Ken je de instagramaccount van onze Berber? Superleuk, ze maakt mooie foto’s en fijne updates. En zo nu en dan staat er iets tussen wat er zo lekker uit ziet dat we bijna onze iPhone opeten. Haar Bananennotenrozijnencakebrood was er zo eentje.

 

Ingredienten:

3 bananen

50 gram dadels (zonder pit!)

2 eieren

100 gram boekweitmeel (of tarwemeel of whatever you like)

50 gram havermout

1 theelepel bakpoeder

Handje ongezouten noten, ik gebruik walnoten maar hazelnoten of iets anders kan ook natuurlijk

een handje rozijnen

2 snufjes kaneel

1 snufje zout

1 cakeblik

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. Pak een blender. Hak de havermout tot een wat fijner meel, even opzij zetten. Dadels in de blender en voeg dan de banaan in stukjes toe. Blend tot een mooi egaal beslag.

Klop in een andere kom de eieren en mix dit door het beslag. Voeg het meel, de havermout, het zout en het bakpoeder toe. Mengen mengen mengen! Neem vervolgens de noten, de rozijnen en het kaneel, voeg toe en meng nog eens goed; en hoppa je beslag is klaar. Giet dit in het ingevette cakeblik en het het voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik even met een satéprikker in het deeg om te kijken of je broodding klaar is. Ik zou om de 15min even kijken, om verbranden te voorkomen. Voor de niet-bakkers: hij is klaar als je prikker er schoon uit komt. Klaar op te verslinden dit!

xBerber

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.