hardloper op de veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ken je als hardloper vast wel. Ondermeer van de Hoge Veluwe Loop. Maar dit jaar is er meer: De Hoge Veluwe GPX-Nature Run op zondag 3 juni.. Niet eerder werd een zo’n toffe loop op deze schaal georganiseerd.

Een GPX-run is een hardloopwedstrijd waarbij de route niet vooraf bekend is. Deelnemers lopen met een GPX-bestand op hun sporthorloge of smartphone.

 

Hardlopen op de Veluwe

Aan de Hoge Veluwe GPX-Nature Run kan je individueel meedoen. Maar ook als team, al zitten daar nog wel wat voorwaarden aan. Voor individuele lopers is er een ultrarun van ca. 60 kilometer. De teams, bestaande uit vier lopers waarvan minimaal één vrouw, doen een estafetteloop van vier maal ca. 15 kilometer. Start- en eindpunt voor alle lopers is de centraal in het Park gelegen Picknickweide. Daar kunnen toeschouwers je run volgen op een beeldscherm.

 

Uniek parcours van de Hoge Veluwe GPX-Nature Run

Het parcours laat je de Veluwe zien. Prachtige landschappen, zoals bossen, heidevelden en stuifzandvlakten. En het wordt heel afwisselend. De route gaat over bospaden, ruiterpaden en uitdagende single tracks en is nagenoeg volledig onverhard. Om de lopers niet de gelegenheid te geven het parcours vooraf te verkennen en zodoende een oneerlijk voordeel te verkijgen, worden de GPX-bestanden pas kort voor het evenement beschikbaar gesteld. Alle lopers dienen na de finish een bewijsstuk te tonen dat ze ergens langs de route hebben opgepikt. Zo laten zij zien dat ze ook daadwerkelijk de gehele route hebben gelopen.

 

Hardlopen met GPS

Op de dag zelf ontvangen de deelnemers van de organisatie een GPS-tracker, die wordt gebruikt om live op de Picknickweide de race te kunnen volgen. Via een link kunnen mensen ook thuis de wedstrijd volgen. Bij de ultrarun is er halverwege een verzorgingspost. Wanneer de weersomstandigheden er om vragen, wordt gezorgd voor extra waterposten.

Het Park is van plan van de Hoge Veluwe GPX-Nature Run een jaarlijks terugkerend hardloopevenement te maken.

Praktische informatie Hoge Veluwe GPX-Nature Run

Datum: zondag 3 juni 2018
Locatie: Picknickweide (centrum NP De Hoge Veluwe)
Starttijd: teams om 9.00 uur, deelnemers ultrarun 10.00 uur
Kosten:  €120 per team of €40 per deelnemer aan de ultrarun (Incl. entree Park, huur GPS-tracker en medaille.)

Lees verder

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.