“Wonen naast Rhodé, daar valt niet tegenop te sporten.” zei Rose dit weekend op Facebook nadat Rhodé weer één van haar baksels langs bracht. Rhodé is dol op bakken en vooral van lekker snoepen, maar is ook altijd op zoek naar de gezondste variant. Een tijd lang at ze helemaal suikervrij, maar daar komt ze nu van terug. Tegenwoordig eet ze suikerbewust dat houdt in dat ze best wel suiker mag eten, maar dat dat dan wel haar keuze is. Dit weekend bakte ze o.a. chocolade haverkoekjes…. met suiker!

Knapperige koekjes zijn niet te maken zonder suiker! Althans niet in mijn beleving. Je komt een heel eind met een hele hoop vervangende producten maar uit mijn keuken is nog nooit een suikervrij koekje gekomen dat tipte aan de smaak, beleving, textuur en chrunchyness van een koekje met suiker.

Op dit moment ben ik helemaal fan van mijn eigen havermout koekjes. Ze zijn ontzettend lekker, super simpel, voedzaam en… nou ja laten we ze niet gezond gaan noemen, maar wel beter dan wat je in de winkel vinden kan. Dus bij deze mijn recept met suiker…. pas op dat je er niet verslaafd aan raakt. Toch Rose?

 

Recept verslavend lekkere haverkoekjes van Rhodé

Als je het basis recept van de haverkoekjes hebt kan je variëren wat je wilt, ik gebruik iedere keer wat anders, de ene keer wat meer gember, nootjes of zoals dit weekend: chocolade.

Wat heb je nodig:

  • 125 gram roomboter (op kamertemperatur)
  • 100 gram palmsuiker of rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 50 gram volkoren meel
  • 30 gram (rijst, amandel, haver) melk
  • 2 tl gemberpoeder*
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl vanille extract
  • 180 tot 200 gram havermout
  • 40 gram hele pure chocolade in kleine stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een rooster met bakpapier. Mix alle bovenstaande ingrediënten (*: ben je geen gember-fan halveer dan de hoeveelheid) behalve de chocolade door elkaar in een kom totdat er een plakkerig enigszins kruimelig geheel ontstaat. Voeg als laatste de chocolade toe. De chocolade mag je weglaten of vervangen voor rozijnen, noten of iets dergelijks maar als diehard chocolade fan zal ik ze vooral wel toevoegen. Door het bittere van de hele pure chocolade krijgt het koekje ook een net iets fijnere smaak balans.

>> Lees ook: Vrouw, durf te eten (die suiker en calorieën)

Verdeel dan het deeg in koekjes vormen (oftewel goed plat geslagen balletjes) over de bakplaat en zet deze gedurende 20 min in het midden van de oven. Laat ze eerst helemaal afkoelen voordat je eraan gaat beginnen want afgekoeld zijn ze het knapperigst.

 

Geniet er van,

Liefs, Rhodé

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.