Lente pompoensoep

Eigenlijk is pompoen een beetje een wintergroente. Toch blijf ik – nu de dagen langer worden, de zon meer schijnt en het warmer wordt – nog steeds enthousiast als ik zie dat er nog pompoen op de markt te koop is. Die vrolijke oranje knalkleur en het feit dat het zo’n lekkere zoete groente is maken me blij.

Pompoen kan je op vele manieren klaar maken bakken, braden en in taart verwerken, maar meestal kies ik voor de simpelste bereiding: soep!

Dit is mijn echt-altijd-een-succes-recept en is slechts een kwestie van snijden, 15 minuten koken en dan pureren.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • ongeveer 1cm verse gember (geschild en in stukjes)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl kurkuma
  • peper en eventueel wat kerrie

Bereiding lente pompoensoep

Was de schil van de pompoen, snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en draden uit het binnenste. Snijd het geheel in blokjes. De pompoen hoeft niet geschild te worden, want de schil is gewoon eetbaar en geeft je soep zelfs net een wat mooier oranje kleurtje.

Giet 500 ml water in een pan en voeg daar alle ingrediënten aan toe, met uitzondering van de peper en kerrie. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten borrelen totdat de pompoen zacht is. Haal dan de pan van het vuur en pureer alles goed met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en eventueel ½ theelepel kerrie toe.

Eet smakelijk!

Rhodé

We hebben veel meer heerlijke recepten op onze site staan, dus blader er eens doorheen om inspiratie op te doen.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.