Recept: gezonde kipnuggets

Zelfs een gezonde moeder met een blog over mooie en pure voeding heeft soms nog te maken met fastfood. In het geval van onze Saskia komt het door haar dochter die de smaak van kipnuggets te pakken heeft. Daarom heeft ze een heerlijk recept gemaakt: slow food kipnuggets. En ze zijn onvoorstelbaar lekker.

Mijn dochter is onlangs naar de gele m geweest tijdens een logeerpartijtje. Als wij onderweg zijn en ze ziet een gele m, dan vraagt ze of we kip nuggets gaan eten. Voor mij een trigger.

Veel vlees eten wij thuis niet, af en toe rundvlees of kip. Het vlees dat wij eten komt wel van een biologische slager of rechtstreeks van een biologische boer. Dat vlees is honderd keer lekkerder dan het vlees in de supermarkt en die dieren krijgen veel minder hormonen en antibiotica en dat maakt het een stuk beter om te eten, maar dat terzijde.

Ze wil kipnuggets, voor mij een mooie trigger om van een ongezonde snack een gezonde maaltijd te maken. Vandaar een recept voor kipnuggets, super makkelijk, en je hebt geen frituur nodig. Deze variant is ook nog eens glutenvrij en vrij van melk. Eieren gebruik ik wel voor de knapperige korst.

Ben je er klaar voor?

Dit is een geweldig recept dat je ook samen met je kinderen kunt maken. Ik was zelf helemaal verrast hoe lekker dit is. Krokante kip nuggets en een honing-mosterd dip!

Dit heb je nodig voor 2 personen:


voor de kip nuggets
2 kleine kipfilets van de biologische slager
2 cup (250 gram) amandelmeel
1 theelepel Himalayazout of Keltisch zeezout
Halve theelepel knoflookpoeder
1 a 2 theelepel gemengde Italiaanse kruiden (optioneel)
4 eieren

voor de saus
1/4 cup extra vergin olijfolie
1/4 cup dijon mosterd
1/4 cup klaverhoning

Klop de eieren in een schaal. In de andere schaal doe je amandelmeel, Himalayazout en andere kruiden. De kip snij je in kleine hapklare stukken. Verwarm de oven voor op 230 graden. Voor het krokante laagje doe je de kip eerst in het eimengsel en daarna rol je het door het gekruide amandelmeelmengsel. Dit doe je twee keer. Vervolgens leg je de kip op een rooster bekleed met bakpapier en bak de nuggets op 230 graden in 20 minuten gaar. Terwijl de nuggets in de oven staan maak je de dipsaus. Doe alle ingrediënten in een schaal en klop goed door elkaar zo vermengen de ingrediënten zich goed.

Serveer met een frisse salade en je hebt een gezonde maaltijd.

Geniet!

Saskia, www.saskiavanommen.nl

 

IMG_4606 (1)

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Het enige wat ik lus bij de Mac (oja, ook de frietjes 🙂 ) Maar ik eet het vrijwel nooit omdat het gewoon niet gezond is… Maar dan dit recept..ben laaiend enthousiast en ga het komend weekend uitproberen!! Bedankt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.