Omdat vers en lekker koken niet altijd kan en de winter de tijd is van de stamppotten, hebben wij onze aardappelstamper vandaag weer gebruikt. We maakten een heerlijke vegetarische broccoli stamppot, met noten!

Een makkelijk recept wat door de noten een heerlijke smaak heeft. Het afgelopen jaar is de aardappel dankzij veel verschillende ingewikkelde foodtrends minder geliefd geworden, maar wij vinden het nog steeds een uitstekend ding.

Wel letten we op de verhouding, we kunnen ons nog wel de stamppotten herinneren met veel aardappel en weinig groen en doen dat nu anders. Wij maken onze stamppot juist extra groen en hebben de verhouding zo dat het echt een groente gerecht is. Vooral met broccoli is dat lekker, want broccoli is een oergezonde groente.

Voor twee personen heb je nodig:

500 gram aardappel

750 gram broccoli

200 gram grof gehakte noten (wij vinden hazelnoten erg lekker)
mosterd

De bereiding is zo simpel dat we het eigenlijk niet hoeven uit te leggen.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Ondertussen verwarm je de noten even in een koekenpan op een laag vuur. Hierdoor krijgen ze een kleurtje, maar komt ook vooral die nootachtige smaak wat beter vrij. Dit is lekker als bite in je stamppot.

Voeg op het laatste moment de broccoli bij je aardappel en kook deze kort gaar. Afgieten, de broccoli even apart doen zodat je van de aardappels een mooie puree kan maken. Niet te glad, want de vochtige broccoli komt er nog bij. Daarbij is een stamppot met stukken aardappel veel lekkerder. Meng nu de broccoli door de puree. Meng de noten er door heen en serveer je stamppot met wat mosterd of een beetje geraspte oude kaas.

Zoals je vast ziet hebben we het niet over peper en zout, wij vinden het lekker om in dit gerecht echt de groente en de noten te proeven, houd je van wat meer smaak? Dan is een pepertje best lekker door je puree.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

4 Comments
  1. Klinkt lekker! Kleine tip (die ik zelf altijd toepas als ik een stamppotje maak): Schil de aardappelen niet, dan gaan er geen vitaminen verloren en is het nog net even wat smaakvoller. Wel belangrijk dan dat je biologische aardappelen gebruikt en ze evengoed goed wast.

  2. Vanavond gemaakt. Lekker! Heb de broccoli laatste 10 min meegekookt. Geheel afgegoten en alles gestampt. Dus niet de broccoli apart. Notenmix van AH er doorheen. Smullen! Heb voor nog een dag over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.