Wortel-linzensoep

Gatsie, wat kan het op sommige dagen koud en guur zijn. Zulke dagen vragen om een fijne, verwarmende maaltijd. En wat is daar beter geschikt voor dan een flinke kom soep? Ik zou het echt niet weten 🙂

Zeker niet als het ook nog een zelfgemaakte soep is. Hoewel een blik soep in sommige gevallen superhandig en tijdsbesparend is, word je vaak niet blij van de ingrediĂ«ntenlijst; veel zout, veel overbodige stofjes en niet zoveel van de ‘echte’ ingrediĂ«nten als je zou hopen. En omdat we dit jaar gezond en energierijk gaan eten, loont het de moeite om zelf je soep te gaan brouwen!

En gelukkig hoeft dat helemaal niet veel tijd en moeite te kosten. Er zijn veel groenten waar je in 20 minuten een heerlijke soep van kunt maken, net als in onderstaand gerecht.

Deze wortel-linzensoep is heerlijk als lunch of met een salade of wat brood erbij kun je er ook prima een avondmaaltijd van maken. Misschien is soep niet het fijnst om te eten voor je gaat sporten, want je wilt geen klotsbuik. Aan de andere kant zit de soep wel bommetjevol koolhydraten, dus je krijgt er wel energie van. Eigenlijk mag je het gewoon helemaal zelf weten 😉

voor 2-4 kommen

  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gemberwortel (geschild)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 winterwortels
  • 100 g rode linzen
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • scheut kokosmelk
  • handje pinda’s of cashewnoten

Verwarm de olie in een pan. Snipper de ui en de knoflook, hak de gember fijn en snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg alles toe aan de olie en laat een paar minuten bakken.

Snijd ondertussen de wortels in blokjes (het hoeft niet fijn, je gaat het toch nog pureren). Voeg de wortel, de linzen, het water en het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.

Laat ca. 15 minuten koken tot de wortel zacht is en de linzen gaar zijn. Schenk de kokosmelk erbij. Haal de pan van het vuur en pureer tot een stevige soep. Als je het te dik vindt, kun je wat extra water toevoegen.

Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte pinda’s of cashews.

Enjoy!

Liefs, Jeanine

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.