Dat Rhodé een bakwonder is, is inmiddels wel bekend. Wat tof hè, dat ze iedere keer haar recepten met ons wil delen. Zou het niet leuk zijn trouwens, om foto’s van onze baksels te delen in onze facebookgroep Stoere Vrouwen Koken?

Hele peren in een cake, wie verzint zoiets? Ikzelf niet, laat ik dat gelijk eerlijk toegeven. Het idee kwam ik tegen op Instagram en het zag er zo leuk uit, dat ik er zelf mee aan de slag ben gegaan. Niet geheel onbelangrijk: het is ook flink tijdbesparend.

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Een cakevorm voorzie je van bakpapier, of je vet ‘m in met boter en bestrooit ‘m met wat bloem. Daarna zet je vier handpeertjes, gewassen en gedroogd maar NIET geschild, met de steeltjes naar boven in de vorm.

Het beslag is een fluitje van een cent. In de blender maak je een romig geheel van 115 gr roomboter, 200 gr Griekse yoghurt, 3 eieren en een theelepel vanille extract.
In een kom schep je los: 250 gram bloem, 100 gram rietsuiker, een theelepel bakpoeder, een snuf zout en eventueel naar smaak koek-/speculaaskruiden, gemberpoeder, nootmuskaat of kaneel.

Voeg de inhoud van de blender en het bloem mengsel bij elkaar. Dit schep je tot elkaar totdat er geen droog bloem meer zichtbaar is. Het beslag verdeel je over en tussen de peertjes in de cakevorm. Het is niet erg als het niet precies rondom de peren verdeeld is. In de oven smelt het toch nog wel iets.

Zet dan de cake in de oven en bak in ongeveer een uur gaar en goudbruin. Check goed of die gaar is voordat je hem eruit haalt. Laat eventueel nog langer garen met een folie over de bovenkant als die wel al van boven bruin is maar van binnen nog niet droog.

xRhodé

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.