Rose mocht een maandpakket van Frecious proberen. Dit bestond uit allemaal kleine flesjes met juice. Slowjuice om precies te zijn. Kant en klaar en ingevroren, zodat je elke dag een verse sap hebt.

Ik leef gezonder dan de gemiddelde Nederlander. Tenminste dat denk ik als in de supermarkt naar andermans boodschappen kijk, maar tegelijkertijd ben ik een enorm hardwerkende single die van hot naar her rent. Ik merk dat ik moeite heb om de tijd te nemen en in de keuken te gaan staan. Dat gaat met ups and downs. Daarom ben ik altijd op zoek naar makkelijke en gezonde manieren om vitamientjes tot me te nemen.

Vorig jaar probeerde ik – dankzij de opdracht van Rhodé – tien dagen lang sapjes te maken met elke dag een ander recept. Groente en fruitsappen maakte ik met mijn blender en ik ontdekte een snelle manier om aan mijn groente en fruit te komen. Maar zodra de tien dagen om waren en ik er niet meer over hoefde te schrijven op de site, verdween de blender weer naar achteren en nam mijn groente en fruit consumptie af.
Daarom probeerde ik Veggies Times Two, mijn benaming voor de verhouding op mijn bord. Ik maakte de afspraak met mezelf dat ik meer groente zou bereiden en er extra veel van ging eten. Dat werkte. Ik maakte heerlijke soepen en stamppotjes en genoot er volop van. Toch werd ook dat minder. Zodra ik druk was of een deadline had, stond ik minder in de keuken, haalde vaker eten buiten de deur of at ‘s avonds even snel een broodje.
Maar gelukkig was daar de winter en met dit koude seizoen ook het koken van stoofpotjes in mijn Crockpot een slowcooker die dagelijks – terwijl ik aan het schrijven was – de lekkerste gerechten in elkaar draaide. Een slowcooker werkt simpel. Alle groente snijden, beetje kruiden erbij, stuk draadjesvlees, deksel erop en aanzetten. Acht uur later heb je een prachtige authentieke stoof die je meteen op kunt eten. Ik leerde verschillende vleessoorten gebruiken, maakte echte bouillon en at de lekkerste dingen. Maar na een maandje stoofpotten eten uit mijn slowcooker had ik het ook wel gezien… ik ben nu eenmaal niet zo’n keukenprinses en als het erop aan komt, houd ik ook niet heel veel van groente en fruit. Vlees en pasta, dat vind ik lekker.

Dit jaar pak ik het anders aan. Ik heb met dat Frecious pakket een beetje hulp. Ik ga natuurlijk weer soepen en stamppotjes maken, maar ik heb de dagen waarop ik minder zin in gezond eten heb of niet zelf koken zal al ingecalculeerd en inkopen gedaan. Mijn hele vriezer ligt vol met sapjes van Frecious. In één zo’n flesje zit slowjuice wat gelijk schijnt te staan aan een kilo groente en fruit.

De sapjes zijn er in verschillende smaken. Ik vind vooral het rode bietensapje lekker, dat gaat er elk moment van de dag wel in. De sap met zuurkool, witte kool of whatever kool het was, vind ik niet te harden. Dan zijn er nog standaard sappen zoals met bleekselderij, die vind ik ook heerlijk.
Het hele voordeel van frecious is dat ik niets hoef te maken, ik kan het gewoon uit de vriezer pakken en ontdooien. Dit gaat trouwens extra snel als je het flesje in een bakje met water zet.

Het nadeel is de prijs. Kijk een kilo groente en fruit in een klein flesje wat bevroren bij je thuis wordt bezorgd kan natuurlijk niet goedkoop zijn, maar een maandpakket van 24 sapjes kost rond de 90 euro. Voor mij is dat wat prijzig. Ik gebruik ze daarom alleen voor de dagen waarop ik denk dat ik wel wat extra kan gebruiken. Of als tussendoortje op een drukke dag. Dan zijn de sappen van Frecious ineens een gezonde en betaalbare optie om een boost aan je menu te geven. Wil je het ook een keer proberen? Je kan zelf je pakket samenstellen op de site. www.frecious.nl 

Hoe zorg jij dat je in de herfst en winter gezond blijft eten? Heb je leuke recepten of kom je op een andere manier aan je vitamines?

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.