Weten jullie nog hoe ik een stukje schreef over de zelfgemaakte bouillon die ik ingevroren had? In kleine blokjes zodat ik op een dag waarop ik geen zin of tijd had om te koken wel een kwalitatief goede basis had om een soep mee te maken? Vandaag was die dag. Ik ben druk, ik ben moe en ik heb genoeg te doen omdat er morgen 15 mensen bij me komen eten om mijn verjaardag te vieren.

De keuze was simpel: een boterham of koken met wat ik had.

In de winter vind ik het nog belangrijker om goed te eten dan in de zomer, ik ben snel ziek en doe alles om mijn weerstand te helpen. Ik geloof dat goede voeding daar aan bijdraagt. De keuze was dus snel gemaakt en ik keek naar wat ik had:

bosui, rode uien, witte uien, winterpeen, aardappels, een halve appel en bouillon

De ingevroren bouillonblokjes (twee stuks gebruikte ik) heb ik in een beetje water aan de kook gebracht. De wortels in grote stukken gesneden en de uien in grove ringen. Samen met de bosui en halve appel heb ik dit een halfuur zachtjes laten koken met de deksel op de pan. Een beetje peper en zout erbij en ik had een heerlijke soep van groenten die ik toch nog had liggen.

Zo makkelijk is het om toch te kiezen voor vers en voedzaam, vandaag plukte ik de vruchten van die ene dag in de keuken waarop ik tijd en liefde in mijn zelfgemaakte bouillon stak.

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.