Gezond eten kan alleen als je veel geld hebt is het idee. Zo zijn er mensen die geloven dat ongezonde mensen met een te laag inkomen er niets aan kunnen doen, want ze kunnen zich immers niet van dat super-eten zoals je in de bladen ziet veroorloven. Maar is dat wel zo? Volgens triatlete Rose van der Haven hoeft gezonde voeding helemaal niet zo duur te zijn, zolang je maar weet waar je het kopen kan.

In 2012 heb ik voor het eerst meegedaan aan een triatlon. Ik fietste voor die tijd al wel en vond triatlon een hele gave sport. Al leek het me onmogelijk om te doen. Tenminste totdat iemand me vertelde dat ik ook met de vrouwentriatlon mee kon doen. Die is een stuk korter en fietsen en lopen deed ik toch al. Zo’n 250 meter zwemmen kan iedereen wel en ik dus ook. Ik schreef me in.

Bewuster eten

Ik was gelijk hooked. Wat was dat gaaf zeg zo’n triatlon, ik wilde meer. Daarom besloot ik het jaar erna de halve te doen en ben ik voor gaan trainen. Wat automatisch inhield dat ik meer ging sporten en dat ik me na verloop van tijd ook meer met mijn voeding ging bezighouden. Ik ging bewuster leven, al drink ik nog steeds een wijntje hoor. Mijn levensstijl veranderde, ik ben gezond, bewust en sportief gaan leven en sinds kort doe ik dat ook nog binnen een bepaald budget.

Vorig jaar ben ik mijn baan kwijtgeraakt en moest toen net wat meer op mijn uitgaven letten. Terwijl ik dat ben gaan doen heb ik eigenlijk allemaal leuke ontdekkingen gedaan. Dat begon met de Lidl, dat was echt dé ontdekking van het jaar. Inmiddels ga ik ook naar de Islamitische supermarkten. Daar hebben ze heerlijke noten, zoals amandelen en walnoten. Een kilo kost maar iets van 15 euro. En ook voor fruit kan je daar goed terecht, al denk ik niet dat alles biologisch is.

Het is leuk om goedkoop en gezond te leven

Ik vind het zo leuk om goedkoop en gezond te leven dat ik dat plezier en ook de levensstijl echt wil delen. Want ook al doe ik dit nu door mijn financiële situatie noodgedwongen, als ik weer een baan heb wil ik wel op deze manier blijven leven. Het bewustzijn wat het met zich meebrengt verhoogd mijn gevoel van genieten. En dat wil ik wel van de daken schreeuwen.

Daarom deel ik mijn ontdekkingen in de Facebookgroep Gezond & Goedkoop die ik begonnen ben. En ik hoop dat de leden van die groep dat ook gaan doen, zodat we elkaar kunnen helpen. Dat zou ik echt heel leuk vinden.

En dat doen ze steeds meer. Ik zette vandaag mijn tip over de Islamitische supermarkten in de groep en weer iemand anders had een heerlijk recept. Er staat zelfs een doe-het-zelf ass-saver in de groep. Dat is dat kleine spatbordje wat je onder je zadel kan klemmen. In de winkel kost het tussen de €7,- en 15,-. Met een schaar en een paar minuten tijd kost het veel minder. En dat gaat op voor heel veel dingen. Een beetje tijd,een beetje bewustzijn en net dat kleine beetje energie wat je er in steekt maakt al een groot verschil.

 

ass saver

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.