Lekkere limoentaart die je niet hoeft te bakken!

Geïnspireerd op de Key Lime Pie uit Florida, maar dan net even anders en onvoorstelbaar makkelijk om te maken. Limoentaart van Rose, met gecondenseerde melk en limoenrasp. Perfect voor de zomer door zijn frisse smaak. Maar ook heerlijk als nagerecht.

Ze zeggen dat dat waar je over droomt belangrijk voor je is. Je zult denken dat mijn dromen over sport gaan. Of over mooie reizen met mijn Volkswagen busje. Niets is minder waar.

Ik droom nu al een tijdje over limoentaart. Regelmatig. Elke week wel een keer. En dat al twee maanden lang. Limoenen zijn zoooooo lekker. In water met munt bijvoorbeeld. Of nog beter: in een zomerse cocktail. Ik vind de limoenen bijzonder. Ze zijn zuur, maar op een zachtere manier dan citroenen. En in een taartje is die mooie groene kleur erg mooi.

>>Recept: gezonde tartalettes met havermout en vers fruit

 

Limoentaart uit Florida

Toen ik in Florida was, zag ik veel knalgroene taarten. Ze deden me een beetje denken aan kwarktaarten, maar dan gebakken. Een beetje zoals de citroentaart van mijn oma. De enorm groene kleur bleek van voedselkleurstof te komen. En die taarten waren de originele Key Lime Pie.

Mijn versie is wat simpeler. Ik wilde een makkelijke taart die snel te maken is. Bij voorkeur zonder oven. Daarom heb ik gekozen voor een recept waarbij het zuur van de citroenen het werk doet.

Heb je ooit wel eens een smoothie gemaakt met yoghurt en blauwe bessen? De yoghurt wordt helemaal stijf, zoals bij een kwarktaart. Een soortgelijk effect vindt plaats in dit recept. En het is erg leuk om te merken dat het werkt tijdens de bereiding.

>>Kokoskoekjes met vanille, vijgen, Franse kwark en blauwe bessen

 

Voor je recept voor limoentaart heb je nodig:

  • 100 gram boter
  • 250 gram biscuitjes
  • 300 ml volle slagroom
  • een blikje gecondenseerde melk (397gr)
  • 4 limoenen

Bereiding limoentaart zonder oven

Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Verkruimel de koekjes in je keukenmachine. Je kan hier ook een doek voor gebruiken. Deze doe je om de koekjes heen en dan sla je met je deegroller op de koekjes.

Meng de gesmolten boter met de kruimels. Je krijgt nu een soort kruimelig deeg wat nog uit elkaar valt. Dit hoort zo. Pak je bakvorm (20cm) en druk de kruimelbodem in de vorm. Probeer het zo te doen, dat de bodem gelijkmatig bedekt wordt en je de randjes ook kan doen. Ze je bakvorm in de koeling zodat de bodem stijf kan worden.

>>Recept: De koekjes waar Rose haar bed nog voor uit komt

Boen je limoenen schoon met wat warm water. Maak limoenrasp door met een kleine rasp de schil af te schaven. Pers de limoenen uit en meng de rasp, het sap, de room en de gecondenseerde melk met elkaar. Rustig roeren. Let op dat de gecondenseerde melk iets naar de bodem zakt en dat je die er wel goed door mengt. Je zult merken dat je mengsel heel snel indikt. Het zuur is aan het werk.

Pak je bakvorm, giet de vulling erin. Even afstrijken zodat het oppervlak mooi glad is. En zet je taart in ieder geval 30 minuten in de koeling. Het mooiste wordt je limoentaart als je hem er langer in laat staan en de volgende dag pas serveert.

Geniet ervan!

Oh en probeer ook eens limoen en ananas (sap van ananas is ook zuur), dan krijg je een tropische variant.

>>Recept: Gezonde taart van Sanne

Het originele recept vind je hier

Rose
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.