‘Hoezo kopen als ik het zelf maken kan?’ Moet Rhodé hebben gedacht terwijl ze in de biologische supermarkt niet kiezen kon. In de ene muesli zit dit en in de ander dat. gezoet met suiker of met honing, met nootjes en vruchten of juist niet? Maar wat nou als je thuis precies die muesli maakt die je lekker vindt?

Elke zaterdagochtend ga ik naar de markt. Dan koop ik vers fruit en lekkere groente voor de hele week. Het is de eerste dag waarop ik tijd heb dat te doen. Ook is het de dag waarop ik de keuken in duik. Om iets heerlijks te maken voor die avond én om te bakken. Dat is net als sport een vorm van ontspanning voor mij. Als ik bak, kom ik tot rust. Het huis vult zich met lekkere geuren, de herfstzon komt naar binnen en er staat wat muziek aan. dat is net zo hard genieten als een ritje door de bossen op de mountainbike. Geloof me.

Dit weekend maakte ik naast de heerlijke chocalte chip cookies waarvan het recept nog volgt, ook mijn eigen muesli. Uit de oven én krokant. Superlekker door de kwark of yoghurt met wat fruit.

Ik ben nog een beetje aan het experimenteren om mijn favoriete combinatie te maken, maar deze keer gebruikte ik:
100 gr paranoten
100 gr pecannoten
150 gr pompoenpitten
300 gr havermout
3 el ahornsiroop
1 flinke tl kaneel
2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten in groffe stukken. Meng alle ingrediënten in een kom en schep goed om. Spreid het mengsel uit over de bakplaat. Bak gedurende 25-30 min goudbruin terwijl je elke 5 min met een houten lepel de muesli even omschept. Simpel toch?

Rhodé

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.