ingrediënten om suikervrij ijs te maken: banen en een doosje bevroren

Zo vaak hebben we zin in ijs en net zo vaak balen we er van dat het meeste ijs bomvol suiker zit. IJsmakers gebruiken suiker niet alleen voor de smaak, maar ook de structuur van het ijs. Daarom zie je maar zelden suikervrij ijs bij de lokale ijssalon. En hebben ze het suikervrij gemaakt? Dan zit er meestal wel een op zoetjes lijkende suikervervanger in.

Precies om die reden had Rose bedacht dat ze zelf wel ijsjes wilde maken. IJsjes op basis van fruit en andere gezonde dingen. En terwijl Rose er over nadenkt is het Rhodé die het gewoon doet! Wij presenteren Rhodé’s suikervrije ijs om zelf te maken.

 

Suikervrij mango ijs

Dit is wat je nodig hebt om je eigen ijs te maken:

Gooi dit allemaal in de blender, laat hem even draaien en je hebt heerlijk ijs.

>> Lees ook: Recept: suikervrij vanille ijs van Saskia

 

Maak je eigen suikervrije ijs

Met de basis van mango en banaan kan je alle variaties maken. Denk maar eens aan de combinatie mango, banaan en aarbei. Of bijvoorbeeld mango, banaan en perzik. En het leuke van dit ijs is dat je het maakt wanneer je er zin in hebt. Dus terwijl je met je vrienden of familie zit te eten in de tuin loop jij naar de keuken en zegt: “Ik maak even wat ijs hoor.”

Of nog beter, je komt thuis van een paar uur fietsen in de zon en draait dit ijsje in elkaar als lekkere snack. Met de fruitsuikers uit je banaan en mango vul je meteen je voorraden weer aan. Voor je eiwitten kun je er eventueel kokosmelk, yoghurt of eiwitpoeder doorheen doen.

>> Lees ook: Eiwitten voor spierherstel

Wij weten inmiddels wel wat jij deze dagen gaat doen, wij doen het in ieder geval wel!

Liefs, Rhodé

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners.  Bijvoorbeeld door je eerste SUP board te kopen bij DecathlonBever of Protest. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt ook voor de linkjes naar FuturumshopWiggleDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.