Zweetlucht in je sportkleding. Hoe gaat ons stoere vrouwen panel daar mee om?

Met het plaatje van een ideaal lichaam in je hoofd naar de sportschool toe. Gaan zwemmen omdat je zwemmerslichamen zo mooi vind. Of sporten om in die ene jeans te passen.
“Bezint eer ge begint.” zeggen wij, want van sporten gaan je jeans niet altijd losser zitten.
Wij werden van het sporten sterk, onze lichamen werden strak en gespierd. Putjes zijn weg en flubbervetjes behoren tot het verleden, maar een skinny jeans? Die passen we helemaal niet allemaal. Wij weten inmiddels wel dat sporten dé manier is om gezond en fit te worden, maar dat je er niet altijd kleiner van wordt.
Sporten om af te vallen of omdat het leuk is? Wij vroegen ons Sporty vrouwen panel waarom ze sporten en of ze tevreden zijn met hun lichaam.

Sanne (Rugby): “Echt accepteren doe ik mijn lichaam nog niet. Ik ben afgelopen jaar 22 kg afgevallen en mijn lichaam is een stuk mooier geworden, dat wel. Toch ben ik trots op mijn lichaam, want het is zo sterk en ik kan er veel mee op het rugbyveld.”

Christa (wielrennen): “Sinds ik ben gestopt met wedstrijden ben ik flink aangekomen en dat wil ik kwijt. Ik ben niet tevreden en kan het verschil tussen sport en afvallen niet zo goed meer zien. Sport is daardoor niet leuk meer voor me, het voelt als een straf. Daar baal ik van, ik mis het, want ik weet hoe lekker sporten kan zijn als ik het niet verbind aan afvallen en gewicht.”

Annemieke (mountainbiken, hardlopen en schaatsen): “Sport en afvallen staan voor mij los van elkaar, natuurlijk krijg je door te sporten een strak lichaam, maar wat ik er vooral van krijg is ene geestelijke boost. Afvallen is een strijd met jezelf en sport is een mogelijk middel om dat proces te versnellen. Maar sport kan er ook voor zorgen dat ik net wat meer eet. Dan denk ik: “Ach ik heb zoveel gesport, ik heb het wel verdient.”

Jeanine (wielrennen): “Ik ben niet afgevallen door te sporten, wel is mijn lichaam strakker geworden. Ik ben meestal wel tevreden met mijn lichaam, maar binnen mijn sport telt elke kilo en dan kan ik me soms wel eens onzeker voelen. Al vind ik het wel heel leuk om te merken hoe ik door training steeds sterker wordt.”

 

Waarom ben jij gaan sporten? Is je lichaam erg verandert?

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. hi!
    Ben als kind al gaan sporten, boompje klimmenm atletiek en turnen Beetje jongenachtig meisje. Gewoon omdat ik het leuk vond! en nog steeds. Ik vind het ook leuk als ik in goede vorm ben en op het podium kom als 45 plussser, maar als ik niet in vorm ben en gewoon lekker kan lopen geniet ik ook van de loopbeweging en de natuur en en mensen om me heen. Overigens altijd dik tevreden over mijn lichaam(sbouw) geweest, Snelle stofwisseling. Eet als een bouwvakker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.