Koekjes zijn altijd een goed idee. En wat een bofkont is Rose, want af en toe belt Rhodé bij haar aan om vers gebakken koekjes te brengen. Eindeloze variaties zijn denkbaar, en je kunt ze zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Wij vroegen Rhodé naar haar succesrecept. Nou… here it is!

 

Wat je nodig hebt

  • 30-35 gram roomboter
  • 50 gr kristal of rietsuiker
  • 50 gr licht bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel of bloem met tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 60 gram havermout (of 60 gr extra zelfrijzend bakmeel of 40 gram cacao)

Dan kun je ook nog variëren met chocoladestukjes, noten, gedroogd fruit, gember, kaneel… Met dit recept maak je gegarandeerd je liefste lievelingskoekjes. Wil je de koekjes gezonder maken vervang dan de suikers door 2 a 3 el honing en een rijpe banaan. Laat het ei dan achterwege. De koeken zijn dan niet meer knapperig maar wel lekker smeuïg.

 

Hoe je het maakt

Je verwarmt de oven voor op 180 graden begint dan met het mengen van boter, vanille en suiker. Dan klop je de eieren erdoor en schep je tot slot meel, zout en havermout (of wat je gekozen hebt) erdoor. Je zelfgekozen variatie doe je als laatste erbij. Dan begint het grote kliederen: je maakt van het deeg 12 bolletjes en die leg je op de met een bakpapier beklede bakplaat. Zorg er wel voor dat de bolletjes niet te dicht op elkaar liggen, want dan groeien ze tegen elkaar aan als ze in de oven zitten. Na 15 minuten heb je 12 heerlijke koekjes. Probeer die maar eens te weerstaan…

lornah sportswear hardloopkledingkoe

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.