vergetarische zeewierhamburger op rood broodje

Tijdens de week zonder vlees waren er ontzettend veel vleesvrije producten in de aanbieding. Waaronder de Wakame burgers van Seagreen omdat ik wel zin had in een nieuwe smaak ben ik met die burgers aan de slag gegaan. Ik heb precies die smaken en producten bij elkaar gezocht om van de wakame burger een echt ontzettend smaakvol alternatief voor een hamburger te maken. En sindsdien is het mijn favoriet.

Ik ben uitgekomen op het nieuwste broodje van de Albert Hein die gemaakt is met rode bietensap. Dat met gebakken oesterzwammen, en de spices en toppings die ik heb gebruikt is echt onweerstaanbaar lekker. Een receptje wat ik met je moet delen.

De wakame burgers zijn gemaakt van zeewier, of eigenlijk zeegroenten, zoals ze genoemd worden. Deze zeegroenten zijn erg voedzaam en een goede vervanger van vlees. Rijk aan eiwit en goed voor het klimaat. Of in ieder geval beter dan vlees, omdat zeewier in tegenstelling tot koeien geen weiland nodig heeft, geen scheten laat en geen voer eet gemaakt van velden en velden vol soja. In deze burgers zit verder nog gierst, kikkererwten, kippen eiwit (dus niet vegan) en wat kruiden.

 

Vegetarische burger

Voor deze vegetarische zomerburger heb je nodig:

– Wakame burgers
AH bietenbroodjes – handje oesterzwammen
– crème fraîche
– ijsbergsla
– hennepzaadjes
– chilipepervlokken

Je begint door de oven op 180 graden voorverwarmen te zetten. Dat is voor de broodjes, die moeten er 10 tot 15 minuten in.

Scheur een paar mooie bladeren sla van de krop af. Dit mag groot zijn zodat ze uiteindelijk uit je broodje steken.

Dan snijd je de oesterzwammen in reepjes en bak je ze op tot ze mooi bruin zijn. Vier minuten voordat de broodjes uit de oven mogen bak je de wakame burgers. Zo zijn ze tegelijkertijd klaar.

Snijd het broodje open. Sla er in, dan de burger. Een toef crème fraîche erop als basis voor de gebakken oesterzwammen. Een beetje hennepzaadjes en chilivlokken erover sprenkelen en je burger is klaar.

Eet smakelijk!

Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.