Ben je net als wij niet bang voor suiker, gluten, kcal of vet? Dan is dit een ultiem geniet recept! Waarschuwing: bewaren lukt niet, ze zijn té lekker! Een gouden recept van Rhodé als we heel erg toe zijn aan een quilty pleasure. En laten we eerlijk zijn, dat zijn we allemaal toch wel eens?

Hou maar op hoor, ik sport, eet gezond en ben actief. Dus waarom precies zou ik me suf staren op suikervrije, paleo-achtige, glutenvrije jubelkoekjes als ik gewoon eens zin heb in lekker?
Ik ontzeg me lekkere dingen niet, sterker nog… ik maak ze zo lekker dat ik mijn vingers er bij op eet! Zoals deze koekjes met drie soorten chocola. Zouden meer mensen moeten doen.

Wat heb je nodig?

125 gr pure chocolade
150 gram tony’s chocolonely karamel zeezout
200 gram witte chocolade
150 gram bloem
30 gr cacao
1 tl bakpoeder
Snuf zout
125 gr ongezouten roomboter
75 gr lichte bruine basterd
50 gr rietsuiker
1 tl vanille extract
1 ei

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Smelt 125 gram pure chocolade au bain marie

Meng bloem, cacao en bakpoeder

Hak de tony’s chocolonely en witte chocolade in stukjes

Klop de boter met de suikers romig. Voeg dan eerst de gesmolten chocolade toe en vervolgens vanille en het ei.

Gooi de gehakte chocolade door het bloem mengsel en voeg het ei mengsel toe. Schep goed door elkaar tot er geen droog bloem meer in zit.

Verdeel het deeg in twaalf bolletjes en leg deze op de bakplaat. Duw heel ligt iets plat. Eigenlijk mag dat niet maar ik vind ze platter iets lekkerder.

Bak de koeken dan gedurende 18-20 min in het midden van de voorverwarmde oven.

Geniet xox Rhodé

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.