Dit weekend kwam er een hardloop-vriend bij me langs.  Het was lekker zonnig weer en hij besloot het hele eind van zijn dorp aan de IJssel naar mijn stad aan de IJssel te fietsen. Met dit warme weer is het extra goed om goed te eten en is het belangrijk dat je voldoende vocht binnen krijgt. Maar als snelle pauze tijdens een fietstocht wil je niet te zwaar eten. Fietsen op een volle maag is echt niet lekker. Daarom heb ik voor ons een soepje gemaakt.

Een echte zomersoep, helder, met wat bouillon en groente die ik nog over had van mijn lekkere gevulde mais tortilla’s. En wow wat was ‘ie’ lekker! Zo lekker dat ik het recept van mijn zomersoep wel met jullie moet delen!

Je hebt nodig:

Bleekselderij

Lente ui

Kippenbouillon

Knoflook

Kippendijen

Avocado

Sambal Badjak

Dit moet je doen:

Bak de kip met wat peper en zout op een laag vuurtje, zo wordt hij langzaam lekker gaar. Doe wel een deksel op de pan, dan droogt je kip niet zo uit.

Ondertussen snij je de bosui en bleekselderij fijn in smalle stukjes en doe deze samen met de kippenbouillon in de pan. De soep hoeft niet lang te koken, het is zelfs wel lekker als de groente een beetje een bite heeft. Voeg een naar smaak wat sambal toe.

Pak soepkommetjes, bij voorkeur een witte want dat staat zo mooi en snij de avocado in de lengte in grote stukken. Verdeel de avocado zo dat er ongeveer een halve in elk kommetje ligt.

De kip is inmiddels wel klaar en kan in grote stukken gesneden worden en giet de soep op de avocado en kip.

Geniet ervan!

Liefs Rose

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.