Op de valreep voor haar vakantie, slaagde Natasja er nog in om een recept te vinden met het door Rose opgegeven ingrediënt: de sperzieboon. Het is een salade geworden met rucola, kaas en dus de sperzieboon.

Salades zijn altijd lekker met dit zomerse weer. En vooral salades waar wat meer in zit dan alleen maar sla. Echte maaltijdsalades met haricot verts bijvoorbeeld. Ik weet dat Rose daar dol op is en ik geef haar gelijk. Daarom was ik maar wat blij met haar opdracht van deze week.

Dit recept vond ik tussen de recepten op AH.nl, ook weer eentje die snel te bereiden is. En de combinatie van rucola met sperziebonen is best grappig. Ik houd van beide, eet ze beide ook erg veel maar nooit eerder in één maaltijd.

Voor deze maaltijd heb je nodig:

Natasja 01

De bereiding is heel simpel, je kookt de bonen bijtgaar en mengt ze met alle andere ingrediënten. De dressing heb ik iets anders gemaakt dan het oorspronkelijke recept, ik gebruikte:

  • twee eetlepels knoflookazijn
  • twee eetlepels olijfolie met balsamico
  • twee theelepels honing
  • twee theelepels mosterd

Het thuisfront was enthousiast, dit is dus een blijvertje. Echt een heerlijke zomerse salade waar nog wat variaties op te maken zijn, ik ben benieuwd wat walnoten met de salade doen of anders wat zelfgemaakte croutons. Hoe zou jij hem eten?

Eet smakelijk!
Natasja

Natasja 03

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.