Spruitjessalade. Ja, dat staat er echt. Krijg je meteen de kriebels van het ‘spruitjesgedeelte’, probeer dan toch nog even verder te lezen, want ik beloof je dat er geen muf-ruikende, stukgekookte, prutspruitjes in voorkomen. Want hoewel ik best van spruitjes houd, word ik daar ook niet blij van. 

Waar ik wel blij van word, is het heerlijke weer van de afgelopen dagen. Gisteren hebben we zelfs met shirtje en rokje buiten staan tennissen. Heerlijk! Wat mij betreft mag de lente zo snel mogelijk beginnen 🙂 Hoewel hardlopen in de kou ook heel fijn kan zijn, vind ik het toch prettiger als de zon schijnt en het minstens 8 graden is. Dat is niet eens heel veeleisend toch? 😉

Ook qua eten kan ik erg uitkijken naar wat warmer weer. Niks mis met pompoensoep en stamppotten, maar ik eet gewoon het liefst groenten in de vorm van salades. Waarschijnlijk was ik in een vorig leven een konijntje ofzo 😉

Vandaar ook onderstaande salade; het is een soort winter-meets-zomer met spruitjes en bietjes aan de winterkant, en de salade aan de lente-kant.

Ik heb de spruitjes maar een paar minuutjes gekookt; ze zijn net niet meer rauw, maar wel nog knapperig en je moet er dan ook flink op kauwen. Je kunt de spruitjes ook iets langer laten koken, dan worden ze wat zachter, maar krijgen ze ook meer ‘spruitjessmaak’.

Voor 2 personen

  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 1 rode biet (rauw), in blokjes
  • handje rozijnen
  • 4 el zaden en pitten (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad)
  • stukje zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 el walnootolie

– Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes ongeveer 3 minuten. Giet ze af en laat een beetje afkoelen.

– Meng ondertussen de andere ingrediënten, behalve de olie, door elkaar in een kom.

– Voeg de afgekoelde spruitjes en de walnootolie toe en breng op smaak met peper.

Ook heel erg lekker als lunch!

Enjoy,

liefs, Jeanine

1 Comment
  1. Hmm, wat een verrukkelijke combinatie! Moet eerlijk bekennen dat behalve de bietjes en de spruitjes het recept totaal niet meer overeen kwam met wat in mijn pan lag. Ik heb er nog een ui, 100 gram kalkoenreepjes, parmezaanse kaas en pijnboompitten aan toegevoegd. Goddelijk lekker gewoon! Thanks voor de inspiratie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.