Een heel jaar gezond eten en als het even kan hier dagelijks over schrijven, dat was het plan, maar ons eerste voornemen voor het nieuwe jaar is keihard mislukt. We eten wel lekker en heel veel groente en bewust. Maar om er elke dag over te schrijven? Dat lukt ons simpelweg niet. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van Esther van Esther’s Cookery.

Esther is een vriendin van Rose en Esther is vooral een ware keukenprinses. Alles wat zij maakt is lekker en met erg veel liefde bereid. Toen wij haar vroegen ons te helpen is ze meteen de keuken ingedoken. Esther zal zo nu en dan haar recepten delen op onze site. We willen Esther eerst even aan je voorstellen.

Dit is wat Esther over zichzelf vertelt: “Ik ben al meer dan 13478 dagen bezig met eten. Eten was altijd al belangrijk in mijn familie. Iedereen in mijn familie houdt van eten. Koken, bakken, braden, boodschappen doen, praten over eten, eten, proberen minder te eten, lekker eten en vaak ook wat te veel. Een van mijn leukste jeugdherinneringen is bij mijn moeder in de keuken zitten terwijl zij aan het koken was. Stiekem zat ik dan te wachten op een balletje van het koekjes deeg of van het gehakt maar dat is een ander verhaal.

Ik eet kosher en daarom maak ik bijna alles zelf. Puur eten avant la lettre. Nu denk je vast wat eet je dan? Nou gewoon alles, maar dan zelf gemaakt.

Ik werk full time, ben altijd en nooit op dieet, ik ben geen chef kok, maar vind koken wel heel leuk. Ik wil dagelijks een gezonde en goede maaltijd serveren. Maar ik worstel vaak met de vraag “wat zullen we nu weer eens eten’’. Ben gelukkig wel heel creatief met de voorraadkast en vriezer en experimenteer veel met bestaande recepten die ik deel op Facebook en op mijn site. Als dit voor mij werkt, dan werkt het misschien ook voor jou.

 

De pompoen – gezond én lekker

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas en vormen een familie met kalebassen en komkommers. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar vóór Christus pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. Sommige soorten zijn eetbaar. De zogenoemde kalebassen kunnen alleen worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

De voedingsstoffen in pompoen zorgen voor een groot aantal voordelen voor de gezondheid. In vroegere tijden werden al een aantal geneeskrachtige eigenschappen van de pompoen ontdekt, zo werd deze bijvoorbeeld gebruikt bij de behandeling van slangenbeten.

Pompoenen bevatten veel ijzer en vitamine B2 wat zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed. Die zuurstof is nodig bij het verbranden en verteren van voedingsstoffen in de cellen. Verloopt deze verbranding niet goed dan kun je je moe voelen. Normaal gesproken tref je (door het lichaam opneembaar) ijzer vooral aan in dierlijke producten en minder in groenten. Maar de pompoen is een uitzondering. De pompoen is o.a. daarom heel erg geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Verder zit er veel vitamine B9 of foliumzuur in pompoen. Dit is een vitamine die vooral belangrijk is voor zwangere vrouwen.

>> Lees ook: Simpel van Ottolenghi, heerlijk koken met maar 10 ingrediënten

 

Recept: pompoensoep met banaan

Een recept met een heerlijke en verrassende smaak en nog heel erg gezond ook! Esther’s recept voor pompoensoep komt een beetje van Instagram met veel invloed van Esther zelf. En we kunnen je vertellen – ja Esther het was weer heerlijk eten bij je, morgen komen we weer! – dat het een zalige soep is.

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen
  • 2 bananen
  • 400 cc kokosmelk
  • Groot stuk verse gember
  • 1 liter groente bouillon
  • Massala Kerrie
  • Nootmuskaat

En kijk voor de bereiding even bij Esther op de site, daar legt ze het stap voor stap uit.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten? Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding, o.a. bij Futurumshop, Decathlon of All4Running.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Foto: Esther’s Cookery

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.