Oh heerlijk, Joyce is weer aan het koken geslagen. Zoals je vast wel in de gaten had, heeft ze een tijdje geen recepten met ons gedeeld. Ze was heel druk met haar Stockholmse leventje en is nu zelfs een tijdje in Kopenhagen om daar een yoga opleiding te volgen. Gelukkig heeft ze wel weer wat tijd voor heerlijke receptjes. Zoals deze lekkere en simpele zomerse salade met watermeloen en sugarsnaps. 

De zomer is de tijd voor mooi vers voedsel en lekkere salades. In tegenstelling tot de winter hebben we frissere groentes en zoetere vruchten tot onze beschikking. In de zomer is het een stuk makkelijker om gezond te leven. En helemaal met deze salade die je ook makkelijk kunt meenemen voor onderweg.

Zomerse salade met watermeloen

Dit heb je nodig:
watermeloen
sugarsnaps
feta
olijfolie
sap van een citroen

Het bereiden is simpel, eigenlijk kan het haast niet makkelijker. Deze heerlijke zomerse lunch is en feest van pure smaken. Het enige wat je hoeft te doen is de meloen en feta in stukjes snijden. De meloen in lekkere grote en de feta juist wat kleiner.

Ondertussen blancheer je de sugarsnaps.  Blancheren is een kooktechniek waarbij je groente héél kort kookt en daarna afspoelt met koud water. Sugarsnaps hoeven niet eens echt gekookt te worden, maar door ze te blancheren maak je ze net een beetje lekkerder.
Bij het blancheren van de snaps heb je een pannetje kokend water nodig, je doet de snaps erin en blijft erbij. Je zal zien dat ze in het kokende water knalgroen kleuren. Dan haal je ze er meteen uit met bijvoorbeeld een schuimspatel of grote soeplepel. Dan houdt je de bontjes onder de koude kraan. Hierdoor stopt het kookproces en worden ze lekker knapperig.

Doe de watermeloen, feta en snaps bij elkaar in een mooie schaal of bord, besprenkel je salade met een beetje olijfolie en citroensap. Niet te veel anders wordt die smaak te dominant. Denk eraan dat je – als je je salade mee wilt nemen naar je werk – nog minder citroen gebruikt, want in je trommeltje heeft het extra lang de tijd om in je salade te trekken.

En geniet!

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

gezonde recepten van the green brunetteJoyce deelt zo nu en dan haar recepten met ons. Die recepten vind je hier. Ben je zelf een keukenprinses en maak je heerlijk en gezond voedsel vertel het ons dan, wellicht kan je een bijdrage aan de site leveren.
Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen