gezond nagerecht met superfoods in een pot

Dit hemelse smoothie recept met kokos- en havermelk smaakt verrukkelijk en is ook nog eens reuze gezond. De in het smoothie recept gebruikte havermelk, ook bekend als oatmilk, heeft de perfecte verhouding van koolhydraten en eiwitten. Het is een romige drank met een lichte haversmaak. 

Verwar de kokosmelk van dit recept niet met kokoswater. De melk bestaat eigenlijk niet. Als je een kokosnoot opent zit er water een vruchtvlees in. Meng deze twee en je krijgt de kokosmelk die je ook in de supermarkt kan kopen. Rondom kokos zijn er een aantal verschillende geluiden. De ene groep voedingsspecialisten vind de vetten die in de exotische noot zitten ongezond. De andere helft beweert dat er niets mis is met die vetten want het gaat om vet van het MCT type. En die zijn niet slecht.

Wij vinden kokos door onze smoothie lekker en hebben afgelopen jaar naar expeditie Robinson gekeken en geen extreem overwicht gezien na het dagelijks eten van kokosnoten. Dus wij zeggen: af en toe een kokosnoot, -melk of water dat kan echt geen kwaad. Tegenwoordig weten we toch dat vetten helemaal niet zo ongezond zijn als we altijd dachten.

Coconut Cream Chocolate Bliss van Joyce

Voor deze smoothie heb je nodig:

2 bananen 
2 dl havermelk
1 eetlepel rauwe cacao
coconut cream*
gemengde bevroren bessen
muesli (bij voorkeur homemade)

*Coconut Cream, Kokos room, maak je eenvoudig door en blikje kokosmelk in de koelkast te zetten (24 uur het moet echt koud zijn!) De kou scheidt de room van het water. Open het blik en lepel de hard geworden room eruit. Mix dit met een handmixer een aantal minuten totdat het fluffy en romig is.

Mix de bananen, havermelk en rauwe cacao en giet die in een pot of mooi glas. Schep de kokos room erboven op en gebruik bevroren bessen, schijfjes banaan en muesli als topping.

Geniet!

X Joyce

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
IMG_20140314_134654

Joyce deelt haar recepten op Instagram.En zo nu en dan deelt ze wat met ons, die recepten vind je hier. Ben je zelf een keukenprinses en maak je heerlijk en gezond voedsel vertel het ons dan, wellicht kan je een bijdrage aan de site leveren.
Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen