In de winter eet ik graag ovenschotels. Lekker warm, m’n huis ruikt verrukkelijk en met de juiste ingrediënten is het ook nog eens heel voedzaam. Deze variant met zoete aardappel en spruitjes is niet alleen heel kleurrijk, maar ook heel smaakvol door de zoet-bitter combinatie.

Spruitjes zijn echt zo’n typische wintergroente, rijk aan vitamine C en dus ook nog eens heel gezond. Ik lust ze zelf pas sinds anderhalf jaar, maar heb er sindsdien eindeloos mee gevarieerd: wokken, stomen en nu in de oven met de zoete aardappel.

Het misleidende van de zoete aardappel is z’n naam, want het is helemaal geen aardappel maar een knol. Het is wel een prima aardappelvervanger trouwens, je kunt er prima stamppot van maken of in patatvorm bakken in de oven. Ik vind ze zelf een stuk smakelijker dan een gewone aardappel.

Voor deze ovenschotel heb ik één ongeschilde zoete aardappel, 350 gram spruitjes (gehalveerd) en een rode ui gebruikt. Qua kruiden heb ik gekozen voor tijm, pikante paprikapoeder, knoflook en komijn. Dit is voldoende voor twee grote eters. Eet je met z’n drieën of vieren, voeg dan naar eigen inzicht meer zoete aardappels en/of spruitjes toe.

De bereiding is simpel: alle ingrediënten en kruiden doe je samen in een ovenschaal. Een flinke scheut olijfolie erover, door elkaar scheppen en dan in twee fases bereiden in een voorverwarmde oven. Eerst 20 minuten op 200 graden en, nadat je het hebt door geschept, nog eens 15 minuten op 150 graden. Veel langer zou ik het niet doen, dan wordt de zoete aardappel te zacht.

Eet smakelijk!

 

Voor meer lekkere recepten kijk dan bij de categorie Recepten. Heb je zelf een mooi recept wat je delen wilt met de lezeressen van onze site? Laat het ons weten, we noemen je kanaal graag en delen je recept met liefde.

Veel smoothies, groentesappen, lekkere cakes en taarten! Zoals de zoete chocolade van Rhodé en deze zomerse taart met aardbei en citroen.

Volg ons ook op Instagram, Facebook en YouTube voor meer tips, blogs en filmpjes.

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.