Meer en meer mensen zijn bezig met mooi en gezond eten en plantaardige voeding groeit in populariteit. Hierdoor gaan we vaker op zoek naar groene alternatieven voor onze standaard voeding. En wat blijkt? Met plantaardige voeding kan je heel goed leven! Rhodé heeft een tijd vegan gegeten, tegenwoordig doet ze dat niet meer, maar ze gebruikt de vele groene alternatieven die ze kent nog wel. En ze koopt zich suf aan kookboeken om nog meer inspiratie op te doen. Eén van die boeken – en volgens Rhodé het beste plantaardige kookboek van het moment – is het nieuwste boek van Lisette Kreischer. Laat Rhodé er zelf over vertellen en misschien ga jij ook plantaardig eten met Plant Power.

 

Het gezonde ontbijt

‘s Ochtends vroeg half 6 gaat mijn wekker… al voor de tweede keer. Ik moet eruit! Over een uur moet ik buiten de deur staan om de eerste trein richting Arnhem te pakken. Een uur? Ja een uur! Ik ben zo’n iemand die een uur nodig heeft om op te staan. Het eerste halfuur besteed ik in de badkamer en tussen mijn kleding. Het tweede halfuur besteed ik in de keuken. Het mag misschien lijken alsof ik de sloomste mens ever ben maar in mijn beleving valt dat reuze mee Ik hou ervan de tijd te nemen. Als ik we echt in tijd stress kom word ik of bijzonder effectief maar het meest voorkomende effect bij mij is volledige chaos waardoor ik er ineens nog langer dan lang over doe terwijl ik al als een malle aan het stressen ben. Dus kies ik voor de safe optie en geef ik mezelf de tijd. Dus een halfuur om mijn lunchpakketje te maken en voor ontbijt.

En dat ontbijt bestaat bij mij tegenwoordig zoveel mogelijk uit fruit. Ik eet vaak thuis een grapefruit en neem een bakje met verschillende soorten fruit mee naar kantoor. Deze keuze maak ik sinds ik het boek Plant Power heb gelezen van Lisette Kreischer. Lisette is een ontzettend mooi mens! Toen ik een aantal jaar geleden koos om suikervrij te eten en uiteindelijk ook veganistisch at, ontdekte ik dankzij haar dat mijn liefde voor baksels en bakken niet in de ijskast hoefde te worden gezet. Bakken zonder eieren en melk is namelijk ontzettend goed te doen. Lisette heeft er meerdere boeken over geschreven, met stuk voor stuk heerlijke baksels. Haar laatste boek en degene die mij heeft geïnspireerd tot een fruit ontbijt heet dus Plant Power. Dit boek is niet alleen gefocust op baksels maar juist op het hele spectrum van ontbijt tot avondeten met recepten opties voor alle vier eetmomenten. De vierde zijn natuurlijk snacks. 🙂

 

lisette-kreischer-workshop-plant-power-in-a-week-Eiwitrijke plantaardige recepten voor sporters

Je hebt vast dat spotje wel gezien waarin kinderen vertellen hoeveel we besparen met een dag minder vlees en twee dagen minder vlees en drie en vier. Het is waar dagelijks vlees eten is niet goed voor de planeet. Die dieren eten veel, poepen veel en het vervoer van al dat vlees vervuild ook. Het schijnt dat als we allemaal minder vlees eten dat een groot deel van de milieu problematiek opgelost is. Daarbij blijkt dagelijks een stukje vlees helemaal niet zo goed te zijn. Reden genoeg om het eens zonder te doen.
In haar boek Plant Power werkt Lisette haar plantaardige recepten per seizoen uit.  Zo kan je gebruik maken van de groente en fruit die in die periode het meest beschikbaar en daarmee dus ook nog vaak goedkoper zijn! Als je helemaal niet bekend bent met de plantaardige keuken dan is het hier en daar misschien wat uitzoek werk voor je als je gelijk de recepten induikt. Daarom heeft het boek ook nog een overzichtelijke inleiding met de basis principes van de plantaardige keuken en uitleg over ingrediënten en benodigdheden.
Als sporters maken we ons vaak druk om eiwitten maar ook daar word voldoende aandacht aan besteed. Bonen in combinatie met volwaardige granen heeft het hele eiwit spectrum in zicht en laten we noten en diverse groenten ook niet vergeten. Dus wil je milieu bewuster en diervriendelijker eten dan is dit boek zeker een aanrader om daarin een hele goede start te maken!

PlantPower van Lisette Kreischer, 24,99, www.bol.com

Oh enne…. een beetje FOODIE liked onze Stoere Vrouwen Koken pagina op Facebook, daar delen wij en onze lezeressen recepten.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.