Ik moet je wat bekennen… mijn recepten bedenk ik echt niet allemaal zelf, maar dat wisten jullie vast wel. Ik zit op zondagochtend het liefst met mijn ontbijt in de zon te bladeren door mijn kookboeken. En ook op het internet vind ik veel. Zoals de site van mijn vriendin Chantal, zij is health coach en geeft ook yogales. Net als bij mij draait haar leven om gezondheid en te gekke keuken experimenten. Ik laat me graag inspireren door haar recepten, al geef ik er eenmaal in de keuken vaak toch mijn eigen twist aan.

Haar rode linzen soep met kokos is zo’n recept waar ik verzot op ben. En dat begint al bij de ingrediënten. Die zijn ideaal voor gezonde en sportieve mensen. Zo zitten er linzen in, deze peulvrucht is rijk aan eiwitten. Ook gebruikt Chantal verse gember in deze soep. Niet alleen de smaak wordt er beter van, ook je lichaam. Gember werkt ontstekingsremmend en is dus perfect voor na een workout.

Maar het belangrijkste is wel dat het echt een zalige soep is. Na mijn ontbijt in de zon, mijn wandeling door de Zweedse bossen en wat yoga oefeningen heb ik er heerlijk van gegeten.  Omdat het recept van mijn nieuwe favoriete soep niet van mij is, geef ik je de link waar je hem vinden kan. Bekijk de site van Chantal maar goed, maar pas op, voor je het weet ben je net als ik fan: Chantal Soeters – Red Lentil Coconutsoup 

Ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik.

Liefs uit Stockholm,

Joyce

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
IMG_20140314_134654

Joyce deelt haar recepten op Instagram. En zo nu en dan deelt ze wat met ons, die recepten vind je hier

Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen