mountainbike in frans landschap tijdens mtb vakantie

Stel je eens voor. Een leuke mountainbike vakantie met supergave routes. Begeleiders die je waar nodig tips geven en helpen als je een lekke band hebt. Fietsen met een groep mountainbikers die bij jouw niveau past. En heb je de eindstreep gehaald, dan staat het eten al voor je klaar.

Astrid is een keer in 9 dagen dwars door Kenia gefietst. Met een groep fietsers elke dag fietsen door dat Afrikaanse land. Nog steeds als ze er over praat, stralen haar ogen bij de herinnering. Zoveel dagen fietsen is te gek.

 

Georganiseerde mountainbike vakantie

Mountainbiken is elke keer weer een klein avontuur. Zelfs al rijd je altijd dezelfde route, hij ligt er elke dag weer anders bij. Maar ook vragen de ondergrond en de vele bochtjes en afdalingen om je maximale concentratie. Om die reden kan een uur of twee in het bos al voelen als een hele dag weg. Je dagelijks leven laat je voor de volle 100% achter je als je net een KOM-bocht in stuurt.

>>Goede overnachtingen bij de Fiets Elfstedentocht

Ons ideaal is een vakantie met onze mountainbikes. We zien het al helemaal voor ons. De fietsen achterop onze Volkswagen bus en dan zomaar ergens gaan fietsen. Maar tegelijkertijd vinden we dat ook wel spannend. Want dan kennen we het gebied niet en we weten niet of de route niet te technisch of veel te saai is. Tel daar bij op dat we helemaal geen zin hebben hotels te boeken en alles uit te zoeken. Een georganiseerde mountainbike vakantie is om die reden misschien wel het beste voor ons. Zoals de reizen van Flowtrack.

 

 

Mountainbike vakantie met begeleiding

Flowtrack organiseert gave en avontuurlijke sportieve vakanties. Naar de sneeuw of zomers naar zee om te surfen. Maar vooral hebben ze drie toffe mountainbike bestemmingen voor een leuke sportieve vakantie. Deze bestemmingen kennen ze als hun broekzak en ze weten zodoende wat de beste stukjes fietsen zijn. Hierdoor kunnen ze jou op de mountainbike naar de meest toffe plekjes rijden.

Maar dat niet alleen, omdat de begeleiders zelf ervaren mountainbikers zijn, kunnen ze je op alle vlakken begeleiden. Denk aan tips en tricks onderweg, maar ook technische ondersteuning bij pech of een lekke band.

>>Review Gore-tex regenjasje met shake dry technology

Omdat er met fietsen in een groep altijd wel een verschil in ervaring of skills is, kun je kiezen uit drie niveaus. Zo zul je de mountainbike vakantie krijgen die echt bij je past. Of je nou al heel lang op de mountainbike zit of er echt nog maar net mee begonnen bent. En zoals het bij mountainbikers gewoon is: de groepen zijn sociaal en er wordt regelmatig op elkaar gewacht.

 

Volledig verzorgde reis voor mountainbikers

Welke bestemming je ook kiest, je wordt verzorgd. Het verblijf is gedurende de drie dagen van de mountainbike vakantie op basis van vol pension, dus je hebt ontbijt en avondeten in de accommodatie waar je verblijft. Tussen de middag staat er ook een heerlijke lunch voor je klaar. Energie die je nodig hebt tijdens het fietsen. En natuurlijk zijn er energierepen en sportdrank, zodat je ook goed gevoed op pad kan.

>>Hoe komt het dat je in de winter langzamer fietst?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flowtrack Bike (@flowtrackbike) on

3 bestemmingen voor je mountainbike vakantie

Duitsland, Frankrijk en Luxemburg zijn de landen waar je met Flowtrack op vakantie kunt. Om precies te zijn is er de uitdagende singletrack mountainbike vakantie in Dreisbach. Met pittige korte hellingen en waanzinnige uitzichten in een natuurlijke omgeving.

Dan is er de fietsvakantie voor mountainbikers in de Vogezen. Denk aan klimmen en dalen, want hier is wel wat hoogte verschil. Je gaat mountainbiken in een beschermd natuurgebied. Een plek waar je anders niet zomaar komt.

>>Krachttraining voor wielrenners

Tot slot is er de mountainbike vakantie in Luxemburg. In de buurt van de rivier de Sûre. Deze reis biedt een bosrijke omgeving, mooie hellingen en toffe paadjes en singletracks. Fietsen zoals we in Nederland nooit kunnen meemaken.

Wij voelen ons enorm aangetrokken tot de Luxemburgse reis en als het even meezit hopen we ons daar voor in te kunnen schrijven. Welke reis zie jij wel zitten?

 

Ben je zelf van plan een MTB-vakantie te boeken bij Flowtrack? Als je dat doet via de linkjes in dit blog, dan support je ons platform. Wij krijgen dan een kleine vergoeding, net zoals we die krijgen als je via ons, bij andere partners koopt. Dat geldt bijvoorbeeld voor Bol.comCoolBlueFuturumshop en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.