Het rabarberseizoen is aangebroken! Eigenlijk al vanaf maart maar ze zijn nu echt lekker.

Deze groente, ja het is groente, is heel goed in zoete gerechten te gebruiken. Alleen rabarber is van zichzelf vrij zuur. Meestal word dat dan gecompenseerd met flinke hoeveelheden suiker. Toegeven een beetje zoet is wel nodig maar dit kun je ook al goed bereiken door de zure rabarber met bijvoorbeeld zoete aardbeien te combineren. En laat aardbeien nu ook goed verkrijgbaar zijn. Dus tijd om er iets lekkers van te maken!

Rabarbermousse van rabarber, vanille en aardbeien is sowieso altijd een hit maar het kan ook net even iets spannender. Onderstaand recept is ideaal om als ontbijt of lunch te eten maar uiteraard ook heel geschikt als tussendoortje of bij de koffie. Daarnaast krijgt je groente inname hiermee ook een lekkere boost.

Wat heb je nodig:

  • 5 a 6 stengels rabarber (mag altijd meer)
  • 7 tot 10 aardbeien (voeg ook meer toe als je meer rabarber gebruikt)
  • 2 el palm of kokosbloesemsuiker

 

  • ¾ cup havermout
  • ½ cup blanke amandelen
  • ¼ cup honing
  • ½ cup kokosolie of roomboter
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille extract

 

Schil de rabarber met een dunschiller, snij de kopjes en kontjes af en hak de rababer in stukken van ongeveer 5 tot 10 cm. Doe een klein laagje water in een pan en voeg de rabarber toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 10minuten door borrelen. Giet dan zoveel mogelijk vocht af en leg de rabarber in een ovenschaaltje.

Verwarm terwijl de rabarber kookt de oven voor op 200 graden en maak de crumble. Maal in een keukenmachine, staafmixer of blender de amandelen fijn. Voeg dan de havermout toe en vermaal dit ook. Voeg vervolgens de honing, kokosolie, kaneel en vanille toe en maak er met je handen of met een vork een mooi kruimel deeg van. Het mag lekker plakken. Plakt het niet genoeg of vind je het niet zoet genoeg voeg dan extra honing toe. Plakt het teveel voeg dan extra havermout toe.

Snijd de kroontjes van de aardbeien af en de rest van de aardbei in stukjes. Verdeel de aardbeien over de rabarber in de ovenschaal, strooi dan 2 el palmsuiker over de groente en het fruit heen en verdeel als laatste de crumble erover heen.

Zet het geheel gedurende 30 minuten, tot het goudbruin is aan de bovenkant, in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het iets afkoelen voordat je het serveert en combineer het met een grote eetlepel kwark of yoghurt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.