Dit weekend hadden we ons eerste Running Retreat. Een all-inclusive hardloopweekend met verschillende trainingen op een prachtige locatie. Een groot succes, wat zeker herhaald gaat worden.
Het is zondagmiddag, we zitten in onze hardloopkloffies aan een grote tafel. Iedereen zit te eten. Ik kijk om me heen en zie vermoeide maar blije gezichten. Dan luister ik naar de gesprekken die de 20 vrouwen voeren. Ja, ze hebben het allemaal naar hun zin gehad. Zij niet alleen. Naast me zit Astrid te glunderen: “ Toen ik een jaar geleden bij mijn vorige baan wegging, zei ik al dat ik graag iets met sport wilde doen. Kijk nu eens.” zegt ze terwijl ze een hap van haar boterham neemt.
Wat een onvoorstelbaar weekend hebben we gehad. Met 20 hardloopvrouwen in de bossen van Overijssel. Het plan voor een Running Retreat – wat we deze zomer bedachten – is simpelweg keihard geslaagd. Daarom hebben we meteen besloten dit soort weekenden echt vaker te organiseren. Want – zo weten we nu – een hardloopweekend als dit, is precies wat veel lopers willen meemaken. (lees verder onder afbeelding)

trainingsweekend voor hardlopers

Trainingskamp voor hardlopers

Natuurlijk kan je zelf ook met een groepje vrienden op pad gaan. Als je een mooie omgeving kiest en een fijne plek hebt om te overnachten, kom je al een heel eind. Precies dat doen Astrid en ik ook graag met onze vrienden. Maar met dit Running Retreat wilden we meer, veel meer. We wilden echt iets bijzonders neerzetten en hobbyhardlopers dezelfde ervaring bieden die wedstrijdsporters ook hebben. Een echt trainingskamp voor hardlopers, maar dan wel heel gezellig. Een running retreat dus. In een mooie omgeving en met een leuke groep. Ons hardloopweekend was helemaal van het begin tot het einde georganiseerd, met trainers, overnachting, eten, yoga, masseurs, lekkere wandelingen, maar ook genoeg tijd om even niets te doen.
We hebben supergave trainingen gedaan. Eerst een ontspannen avondrun op de eerste dag. Lekker genieten van de lucht en de mooie omgeving. De volgende ochtend, de zwaarste dag: corestability, wat krachtwerk, een techniektraining en in de middag tempoblokken om al het geleerde in de praktijk te brengen. Als afsluiter van deze zware dag hadden we masseurs voor die stijve en vermoeide spieren, maar ook om pijntjes te bespreken. De volgende dag begon vroeg. Al voor de zon op kwam. Met een stevige maar lekkere yogales en daarna, na het ontbijt een trailrun met Astrid. (lees verder onder afbeelding)

running retreat all inclusive

Verzorgd hardloopweekend

Een vol trainingsprogramma zorgt geheid voor vermoeide en voldane sporters. En dat is ook een beetje de bedoeling. Door zo’n totaal verzorgd weekend te doen, kan je je helemaal richten op je sport, op je lijf en op het leren van nieuwe techniek. En je hebt ruimte om de groep te leren kennen, hardlopers net als jij. De perfecte mix van sporten, afzien, trainen en sociaal.
Precies dat gebeurde ook. De loopsters deelden hun kamers en maakten zodoende snel contact. Tijdens de trainingen viel vooral het gemeenschappelijke doel – het hebben van een sportief weekend – op en maakte het weinig uit dat de ene loopster voor een marathon trainde en de ander tevreden was met 5km. (lees verder onder afbeelding)

hardloopweekend
Dit was ons eerste Running Retreat, maar zeker niet de laatste. Sowieso omdat we al een wachtlijst hebben voor de volgende editie. Waardoor we de derde ook al gaan plannen, maar ook omdat Astrid en ik hebben ontdekt dat dit is wat we willen. Dat dit de ultieme manier is om met jullie onze sport te delen en jullie tegelijkertijd beter te leren kennen. Daarom gaan we met Stoere Vrouwen Sporten door met het bedenken van leuke weekenden.

Daarover hoor je snel meer. Tot die tijd: we zijn achter de schermen bezig met de data voor de komende twee Running Retreats. Wil je een keer mee? Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail ons dan even o.v.v. Retreat. Onze mail-adres is [email protected]

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.