Eten na je training

Gisteren schreven we al een stukje over het gebruik van eiwit voor je herstel. Door het eten van meer eiwitten kan je je spieren helpen met het herstel na training. Er zijn mensen die daar eiwitshakes voor gebruiken, maar Rose en Rhodé halen dat liever uit hun voeding. Maar volgens mij kunnen ze betere eiwitbronnen kiezen dan ze nu doen.

Zoals jullie weten blog ik sinds kort voor stoerevrouwensporten.nl. Rose heeft mij gevraagd dit te doen, omdat ik naast dat ik vrouw en sportief ben, ook veel van voeding weet. Ik ben namelijk voedingsconsulent en heb er mijn werk van gemaakt vrouwen te helpen hun gezonde gewicht te bereiken, maar vooral balans te vinden in hun voeding.

Meestal schrijf ik blogs over wat ik eet en zet daar mijn recept bij, maar deze keer wil ik graag reageren op het bakje yoghurt wat Rose en Rhodé na hun training eten. Allereerst: goed bezig Rose en Rhodé. Blijf eiwitten eten voor spierherstel. Maar wisten jullie dat je uit een bakje magere kwark nog meer eiwitten haalt dan uit je bakje yoghurt? Wel 8,5 gram per 100 gram. De meeste andere soorten yoghurt zoals Griekse, Turkse, of Bulgaarse, of je nu de magere of de volle variant kiest, bevatten meestal zo rond de 3,5 tot 5 gram eiwit. Dus tel uit je winst.
En magere kwark is best lekker hoor, vooral als je het eet zoals jullie doen. Die noten, zaden en honing zijn hartstikke goed. Maar… wist je dat je ook hennepzaad over je yoghurtje of kwark kan gooien? En dat hennepzaad een hele goede bron van eiwitten zijn? En qua smaak zijn ze ook lekker. Ik ben niet zo van de superfoods, maar hennepzaad – wat overigens een paar jaar geleden nog helemaal niet de naam superfood had – gebruik ik graag in salades of over mijn yoghurt. Het smaakt een beetje nootachtig en geeft een lekkere structuur.

En een gekookt eitje eten deden jullie dat ook al? Wist je dat de eiwitten uit een kippenei het meeste overeenkomen met de samenstelling van onze eigen lichaamseiwitten? Een roereitje op wat toast is heerlijk na een training. Of op brood met een beetje avocado. Het water loopt me al in de mond. Ik eet dat graag en kan er tijdens het sporten al aan denken. Op de site van Men’s Health zag ik een leuk lijstje met goede eiwitbronnen na training. Daarop staan producten als melk, vis, kip en rundvlees. Allemaal dierlijke producten. Als vegetarische tegenhanger heb ik een lijstje gevonden op een andere site.

Daarop staan noten, zaden, peulvruchten maar ook voedingssupplementen. Er zijn sporters die dat fijner vinden, zo weten ze zeker dat ze de juiste stoffen binnen krijgen.

Liefs Maira

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.