Stoere Vrouwen Sporten en Stoere Vrouwen Eten ook en als het even kan: zonder zorgen of het tellen van calorieën. Want voedsel, mooi voedsel, is de energie die we nodig hebben voor ons sportlijf. Door te eten kunnen we bewegen en door lekker te eten kunnen we genieten en door goed en voedzaam te eten worden we sterker. Wij hebben Maira Vermeulen – moeder, voedingsconsulent, ex model en sportvrouw – gevraagd om ons te laten zien wat zij zoal eet. En haar Marrokaanse linzensoep is haar eerste recept voor Stoere Vrouwen Sporten.

Je kent hem vast wel die – net even anders markkraam – waar ze geurige specerijen, potjes met verse kruiden, gedroogde zuidvruchten, olijven en pepertjes verkopen. Bij precies zo’n kraam haalde ik de ingrediënten voor deze heerlijke Marokkaanse linzensoep.

Nu denk je misschien linzensoep dat klinkt saai en verantwoord, maar deze soep is kleurrijk en smaakvol. Ik zet er allerlei kommetjes met verse kruiden, nootjes, schijfjes limoen en gedroogd fruit bij. Zo kan iedereen zijn eigen soepje up-spicen.

Voor deze soep koos ik blonde linzen. Maar je kunt ook voor bruine, rode of groene linzen kiezen. Het voordeel van deze gedroogde blonde linzen is dat je ze niet hoeft voor te weken. Linzen zijn voedzaam, bevatten veel voedingsvezels en zijn een natuurlijke bron van eiwitten. Daarnaast bevatten ze veel ijzer en als sportende vrouw kun je dit allemaal goed gebruiken.

Boodschappenlijst voor de linzensoep

  • Middelgrote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g blonde linzen (gedroogd)
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 pot/plant koriander
  • 1 pot/plant peterselie
  • Handje gedroogde abrikozen in stukjes geknipt.
  • 1 pepertje in ringetjes (zaadlijsten verwijderd)
  • 100 gram grof gehakte amandelen

De volgend ingrediënten had ik nog thuis of kocht ik in de supermarkt

  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gemalen kaneel
  • Evt. peper, zout en knoflook

 

Recept Marokkaanse linzensoep voor 4 tot 6 personen

1.Kook de blonde linzen in 1 liter groentebouillon in 15 minuten half gaar. Giet niet af, maar laat de linzen op een laag pitje staan.

2. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de kikkererwten en tomatenblokjes erdoor (en evt de knoflook) Voeg alles aan de linzen en bouillon toe. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

3. Pers 1/2 citroen uit en roer het sap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer.

4. Snijd de rest van de citroen en de limoen in parten. Snijd de koriander en de peterselie grof en doe dit net als de pepertjes, de amandelen en de abrikozen in leuke kommetjes. Serveer de soep in kommen en laat iedereen zijn eigen soep versieren.

Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Je kunt de soep 1-2 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

 

1533782_620536844739305_6456665757020718671_nGeniet ervan,

Liefs Maira

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.