Het is tosti tijd!

Wekelijks krijgt Natasja van Rose een opdracht. Ze moet iets lekkers maken in de keuken en dat recept delen op de site. En tijdens deze tijd van het jaar denkt Rose maar aan één ding: tosti’s! Die vind ze onweerstaanbaar lekker. Maar omdat een tosti kaas ook zo saai is, mocht Natasja een stapje verder gaan: Tosti de Luxe.

Tosti de Luxe, dat is een opdracht die op het eerste gezicht heel simpel lijkt, ik nam hem dan ook met genoegen aan. Een tosti is toch zo gemaakt? Maar je weet: niets is wat het lijkt. Vooral niet als je net even iets anders wilt maken. Het hele internet heb ik afgespeurd en ik kwam de mooiste dingen tegen. Wat een lekkere, makkelijke en moeilijke tosti’s kan je maken zeg.

Iedereen kent natuurlijk de basis van een tosti: Brood, ham, kaas + tosti-ijzer (of koekenpan) = Tosti! Maar met een beetje creativiteit kan je al snel de meest heerlijke variaties maken. Ik heb er 2 gemaakt maar ik had er veel meer kunnen maken. De keuze is reuze zeg maar 😉

Als ik een tosti maak, wil ik wel net die extra smaak eraan proeven, het moet lekker zijn en ik moet ‘m vooral nog een keer willen maken. Ik gebruik voor tosti’s altijd bruin brood, dat vind ik een stuk lekkerder dan een witte en daarbij bruin is ook voedzamer.

Voor de Tosti de Luxe opdracht heb ik twee variaties gemaakt. Beide lekker voor tussen de middag op een koude dag. Je kan tosot’s maken in een tosti apparaat, maar als je echt iets speciaals wilt, probeer dan een keer de koekenpan. Dan krijgt je tosti echt zo’n ouderwetse smaak.

Tosti 1, echt mega lekker! Ik vond ‘t echt een feestje om te eten.
Voor deze tosti heb je nodig:

Brood

Beenham

Olijven

Verse Pesto

Feta

Tomaat

Rode ui

 

3

Tosti 2, een verrassend simpele tosti dankzij de honing en rozemarijn

Brood 

Geitenkaas (ik heb nu een plak geitenkaas gepakt, maar ik zou de volgende keer zachte geitenkaas erop doen, dit geeft nog wat meer smaak aan de tosti)

Honing

Beenham

Verse Rozemarijn

Wat is het toch lekker om een keer zo te lunchen. Ik voel de warmte in mijn lichaam en toch is het gewoon een rijkelijk belegde boterham en niet veel meer. Mijn advies met tosti’s: varieer en probeer vooral uit! Je kan zoveel kanten uit en niks is te gek. Ik mis het wel een beetje als ik zie hoe mensen nu steeds vaker eten. De ene helft van Nederland eet kant en klaar en kookt nauwelijks meer en de andere helft volgt foodtrends en schrapt ontzettend veel uit hun dieet. “Lieve mensen, wees weer creatief in de keuken, geniet van het klaar maken en alvast eet smakelijk!” denk ik dan terwijl ik een hap van mijn ouderwets lekkere tosti neem. Vooral wij sportvrouwen hebben voeding nodig, onze spieren vreten energie.

Liefs, Natasja

 

4

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.