Wowie, ben ik even op een lekkere gezonde taart gestuit. Met een bodem van havermout, een vulling met Griekse yoghurt en een topping van vers fruit. Eigenlijk verschilt dat weinig van een ontbijtje, maar met wat citroenrasp en vanille erbij is het een gezonde taart waar je ook zeker mee mag ontbijten. Als je wilt.

Het originele taartje ontdekte ik op een site met allemaal taarten. Dat recept heb ik iets verandert naar mijn eigen smaak. En dat kan jij ook doen. Zo kan je voor ander fruit kiezen en de taart echt aanpassen aan het seizoen.

 

Suikervrije taart

In het recept noem ik een zoetmiddel naar keuze. Dit is omdat niet iedereen suiker wil eten en omdat dit taartje het niet echt nodig heeft. Gebruik je iets meer citroenrasp of juist wat vanille extract, dan kan je de taart een hele lichte lekkere smaak geven.

De reden dat ik taart ging maken was dat ik echt zin had in iets lekkers. Maar door het gebruik van vers fruit is het helemaal niet nodig extra te zoeten. Ik ben daarom voor vanille gegaan. Dit kan suikervrij met een extract of met suiker door een zakje vanillesuiker te gebruiken. Extra zoeten zullen sommige mensen met stevia doen. Maar nogmaals: nodig is het niet. Maar ben je gewend aan zoetere recepten, dan is misschien wat Maple sirup wel lekker.

 

Kwarktaart in de oven

Het bijzondere van deze taart is dat je hem met fruit en al in de oven zet. Ik dacht dat het een fout in het recept was, maar het bleek echt de bedoeling te zijn. En gek genoeg doet het wel iets. De smaak wordt wat intensiever en het fruit iets zachter. Ik vind het een aanrader, helemaal de upgrade die ik van dit gezonde taartje heb gemaakt.

Ik gebruikte voor dit recept een springvorm van 18cm. Die heb ik gekocht bij de Hema. Hij is wat hoger en zorgt door zijn niet standaard formaat voor mooie taartjes.

 

Voor dit recept heb je nodig:

150 gram havermout
500 gr Griekse yoghurt
doosje bevroren mango
140 ml water
zoet- of smaakmiddel naar keuze
1 mango
rasp van 1 citroen
1 el maple sirup (optioneel)

 

Bereiding gezonde taart met fruit en havermout

300 gram Griekse yoghurt doe je in een theedoek die je dichtbindt en ophangt. Zo kan het vocht uit de yoghurt lekken. Zet dus een bakje onder de doek. De bevroren mangoblokjes haal je uit de vriezer om te ontdooien. Hierdoor lekt het vocht er uit, dat is de bedoeling.

Zet de oven op 180 graden voorverwarmen.

Voor de bodem meng je de havermout, het water, de overgebleven Griekse yoghurt, de maple sirop en citroenrasp in een kom. Bedek de bodem van je springvrom met bakpapier en bekleed de binnenkant van je vorm met het bodemmengsel. Zorg ook voor een opstaand randje aan de zijkanten.

Zet de vorm met de bodem 25 minuten in de oven.

 

De vulling met mango en kwark

Doe de mangoblokjes in de blender en blend deze tot je een soort mango pasta hebt. Zet deze even apart.

Haal de yoghurt uit de doek en doe deze samen met de vanillesuiker in een kom. Even mengen zodat de suiker er goed door heen zit. Houd je van iets meer smaak? Voeg dan twee zakjes toe. Wil je echt suikervrij? Ga dan voor aroma.

Schil de verse mango en snijd deze in mooie stukken. Ik vind het er leuk uit zien als de stukjes niet allemaal gelijk zijn.

Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven nog aan staan. Giet de mango uit de blender op de bodem van je taart. Bedek deze daarna met de Griekse yoghurt en steek de stukken verse mango er in.

De hele taart mag nu weer de oven in voor 25 minuten. Na het bakken laat je hem afkoelen. En daarna mag je genieten van de zachte smaak. Ik eet nog even een stukje hoor!

 

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze linkjes naar de Hema en de Albert Heijn. Maar bijvoorbeeld ook voor Wiggle, FuturumshopDecathlonBol.comDille & KamillefonQCoolBlue en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.