Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck

Vele hemels boven de zevende zet je aan het denken over je eigen leven, en is op een rauwe manier soms best confronterend ook. De Vlaamse Griet op de Beeck heeft haar roman zo geschreven, dat wij er eigenlijk niet aan ontsnapten om ook op ons eigen leven te reflecteren.

Toegegeven, het zijn niet altijd de gezelligste thema’s waar de hoofdpersonages zich mee bezighouden. Toch is het alles behalve een zwartgallig of deprimerend boek. Realistisch, dat dekt de lading het beste. Want factoren als perfectionisme, schuldgevoel en onzekerheid herkennen wij in meer of mindere mate ook uit ons dagelijks leven. Dat maakt het ook zo’n fijn boek om te lezen, en niet in de laatste plaats door het fijne Vlaamse taalgebruik.

 

Vele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck

Het mooie van dit boek is de balans tussen de strubbelingen enerzijds en het effect van liefde en verbinding anderzijds. Daarom raden we je het aan dit boek te lezen. Het is de eerste hoofdstukken misschien even wennen aan de verschillende verhaallijnen en personages maar uiteindelijk smelt dat heel mooi samen. En dat is ook precies het moment waarop bij ons het reflectiemomentje op ons eigen leven opborrelde.

Sinds afgelopen najaar draait de boekverfilming in de bioscoop. Wij hebben ‘m nog niet gezien maar zijn na het zien van de trailer erg benieuwd!

Vele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck | Prometheus | € 12,50 bij Bol.com

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.