Wij hartje avocado

Rose eet bijna dagelijks avocado, zij denkt dat ze er gezonder haar van krijgt. En ze eet de vrucht omdat deze een lekker en voldaan gevoel geeft. Haar absolute snack is het broodje met kip en avocado. Daarvoor heb je nodig:

 

 • volkoren brood, 2 sneetjes
 • pesto
 • kipfilet (in plakjes of stukjes van een hele filet uit de oven)
 • halve avocado
 • pijnboompitjes
 • peper

 

Het broodje is zo gemaakt. Als de sneetjes brood getoast zijn besmeer je ze dunnetjes met pesto, dan leg je de kip erop, de in blokken gesneden avocado en bestrooit het met pijnboompitjes. Een beetje peper erover heen en je hebt een zalig broodje.
Eten moet je – bij dit broodje – met beleid doen, die stukjes avocado blijven niet liggen. Volgens Rose maakt dit de eetervaring alleen maar lekkerder, want dan mag ze de pijnboompitjes en stukjes gevallen avocado nog opsnoepen. Ze vindt dit broodje heerlijk als lunch, maar ook na een avondtraining eet ze het graag.

 

Of avocado goed voor je haar is? We weten het nog niet zeker, maar zoeken het uit. Wel weten we dat de avocado wordt gezien als het wapen tegen ouderdom. Door de gezonde vetten en vitamines dit goedkoopste anti-aging middel ter wereld bezit draagt het bij aan een prachtige huid.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
 1. Dames, als eerste: super gaaf om hier jullie avonturen, tips en leuke sport ervaringen te lezen!
  Avocado is ook echt mijn favoriet, lekker speltboterham met avocado en geitenkaas, of lekker in mijn smoothie met spinazie en banaan. I LIKE

  1. Een bekende voor me en inderdad lekker!
   Ik ben ook blij met jullie initiatief en hoop dat jullie doorgaan, eindelijk een blog wat aansluit bij wat sportieve vrouwen willen. Ik geniet en sport maar ben geen supersporter en bij jullie heb ik het gevoel dat dat precies goed is.
   En leerzame stukjes, ga zo door

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.