Saskia is altijd op zoek naar de lekkerste en gezondste manier van eten, haar recepten en ervaring deelt ze op haar website. Ze is een echte genieter, maar voor haar is genieten ook mooi eten waar ze creatief mee bezig kan zijn. Dat lukte haar bij het ontbijt, tussen doortjes en diner, maar de lunch? Dat was tot voor kort een beetje een ondergeschoven kind. Tot voor kort ja, want met de salad-in-a-jar  ofwel salade in een pot heeft ze haar lekkerste lunch gevonden

Mason Jars of weckpotten zijn populair. Ik ben ook een enorme fan. Overal kun je ze voor gebruiken. Overnight havermoutpap, makkelijk om je groentesap in mee te nemen, salade in te klaar te maken, chiapudding te maken, jam te bewaren, te veel om op te noemen. Een bosje vrolijk gekleurde bloemen staat ook erg leuk. Kortom om je kunt het zo gek niet verzinnen, echt een multi purpose jar!

Onlangs las ik wat je nog meer kunt doen met je mason jar of weckpot. Ik geef in workshops en lezingen aan dat het eten van gezonde voeding ook draait om plannen, plannen en nog eens plannen. Met deze salade-in-een-jar wordt dit nog makkelijker. Dit is de perfecte manier om je lunch, ontbijt of zelfs avondeten in voor te bereiden.

IMG_20141001_101410Zo maak je de salad in a jar

Je hebt een weckpot van ongeveer een liter, halve liter kan ook. Je vult je weckpot met een heerlijke salade. Er zit wel een volgorde in, zodat je salade lekker knapperig blijft. Ook de pijnboompitten. 🙂

#1: eerst de dressing (als je een dressing gebruikt)
#2: pasta, bonen, rijst, of harde groenten zoals sperziebonen, wortelen, koolraap
#3: Komkommer, tomaat, radijsjes en/of paprika, geitenkaas, makreel, tonijn of zalm
#4: rucola, spinazie, sla
#5: pijnboompitten, pompoenpitten en/of andere zaden

Sluit ‘m af en zet je gevulde weckpot in de koelkast. Pak dan de volgende weckpot en vul deze met bijvoorbeeld rijst of speltpasta en voeg er groenten aan toe die je lekker vindt. Sluit deze af en bewaar ‘m in de koelkast. Zo heb je bijvoorbeeld al 2 salades voor 2 dagen lunch. Bij ons thuis is de zondag een prep dag, dan maken wij groentesap voor de hele week, eens in de maand een tomatenpasta (voor de spaghetti of tomatensoep) en sinds kort ook deze gevulde weckpotten. Ideaal om mee te nemen naar je werk, in de trein of in de auto. Vergeet niet je vork mee te nemen.

 

Verzin, varieer en bewaar! Eet smakelijk! 

De weckpotten zijn voor €1,99 te koop bij de IKEA en de Mason Jars heb ik via Amazon.com besteld. In Nederland zijn ze tegenwoordig ook te koop.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.