Pompoen cheesecake

De korte avonden en het heerlijke geluid van knerpende bladeren zijn onlosmakelijk verbonden met de herfstmaanden. Prachtige dagen hebben we nog gehad, waarin een ijsje beter smaakte dan een stamppot. Maar voor een lekkere pompoen cheesecake van Rhodé is het áltijd een goed moment.

Ik ben sportvrouw, ik train, ben sterk, ga voor doelen en verbeter mezelf, maar ik heb nog ene passie: ik hou van snoepen, zoetigheid en chocolade. Maar vooral houd ik er van om op een vrije dag in de keuken te duiken en te bakken. Voordat ik voor Stoere Vrouwen Sporten ging schrijven blogde ik over recepten. En ik merk dat de ene keer sport mijn ontspanning is en de andere keer bakken.

Afgelopen maandag ging ik met o.a. Astrid en Rose een hapje eten bij ons favoriete restaurant El Popo en daar hadden ze pompoentaart bij het nagerecht. Die was zo lekker dat ik gisteren toen ik vrij was, meteen aan de slag ben gegaan en meerdere pompoentaart recepten heb geprobeerd. Waaronder de pompoen cheesecake…

Dit zijn de ingrediënten:

250 gr speculaas
60 gr boter
600 gr pompoen (ontpit en in kleine blokjes)
300 gr amandelmelk
2 el Pumpkin spice kruiden
Snuf zout
200 gr roomkaas
2 eieren
180 gr dadels

Bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de speculaas fijn eventueel met een keukenmachine en meng de boter erdoor heen. Als je het met de hand doet smelt de boter dan voordat je deze door de koek kruimels schept. Schep het koekmengsel op de bodem van je springvorm. En druk met je handen aan. Zet de vorm ongeveer 20 min in de koelkast.

Doe de pompoen met de amandelmelk in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht is. Pureer de pompoen fijn nadat deze zacht is gekookt en laat het geheel een beetje afkoelen

Hak de dadels fijn in de keukenmachine of blender. Voeg twee eieren toe, vanille extract, zout en de pumpkin spice en pureer goed door. Meng als laatste kort even de roomkaas mee.

Schep het dadel mengsel en de puree door elkaar heen. Giet het vervolgens over de speculaas bodem heen.

Zet het geheel dan in het midden van de oven voor 10 min op 200graden en 35-45 min op 160 graden. De taart is klaar als die stevig is maar nog een beetje beweegt in het midden.

Laat het helemaal afkoelen en enjoy!!

Rhodé

2 Comments
  1. Wat een teleurstelling, ik heb het recept al weken klaar staan om op pakjesavond deze heerlijk uitziende (en alle smakelijke ingrediënten) taart te serveren. Het begon al met het bakken, de taart wilde maar niet gaar worden. Uiteindelijk is dat toch gelukt, door de temperatuur weer te verhogen en nog een dik half uur extra tijd. Gelukkig gelukt, maar wat een smaakloze taart. Echt zonde van al mijn tijd en de kosten. Ook jammer voor de gasten.

    1. ach wat jammer voor je, moet je nagaan wat een verschil in smaakvoorkeuren er zijn. Opzich is het wel een wijze les om iets eerst te testen alvorens te serveren, hadden jullie nog wel pepernoten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.