Smoothies, een paar jaar geleden hoorde je er weinig over, maar de laatste tijd? Je ziet ze overal, zelfs onze ouders doen er nu aan! Niet zo gek, want smoothies zijn de manier om wat extra vitaminen naar binnen te smokkelen. De meeste mensen beginnen als ze de smoothie ontdekken met fruit, maar in de zomer zijn het juist de frissere groente smoothies die onvoorstelbaar lekker zijn: smoothies met een bite!
 
 
 
 
 
 
Biet

Rode bieten, populair in het wielrennen om hun herstel bevorderende werking en worden soms wel ‘natuurlijke doping’ genoemd.
100 gram gekookte bietjes

100 gram frambozen

100 ml granaatappelsap

wat fijngehakte dille

 
Bleekselderij 1

Rijk aan antioxidanten en een beetje een scherpe dominante smaak: de bleekselderij! Lekker bij een bloody mary in de avond, maar net zo lekker met komkommer in een smoothie als tussendoortje.

halve komkommer

2 stengels bleekselderij (wij gebruiken altijd de biologische)

verse munt

glas karnemelk

 

Bleekselderij 2

Wist je dat de bleekselderij de Chinese geneeskunde wordt gebruikt als bloeddrukverlager? De plant schijnt het vasthouden van vocht ook tegen te gaan.

3 stengels bleekselderij

glas flevosap

handje spinazie

 

Spinazie

Popeye eet het niet voor niets! Spinazie is goed voor je spieren en geeft ze meer kracht. Regelmatig wat van deze groene bladgroente is dus goed voor sporties.

1 glas Flevosap & een lekkere zoete appel

flinke hand spinazie

oregano

recept tomaat groente smoothie

 

Tomaat

Als we het dan toch over superfood hebben…. de tomaat is zo’n miskende groente die al jaren voor een paar cent in de supermarkt ligt en die gewoon heel gezond is.

4 rijpe tomaten

beetje basilicum

paar druppels tabasco

 

Wortel

Goed voor je ogen zei je moeder altijd en ze had gelijk, maar die oranje jongens zijn ook goed voor je darmen en je huid.

3 bospeentjes

1 necatrine

geraspte gember 

 

En blenden maar!

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op Facebook, Twitter, Instagram, Google+ en Youtube

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.