Omdat we de komende weken wat meer aandacht willen besteden aan gezond leven, een goed gewicht en plezier van je lichaam gaan we een Garmin Vivofit weggeven. Deze sportarmband is volgens ons het middel als je bewuster wilt leven en wilt zie hoe je dat doet. Rose vertelt over gezond leven en bewegen met de Garmin Vivofit.

Ik volg een aantal sportwebsites, dat doe ik omdat ze leuke trainingen en weetjes over sport en gezondheid online zetten. Helaas verbindt een aantal van die blogs sporten altijd aan afvallen en het verbranden van calorieën. Dat vind ik jammer. Soms krijg ik een nieuwsbrief van zo’n site en lees daarin hoe lang ik zou moeten lopen op de loopband om die ene cupcake te verbranden. In de eerste instantie kan ik daar om lachen, maar als ik er langer over nadenk vind ik het een gemiste kans. Stel je toch eens voor dat je puur en alleen om die reden sport?

Ik kan me dat niet voorstellen. Voor mij gaat dat volkomen voorbij aan de ware reden om te sporten. Ik word van sport sterker, zowel fysiek als mentaal. Ik stel doelen en verleg mijn grenzen. Steeds weer doe ik dingen waarvan ik vooraf dacht het niet te kunnen. En ik deel het sporten met mijn vriendinnen en maak er regelmatig iets sociaals van.

Toen ik Stoere Vrouwen SPorten begon heb ik daarom bewust besloten niet te gaan schrijven over calorieën en cardio in de sportschool. Voor mij is sporten veel meer dan dat. Het is uitdagingen aangaan, grenzen opzoeken en jezelf leren kennen en versterken. Ook is sport sociaal en goed voor je geest. Maar als er zoveel vrouwen bezig zijn met afvallen en zelfs ongelukkig zijn met hun lijf, dan kan ik dat thema op mijn site niet negeren.

 

Hoe val je af?

Afvallen is op papier heel simpel: je moet ervoor zorgen dat je lichaam de energievoorraden van je lichaam aanspreekt. Die voorraden – je vetjes – zullen daardoor verdwijnen. Simpel gezegd moet je meer verbranden dan je eet en de rest gaat dan vanzelf.

Veel diëten zijn erop gericht je calorie inname te verlagen. Hoewel dit theoretisch wel werkt, valt het in de praktijk vies tegen. De meeste mensen houden zo’n dieet niet lang vol. Ze gaan weer eten als voorheen en komen weer aan. En omdat het lichaam zich rot geschrokken is van de verlaagde calorie inname slaat het wat extra vet. Zo bereid je lichaam zich voor op een mogelijk toekomstige periode van minder voeding. Dit is het bekende jojo effect en hoewel we er allemaal van op de hoogte zijn, blijven mensen het proberen.

In plaats van minder te eten kun je er ook voor zorgen dat je meer verbrandt, ofwel meer beweegt. Dit is waar de sportschool in zicht komt. Hoewel veel vrouwen liever cardio doen is krachttraining onmisbaar als je je verbranding wilt verhogen. Met krachttraining maak je je spieren sterker en groter. Ze zullen meer voeding nodig hebben en zodoende meer verbranden.

Als je duursport gaat doen kan je ook meer verbranden, bijvoorbeeld als je fietst. In het juiste tempo kan je dat – los van de zadelpijn – uren volhouden, maar ook intensievere sporten of een HIIT training draagt bij aan je verbranding. Doe je de intensieve korte intervallen van een HIIT training? Dan is de verbranding na je training nog een aantal uur verhoogt.

>> Lees ook: Hoe lang je moet sporten om een BigMac te verbranden?!

 

Bewegen of sporten

Ik heb gemerkt dat ik het moeilijk vind om te sporten om af te vallen. Dat heb ik genoeg gedaan toen ik nog modellenwerk deed en het gaf me weinig voldoening. Sporten was toen vooral functioneel en door de aard van mijn werk had ik er genoeg tijd voor. Ik ging naar de sportschool omdat het moest en vooral omdat ik niet aan wilde komen.

Tegenwoordig sport ik om te genieten. Ik kies de sport die ik leuk vind om te doen. Zodra ik afvallen aan mijn sport verbindt, krijg ik het gevoel dat ik moet en verlies ik dat plezier. En hoewel dit voor iedereen anders werkt – er zijn immers ook vrouwen die juist gemotiveerd raken van calorieën verbranden – denk ik dat het zonde is om te sporten om alleen maar te verbranden en dat het een motivatie is die je waarschijnlijk niet de rest van je leven volhoudt. Iedereen die sport krijgt een keer te maken met momenten waarop het moeilijk is, waarop je geen zin hebt of waarop de slanke lijn er niet meer toe doet. Om dan door te zetten heb je een diepere motivatie nodig, gezondheid of plezier bijvoorbeeld.

Hoewel ik zwem, fiets en hardloop ben ik het laatste jaar toch wat aangekomen. Ik ben nu 37 en weet nog niet of mijn leeftijd hierin een rol speelt. Om dat uit te sluiten ga ik sowieso even naar de dokter om te checken hoe mijn hormonen ervoor staan, maar ook kijk ik even heel kritisch naar mijn levensstijl.

>> Lees ook: Tuinieren net zo gezond als sporten

 

Gezond met 10.000 stappen per dag

Ik ben niet meer of anders gaan eten en ik leef aardig gezond, dus het lijkt vreemd dat ik zomaar aankom. Toch heb ik het vermoeden dat mijn activiteit een rol speelt in de verandering van mijn lichaam. Ik sport dan wel, maar net als alle andere sporters plof ik na een zware of lange training op mijn bank neer om bij te komen. Vooral als er wielrennen op tv is. Niets is zo lekker als fietsen in de ochtend en wielrennen kijken in de middag. Ik voel me dan een beetje suf en door de lange duur van zo’n koers en het gepraat van de commentator val ik soms in slaap. Echt, dat is heerlijk.

Maar wat ik feitelijk doe is mijn activiteit voor een paar uur verhogen en daarna word ik compleet inactief. Onderaan de streep verschilt de activiteit van zo’n dag dan niet eens zo veel van gewone dagen. Tel daarbij op dat ik van Amsterdam naar Deventer ben verhuisd en dat mijn leven daardoor wel verandert is. In Amsterdam deed ik alles op de fiets. Boodschappen, afspraken met vriendinnen, naar het Amsterdamse bos, interview hier, zakelijke afspraak daar. Ik fietste dagelijks met gemak dertig kilometer bij elkaar.

Hier in Deventer woon ik in de binnenstad en wandel ik wel eens naar een afspraak drie straten verderop. Dus hoewel ik nog net zoveel sport en nog net zo gezond eet, is mijn algehele dagelijkse activiteit verminderd. In mijn geval komen de kilo’s dus niet door mijn dieet of sportactiviteit, het komt doordat ik tijdens de rest van de dag minder beweeg.

Wat dat werkelijk inhoudt hebben we gemerkt toen we activitytrackers gingen gebruiken. Deze armbanden/horloges meten het aantal stappen wat je loopt, hoeveel je zit en wat je ongeveer verbrandt. Ook meten ze het aantal uren dat je slaapt én door je nachtelijke activiteit te registeren geven ze ook inzicht in de diepte van je slaap. Om gezond te blijven moet je minimaal 10.000 stappen per dag nemen, wil je fit zijn? Dan moet je er 14.000 maken, maar als je wilt afvallen zal je wel meer moeten bewegen.

>> Lees ook: Word je fit door 10.000 stappen per dag te lopen?

 

Je dagelijkse beweging bijhouden met een activity tracker

Een lezeres van de site probeerde een Fitbit, Hilda testte de Garmin Vivofit en Rose en Rhodé lopen rond met de Polar Loop. En allemaal hadden we dezelfde conclusie: op onze sportdagen bewegen we met gemak genoeg, maar op de dagen waarop we niet sporten, moeten we echt ons best doen. Als wij niet zouden sporten, zouden wij enorm inactieve wezens zijn.

Hilda heeft naast haar gewone kantoorbaan ook een baan als trainer bij een sportschool en staat meerdere avonden per week te zweten met haar klasje. Alleen op de tussenliggende dagen had ze een zittend beroep, legde de twee kilometer naar haar werk per fiets af en op een wandelingetje tijdens haar lunchpauze na was dat haar beweging van een gemiddelde dag wel.

De conclusie die we trokken uit de metingen van onze armbanden is dat we genoeg sporten, maar te weinig bewegen. En dat we – als we ons algehele beweeg niveau wat op willen schroeven en ons dagelijks doel willen halen – echt ons best moeten doen. Wij moesten niet meer sporten, maar meer bewegen!

Sinds we dat weten hebben we onze dagen wat verandert. En dat is precies waar volgens mij de winst zit. Als we ons bewust zijn van ons bewegingspatroon, kunnen we ingrijpen en zorgen dat we meer doen. Zo kan je meer verbranden door wat meer beweging in je dag te smokkelen. Je loopt zo minder risico een paar kilo aan te komen of je kan met deze aanpassingen wat kilo’s ervan af bewegen. En wat mij daar zo aan bevalt is dat ik mijn sport dan gewoon kan blijven doen zonder aan afvallen te denken. Zo kan ik genieten en kan ik me richten op de omgeving en het beoefenen van mijn sport.

stappenteller garmin

Meet je dagelijkse beweging met de Garmin Vivofit

Wij hebben heel veel geleerd toen we dankzij onze activity trackers inzicht kregen in ons bewegingspatroon en we dragen onze bandjes nog steeds elke dag. Ze motiveren ons om de trap te nemen, wat vaker op te staan of de hond wat langer uit te laten. Deze ervaring willen we graag delen. Daarom geven we samen met Futurumshop één Garmin Vivofit weg.

Met deze Garmin Vivofit zie je hoeveel stappen je per dag neemt, kan je je hartslag meten tijdens het sporten* kan je zien hoeveel je ongeveer verbrandt, kan je doelen instellen en meten hoe goed je eigenlijk slaapt. De Vivofit laat je werkelijk zien hoe gezond en actief je leeft. En als je lang stilzit kleurt het beeldscherm van de armband rood. En het is moeilijk stilzitten hoor als je dat eenmaal hebt gezien.

Win de Garmin Vivofit!

Wat moet je doen om de Vivofit te winnen? Het is heel simpel, vertel aan ons waarom je de Vivofit nodig hebt. Hoe de Vivofit jouw leven beter gaat maken. Misschien sport je net, heb je een bijzondere motivatie of heb je een vriendin die de hulp van zo’n armband goed kan gebruiken? We willen het weten, want we willen de winnaar van de Vivofit na een tijdje ook vragen te vertellen over haar ervaring met de armband. Op 30 augustus 2014 kiezen wij de winnaar. We zijn nu al benieuwd naar jullie reacties!

 

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

124 Comments
 1. Ik zou wel eens weten hoeveel ik daadwerkelijk beweeg en hoeveel calorieenme dat kost met een week vol fietsen (woon-/werkverkeer) hardlopen, bootcamp, wandelen, loop km’s op het werk enzo en mn oude sporthorloge heeft zn beste tijd gehad helaas, loopt vol condens

 2. Aankomende vrijdag wordt mijn dochtertje 1 jaar. Hoewel ik qua gewicht alweer aardig op het gewicht ben als voor mijn zwangerschap, merk ik dat ik nog niet in al mijn kleding pas die ik voor mijn zwangerschap aan had. Ik sport regelmatig (zumba, wielrennen, af en toe hardlopen) en naar mijn idee beweeg ik ook heel veel. Elke dag wandel ik met mijn dochtertje en stil zitten vind ik lastig. Op mijn werk als onderwijsassistentbij de kleuters is stil zitten ook moeilijk. Ik ben daarom benieuwd of dit inderdaad zo is. Hoeveel beweeg ik? En wat ik ook graag wil zien: wat is mijn hartslag tijdens het sporten? Nu geef ik volgens mij snel op, omdat ik niet meer kan, maar is dit ook zo? Ik hoop met de Garmin Vivofit net dat beetje extra’s te kunnen geven om gezond te leven!

 3. Ik vind dat mijn vriendin Mariska van Keulen hem moet winnen:
  Al 30 kilo afgevallen en dus een extra stimulans om nog verder af te vallen.
  Zo kan ze goed haar beweging in de gaten houden ook op een rustdag.
  Omdat ze de 30ste jarig is. Hoe leuk is dit als cadeau.
  En gewoon omdat ze lief is.
  Mocht je meer motivatie punten nodig hebben, dan hoor ik het wel

 4. Zelf volg ik de opleiding voeding en diëtetiek, sinds ik de opleiding doe heb ik al een heel andere kijk op voeding en beweging! Door die armband ben ik benieuwd of ik daadwerkelijk zo gezond en bewust bezig ben als ik zelf denk! Waardoor ik mezelf steeds kan blijven verbeteren op gebied van gezondheid en deze kennis en ervaring weer kan delen met cliënten/ mensen die ik wil gaan begeleiden om een gezondere leefstijl na te streven 🙂

 5. Ik ben heel nieuwsgierig of ik, met mijn 40 urige werkweek op kantoor aan het aantal stappen per dag kan komen. Tuurlijk op de dagen dat ik ga hardlopen wordt dat een makkie. Maar de rustdagen gaat een flinke kluif worden vrees ik. Probeer al een tijdje om m’n eigen “luie” patroon te doorbreken en ben wel nieuwsgierig of dat met zo’n extra stok achter de deur gaat lukken.
  Ben ook een hele slechte slaper trouwens. Ben benieuwd hoe ‘t bandje me daar mee zou kunnen helpen.

 6. Ik denk eigenlijk dat ik hem niet eens nodig heb om te weten of ik te weinig beweeg, op de twee rustdagen die ik heb beweeg ik te weinig, daarom overweeg ik serieus om een hond aan te schaffen(canicrossen lijkt me ook helemaal geweldig om te gaan doen) dan ben je elke dag gemiddeld genomen toch zeker 3 a 4 keer aan het wandelen, naast het wielrennen (ik zit vijf dagen per week op de fiets en rij gemiddeld 200 km per week) zou dat gewoon de ideale manier zijn om genoeg te bewegen, ik sport omdat ik het leuk vind, het verbranden van calorieën boeit me niet zo eerlijk gezegd…

  Ik ben werkloos en zit op mijn rust dagen veel achter de pc opzoek naar vacatures, het valt niet mee want in mijn vakgebied( verzorgende IG) word er gigantisch bezuinigd helaas, ik heb besloten het roer om te gooien ik wil me om laten scholen tot personal trainer met aandacht voor sport/dieetvoeding…

  Die garmin zou mij juist kunnen motiveren om meer te gaan bewegen 🙂

 7. ik zou graag inzicht willen krijgen in mijn beweegpatronen! Ik wil nog graag wat afvallen om makkelijker en sneller te kunnen hardlopen – vooral langere afstanden!

 8. Nu ik inmiddels al een jaar geblesseerd ben en daardoor niet kan wielrennen voel ik me niet gezond en actief. Ik zou de Vivofit goed kunnen gebruiken om te kijken of dat gevoel klopt en met welke dagelijkse bezigheden die ik nog wel kan, ik aan mijn benodigde beweging kan komen. Hopelijk helpt een beter bewegingspatroon ook in mijn herstel.

 9. Zelf volg ik de opleiding voeding en diëtetiek, sinds ik de opleiding doe heb ik al een heel andere kijk op voeding en beweging! Door die armband ben ik benieuwd of ik daadwerkelijk zo gezond en bewust bezig ben als ik zelf denk! Waardoor ik mezelf steeds kan blijven verbeteren op gebied van gezondheid en deze kennis en ervaring weer kan delen met cliënten/ mensen die ik wil gaan begeleiden om een gezondere leefstijl na te streven

 10. Ik ben vanaf 2009 30 kg afgevallen, gestopt met roken en begonnen met sporten. Super natuurlijk alleen de laatste kilo’s willen niet meer. Ik sta al bijna twee jaar op hetzelfde gewicht wat natuurlijk fijn is maar zou zo graag de laatste kilootjes ook kwijt willen en daardoor een gezond BMI krijgen. Ik ben nu herstellende van een operatie en eind augustus/begin september mag ik weer beginnen met sporten. Hoe fijn zou dat zijn als ik dat met de Garmin Vivofit kan doen! Groeten Marina

 11. Ondanks dat ik sport en op mijn voeding Let val ik geen gram af. Misschien moet ik meer bewegen. Heb een zittend beroep. Zou hem heel graag willen winnen. Moet minimaal (oeps) 20 kilo kwijt.

 12. Ook ik sport veel, geef daarnaast hardloop training en ben bezig met de opleiding running therapie. Heb ook het idee dat ik naast het sporten vrij inactief ben. Wel blijf ik goed op gewicht, maar voel mij weleens erg lui. Het idee om eens te meten (een maand lang) hoe actief ik eigenlijk ben lijkt mij een goed plan. Dus ik nomineer mijzelf.

 13. Afgelopen jaar 35 kilo eraf gewerkt….voor het eerst in mijn leven gaan wielrennen… en 1 keer de Alpe d’Huez voor Alpe d’Huzes gefietst. Er moet nog een tandje bij voor de laatste 15 kilo en de Alpe voor komend jaar. Het gaat aankomen op inzicht en efficiënt trainen om ook alle andere dingen die zooooo belangrijk zijn te kunnen blijven doen. Als dat lukt bereik ik mijn doel in juni 2015! Wat een mooie reis.

 14. Sinds een half jaar is mijn leven compleet veranderd. Ik sport meer, snoep minder en ren de hele dag achter mijn twee kleine boeven aan. Dit in plaats van het zitten op een kantoor.

  Ik ben wel heel erg benieuwd hoe veel ik beweeg. Of ik genoeg beweeg en zou hier graag inzicht in willen hebben.

  Ik zie het eigelijk wel als een uitdaging iedere dag een beetje meer te doen. Rennen in het bos of voetballen met mijn zoontjes. Super gaaf om dan ook te kunnen meten wat je daadwerkelijk gedaan hebt. En of het eigelijk allemaal zo veel is als dat het voelt. Of moet ik gewoon een betere conditie krijgen en valt het wel mee wat ik eigelijk doe?

  Lijkt me heel leuk de Garmin Vivofit te winnen en er achter te komen.

 15. Wauwww zo een horloge is zeker wat voor mij… Wat doe ik nu eigenlijk op een dag??? Werkelijk waar geen idee… ik sport wel in de sportschool ik doe wel aan hardlopen maar wat ik nu werkelijk beweeg als ik een dagje vrij ben of werk??? Ik hoef ook zeker niet af te vallen maar ben zeker wel bezig met mijn gezondheid. Dat is toch iets wat ik heel belangrijk vind.. zo een horloge zou me hierbij heeeeeel goed kunnen helpen… vingers gekruist en hopelijk win ik dit prachtige horloge 🙂

 16. In de zomer beweeg ik als een gek, maar in de winter word ik vaak weer wat lui. Aangezien de winter er weer aan komt kan ik wel wat extra motivatie gebruiken. Daarnaast ben ik een echte streber en als ik zo’n bandje om heb zit ik denk ik geen seconde stil! Goeie remedie tegen de winterdip dus haha!
  Nog een andere goede reden is dat ik een zelfde kleur racefiets heb en dezelfde kleur hardloopschoenen als deze Garmin Vivofit. Iedere sportende vrouw weet volgens mij wel dat het oog ook wat wil! 😉
  Zo kan ik nog wel talloze redenen bedenken, zoals dat het leuk is om zo’n mooi hebbeding te hebben met een mooi design zodat je het altijd kunt dragen en dat ik zoals elke vrouw niet uit mijn voegen wil groeien etc, etc. Maar daar komt ook nog eens bij dat ik zo’n ding normaal niet eens zou kunnen betalen en dan is winnen wel erg leuk!!

  Groetjes Idske

 17. Ik heb hem nodig om de balans tussen eten en bewegen weer terug te vinden. Deze vivofit zou me daarbij kunnen helpen. Het zou me helpen in de strijd die ik momenteel voer..

 18. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik naast de 3 a 4 keer in de week dat ik sport ook nog genoeg daarnaast beweeg. Ik heb namelijk een kantoorbaan van 40 uur in de week dus zit vrij veel. Vooral nu straks de herfst en de winter er weer aankomen en ik nog niet echt weet wat ik qua trainingen kan gaan doen (vooral wielrennen in de zomer). Hopelijk kan ik door de Vivofit meer inzicht krijgen in de dagen dat ik niet train en hoeveel ik in de winter nog moet bewegen.

 19. Ik ben erg nieuwsgierig wat ik nou precies aan beweging doe. Ik sport zo ongeveer 4 a 5 keer per week, maar heb een zittend beroep en zit veel in de auto. Zo’n 4 uur per dag. Ik heb korte nachten. Dus zou graag mijn activiteiten eens willen meten. Ook wil ik graag wat afvallen. Ondanks het sporten lukt me dat niet.
  Meten is weten, dus een Vivofit zou een zeer welkom iets zijn.

 20. Wat een gaaf apparaatje!
  Ik ben net als Rose lieer aan het sporten om het sporten, zit 2x per week in de sportschool en een keer per week buiten op de fiets. Heb een eigen winkel (met trap die veelvuldig opgelopen wordt) en loop elke dag met de honden. Met goed letten op mijn eten (en drinken) val ik wel wat af, maar ben heel benieuwd hoe is meer bewegingen kan maken om ook die (altijd lastige) laatste kilo kwijt te raken!

 21. Ik zou de Vivofit graag willen proberen, om mijn te kijken hoeveel ik nu precies aan beweging doe per dag.
  Ik ben moeder, werk 2,5 dag in de week. Beweeg ik voldoende of moet ik met zoonlief nog meer bewegen.
  Hij zou dat niet erg vinden.
  Daarnaast doe ik sinds kort aan wielrennen en probeer ik ook nog 1 maal per week te hardlopen.

 22. Volgens mij leef ik redelijk gezond, eet goed, beweeg regelmatig en kom toch makkelijk aan…..dus verbrand wrs niet genoeg calorieen….Tot nu toe blijft het maar gissen dus vandaar dat ik de Garmin Vivofit graag zou willen winnen en uitproberen!!!

 23. Hoi Tanja, Jeanine, Joyce, Vera en Rose,

  Ik volg jullie al een tijdje, via Facebook en jullie website. Ik ben Ilona en heb me m’n hele leven al afgevraagd welke sport ik nou eens leuk ging vinden en vooral welke ik vol zou gaan houden. Sporten is niet iets wat ik van huis uit mee heb gekregen. Tuurlijk, we gingen op gym en later op jazzballet in het vlakbij gelegen gymzaaltje maar verder niet. Toen ik naar het vervolgonderwijs ging ging ik er vanaf, er moest immers huiswerk gemaakt worden. Ook werd er weinig aandacht besteed aan ons voedingspatroon, je at waar je zin in had.
  Zo werd ik dus een stevige tiener en ieder jaar werd ik een beetje zwaarder. Ik probeerde sportschool na sportschool maar was meer sponsor lid dan actieve sporter. Totdat mijn dochtertje (toen 4) mij erop wees dat ik niet sportte dus ging ik weer tennissen. Leuk maar ook niet je van het. 2,5 jaar geleden gaf een grappige collega me op voor de 4 mijl van Zwolle en dacht ik: “Laat ik me kennen of ga neem ik de uitdaging aan?”.
  Onder de bezielende leiding van Evy ben ik begonnen met Start2Run en hé ik vond het leuk en ik heb ‘m uitgelopen!!!Inmiddels heb ik al heel wat loopjes gelopen, heb ik me aangesloten bij de hardloopclub van de atletiekvereniging, ben ik gaan Crossfitten, ben ik druk doende om mijn voedingspatroon aan te passen i.p.v. te diëten en heb ik me begin van dit jaar opgegeven voor Start2Tri.
  20 september a.s. doe ik op mijn 41e verjaardag mee aan de 1/8 Triathlon van Zwolle. Het volbrengen van die Tri zal een enorm cadeau voor mezelf zijn! Ik ben voor mijn gevoel nog nooit zo fit geweest maar nu ik jullie artikel lees denk ik dat ik naast het sporten toch niet genoeg beweeg :-(. Ik heb een zittend beroep dat ik 24 uur per week uitoefen en ik hoef maar 5 minuutjes te fietsen om er te komen…vaak ga ik toch met de auto want dat is zo makkelijk om de kinderen even snel weg te brengen en op te halen…
  Misschien kunnen jullie me met de Garmin Vivofit het laatste duwtje geven om toch vooral overal naartoe te fietsen en ook eens op tijd naar bed te gaan :-). Ik weet natuurlijk wel dat dat moet maar als ik de harde gegevens zo iedere dag om mijn pols zou zien hangen kan ik daar ook niet meer omheen!
  Ik zou de sportarmband dus héél graag winnen!
  Groetjes,
  Ilona

 24. Hoi, ik zou zooooo ontzettend blij zijn met een garmin vivofit!

  Ik heb een kantoorbaan. Ik zit echt heel de dag achter mijn pc. Momenteel ben ik echt keihard aan het werken aan mijn doctoraat. In oktober zou mijn boek moeten ingediend worden en nu is het echt volop schrijven, schrijven en schrijven. Sommige dagen ben ik zo druk bezig, dat ik eigenlijk maar enkel van achter mijn bureau kom om naar het toilet te gaan. Oeps! Niet zo goed! Gelukkig rijd ik nog zo een drie keer in de week paard en train ik volop voor mijn tweede halve marathon.

  Momenteel heb ik een nike fuelband en die motiveert me echt om dagen dat ik niet paardrijd en niet hardloop om toch dat extra toertje te wandelen na een dagje op de bureau. Dus ik geloof echt dat dergelijke activity trackers kunnen motiveren. Jammer genoeg kwam de garmin vivofit vlak uit nadat ik mijn nike fuelband had gekocht. Zoooo ontzettend balen… Iedere keer als ik de vivofit zie liggen denk ik weer… had ik het maar geweten. Waarom ik de vivofit verkies boven mijn fuelband? Mijn sporthorloge is ook van Garmin. Ik kan alles in hetzelfde platform beheren, mijn hartslagband kan ik ook in combinatie met de vivofit gebruiken en heel erg belangrijk voor mij… hij monitort ook je slaapactiviteit! Ik ben altijd al een slechte slaper geweest en nu ik zoveel aan mijn hoofd heb is dat echt niet verbetert! Met een betere nachtrust zou ik ongetwijfeld nog meer gemotiveerd zijn om er in te vliegen… niet alleen in het sporten, maar ook in het doctoraat dat zich heus niet van zichzelf laat schrijven 😉

  Ik ben echt dol op cijfertjes 😉

 25. Mijn dochter van 15 heeft autisme (Asperger) en is hypermobiel. Door de medicatie komt ze (te) veel in gewicht aan. Sporten is heel moeilijk, én doordat ze hypermobiel is mag ze eigenlijk alleen zwemmen én omdat ze autistisch is, is het vaak te druk of “lukt” het soms niet.
  We zijn heel bewust bezig met haar leren om te gaan met gezonde voeding, snoepen en bewegen. Het zou een hele grote hulp zijn het voor haar “tastbaar” te maken dmv de vivovit armband hoeveel ze beweegt en zou moeten bewegen.
  Met vriendelijke groet, Corrine

 26. Na anderhalf jaar geblesseerd te zijn zat ik in een vicieuze cirkel waar ik niet meer uit leek te komen. Dieptepunt was dat ik me bij het hardlopen verstapte en daardoor helemaal niet meer aan sport kon doen omdat elke beweging pijn deed. Mijn schildklier is na jarenlang crashdieet op crashdieet te traag. Gevolg was dat ik paar kilo aan ben gekomen. Om die vicieuze cirkel te doorbreken heb ik me ingeschreven voor een marathon. Ik heb al vele lange afstanden gelopen dus ik weet, denk ik, waar ik aan begin. Die stok achter de deur heeft gemaakt dat ik actiever hulp ben gaan zoeken om de reden van mijn blessure te achterhalen. Dat is gelukt. Ik ben pijnvrij. Loop al weer langere afstanden. Eet weer volgens de schijf van vijf maar met mate. Echter om af te vallen moet ik nog actiever worden omdat ik zittend beroep heb. Ik denk dat de Garmin vivofit een prima hulpmiddel kan zijn om eenvoudig te meten hoeveel ik daadwerkelijk beweeg en ik meer tijd over hou om te bewegen. Ik hoop dus dat ik hem win

 27. Ik zou hem graag willen winnen voor mijn lieve vriendinnetje Krista jansen, al heel wat ellendige dingen meegemaakt in haar leventje. net bevallen van haar 2e kindje. Ik gun het haar ontzettend om dit mooie speeltje te winnen.

 28. Mijn allereerste motivatie om te gaan sporten was helaas toch dat ik een paar kilo’tjes kwijt wilde raken. Ik was niet blij met mijn gewicht en ben nog steeds niet de slankste.
  2 jaar geleden ben ik begonnen met wielrennen en ipv van het fietsen om af te vallen, heb ik ontdekt dat ik gewoon een enorme passie heb voor oa deze sport. Inmiddels fiets ik vooral omdat ik het leuk vind en omdat ik gezond wil leven door te bewegen. Ik heb me aangesloten bij een fietsclub en pak ieder moment die ik kan om een rondje te doen op mijn fiets.
  Inmiddels ben ik helemaal uitgerust met een mooie fiets, mooie roze fietskleding, helm en al het gedoe wat er bij komt kijken.
  Hier mist alleen nog zo’n mooie Vivofit bij om het plaatje compleet te maken en om nog meer bezig te zijn met mijn gezondheid en te monitoren wat ik nou eigenlijk allemaal doe.

  En ja……als ik zo’n passie voor bewegen heb. Komt dat figuur vanzelf wel toch! Als je maar tevreden bent met jezelf en wat je doet!

 29. Ik ben een veel te dikke moeder van twee dochters, 22 en 25 jaar oud. Ondanks dat ik heb getracht mijn kinderen hiervoor te behoeden, is het patroon helaas zichtbaar. Mijn jongste is fanatiek hockeyster, maar haar gewicht neemt steeds meer toe en zit haar geestelijk en fysiek duidelijk in de weg. Zij is een aanpakster, doorzetster en een echt stoer wijf, maar ik zie haar hoe langer hoe meer worstelen met dit probleem en dat doet pijn. Graag zou ik haar verrassen en stimuleren met een dergelijke gadget in de hoop haar hiermee de draad van afvallen op te kunnen laten pakken.

 30. Wauw, wat een leuke winactie!
  Ik zou heel graag mijn activiteit (of het tegenvallen daarvan…) beter in kaart brengen. Als ik ga hardlopen zet ik mijn Nike Running App aan, maar hoe het de rest van de tijd zit?? Haha, ja ík zit! Ik ben vooral heel benieuwd hoe actief ik nu daadwerkelijk ben met voetballen, na een training of wedstrijd ben ik bekaf, maar heb ik dan meer of minder bewogen dan wanneer ik de hele tijd op gelijkmatig tempo zou rennen?
  Daarnaast is het denk ik een goede motivator om ‘s avonds op een luie dag toch nog van de bank te komen, in plaats van lamlendig te blijven hangen.
  Ook zou ik er zeker een hartslagband bij kopen, die ik dan kan gebruiken als ik in de winter weer ga trainen voor een halve marathon.

 31. Hallo Stoere vrouwen,

  Ik ben begonnen met sporten al toen ik klein was, flink tennissen! Daarna ben ik op 17jarige leeftijd gaan fitnessen, wou wat kilootjes kwijt. Uiteindelijk ging ik de opleiding Sport, gezondheid en management doen en heb hier heel veel geleerd over gezond leven, en sporten. En ja, vooral over FIT zijn, want dat is denk ik belangrijker dan het sporten zelf. Want vrouwen die doorslaan met sport en voeding zijn niet FIT! Ik zou deze armband heel goed kunnen gebruiken, om mensen te laten zien hoe belangrijk bewegen naast de workout is. Maar als ik het aan andere mensen wil vertellen, wil ik eerste het effect op mijn eigen bewegingspatroon zien. Dus deze armband zou voor mij perfect zijn!

 32. Oh, oh, oh… dat zou wel heel fijn zijn om te winnen. Ik sport genoeg (3x per week hardlopen), maar daar tussen door beweeg ik veel te weinig, tenminste, dat vermoed ik. En ik zou wel heel graag willen weten hoeveel ik nou moet lopen per dag om ook zonder sporten aan die 10.000 stappen te komen. Zodat ik ook in de af en toe opspelende blessure tijd voldoende in beweging blijf…

 33. Heb dit jaar voor de 2e keer de Nijmeegse 4daagse uitgelopen, maar daarnaast beweeg ik gewoon te weinig. Wil graag weer meer bewegen, zoals ‘vroeger’ maar kan de motivatie niet echt vinden. Heb vroeger veel gefietst en hardgelopen maar kan nu de drive niet meer vinden om het te doen. En als ik dan wat wil, wil ik gelijk teveel.. En lukt het meestal niet. De vivofit zal een Welkome ondersteuning zijn om weer meer te gaan bewegen en zo misschien wel mijn doelen te halen..

 34. Graag zou ik de vivofit willen winnen ter motivatie. Ik walg de laatste tijd van mijn lijf, opzich een goede motivatie, maar blijkbaar niet goed genoeg om me er beter door te voelen.
  De vivofit zou daarom een extra motivatieboost kunnen geven en mij hiermee kunnen helpen! Tevens vind ik paars een mooie kleur en is leuk te combineren met andere accessoires!

 35. Wat een leuke winactie! Ik waag hierbij ook maar eens een gokje :).
  Ik zou de armband graag gebruiken om straks na mijn zwangerschap weer gemotiveerd te gaan sporten. Voor mijn 1e zwangerschap liep ik regelmatig (2 a 3 keer per week) hard. Na een zware zwangerschap, waarbij ik het sporten al snel moest laten, vond ik het enorm moeilijk om weer te beginnen met sporten. De hond uitlaten vond ik al een hele sport opzich. Nu ben ik in mijn 2e zwangerschap een stuk fitter en heb ik nu al weer zin om straks het sporten op te gaan pakken. Natuurlijk hoop ik dat dit na de komst van de kleine in september straks ook zo blijft :). Met de armband hoop ik rustig het tempo op te kunnen bouwen en op een verantwoorde manier weer lekker te gaan lopen. Hopelijk kan ik me dan in april gaan opgeven voor 10 km ijsselloop!

 36. Ja waarom ik graag een garmin vivofit band zou willen, is omdat ik nu net 54 jaar ben geworden en me langzaam ga realiseren dat ik mijn levenstijl gezonder/aantrekkelijker wil maken en meer wil bewegen, om stoer en fit te kunnen blijven. Ik ben nl met mijn eigen praktijk voor natuurlijke geneeswijze begonnen en wil dat graag nog jaaaaren fit en gezond blijven doen.

  hartelijke groeten Jac

 37. Oh! Wat een toffe winactie! Die wil ik!

  Net als er geschreven wordt ben ik echt wel heel actief op mijn sportdagen, maar zitten er nog teveel luie dagen in mijn week. Ik heb een kantoorbaan en volgens mij beweeg ik op mijn werkdagen véél te weinig!

  Omdat ik gezond leven erg belangrijk vind zou ik graag de Vivofit winnen. Om me met de neus op de feiten te drukken én om me ook op werkdagen wat meer in beweging te krijgen!

  En natuurlijk vind ik het leuk om mijn ervaringen te delen, om hopelijk nog meer mensen in beweging te krijgen!

 38. Ik zou deze armband wel willen winnen/testen omdat ik graag betere inzichten wil krijgen in mijn gehele gestel. Ik ben dit jaar gestart met sporten om (jawel het is niet verrassend) af te vallen. Ik begon met een mix v cardio en krachttraining. Heb hardlopen aan deze cardio toegevoegd. Langzamerhand begon ik het sporten ook echt leuk te vinden. Nu heb ik in september mijn eerste hardloopwedstrijd staan. Niet om te winnen maar puur als overwinning voor mijzelf. Ik heb nl fibromyalgie en daardoor schort het nogal eens aan energie. Maar dat ik straks toch mijn afstand kan lopen vind ik geweldig, mijn lijf kan meer dan ik ooit had gedacht. Nu heb ik momenteel even een break down. Mijn lijf is uitgeput en k ben ook geestelijk moe. En daarom zou ik die armband willen testen. Ik wil weten waar er voor mij winst te behalen valt. Hoe kan ik met een lagere energie voorraad toch op en top blijven presteren? Waar moet ik op letten? Ik heb al een hartslagmeter maar die verteld me niets over mijn nachtrust. Dussss om een lang verhaal nog langer te maken…. pick me pick me!!!!

 39. Oh, ik wil al zó lang een Garmin! Maar sinds ik 8 weken geleden begonnen ben met steppen (als beweging, niet als sport), wil ik hem nóg meer. Het zou fijn zijn als ik rond de 40 kg kwijt kan raken (mijn eerste doel is 5 kg hoor, anders hou ik het niet vol), lijkt me super om inzicht te krijgen in hoe goed je nou eigenlijk bezig bent, of waar je nog wat bij zou kunnen sturen.

 40. Hoi stoere vrouwen,

  Dit schrijf ik uiteraard niet voor mij zelf, maar voor mijn lieve vriendin Carolien. Ze staart nu al een halve dag naar die Garmin Vivofit, maar ze zegt dat ze geen goede reden heeft waarom zij em zou moeten winnen. Maar ik heb die wel! Ze is nu al een hele tijd onwijs goed aan het sporten om fitter te worden en om af te vallen. Ze gaat naar de sportschool, ze loopt hard (o.a. de IJsselloop en over een paar weken de BtB in Arnhem), ze doet aan wielrennen (Laatst ruim 100 km.) en ze doet elke avond braaf die planking oefeningen van jullie. Ik vind dat ze er geweldig uitziet, maar zelf wil ze nog die laatste paar kilo’s afvallen. Ze sleept mij ‘s ochtends vroeg uit bed om naar de sportschool te gaan, dus nu help ik haar. Ze is zo gemotiveerd en goed bezig met sporten dat ik vind dat zij de Vivofit moet winnen. Ik hoop dat jullie het met me eens zijn.

  Gr. Vincent

 41. Hoi! Wat een leuke actie! Helaas heb ik heen speciaal of bijzonder verhaal waarom ik de vivofit nodig heb. Wel ben in net als jullie gek op sporten! Ik vind niet alleen m’n workouts belangrijk maar ook mijn beweging de rest van de dag, zoals de trap nemen! Het lijkt me super vet om echt alle beweging te kunnen registreren. Ik gebruik zelf al een Garmin sporthorloge en hartslagband dus deze vivofit zal een super toevoeging zijn op mijn gezonde leefstijl! Ook zal de vivofit mij enorm kunnen motiveren. Ik heb onlangs mijn eerste echte racefiets gekocht en wil ik eindelijk leren zwemmen met borstcrawl. Mijn doel is om volgend jaar de twinfield triathlon in Veenendaal te gaan doen! Tot nu toe liep ik alleen nog maar hard maar dit wordt dus uitgebreid! Ondanks dat sporten zo onwijs leuk is heb ik soms moeite met mezelf motiveren, dat zullen jullie vast herkennen. Zit je savonds eindelijk op de bank, moet je nog naar training…. Deze vivofit zal voor mij een extra zetje in de rug zijn! En daarnaast is die natuurlijk gewoon supergaaf om te zien!

 42. WOW wat een mooie armband, dat was mijn eerste reactie. Heel anders dan de lelijke stappenteller die ik jaren geleden eens heb gebruikt en die al snel kapot was.

  Ik wens dat ik de armband win omdat het me nog een extra stimulans kan geven meer te bewegen. Jarenlang deed ik 2-3 keer per week aan sport, maar na de komst van mijn prachtige kindjes (jongste 11 weken) is het lastig om dit schema vast te houden.

  Voor mij is sporten ook een uitlaatklep en echte ontspanning. Omdat het me nu niet goed meer lukt om naar de sportschool te gaan, ben ik op zoek naar andere manieren om wel lekker in beweging te blijven. Nu wandel ik graag met de ik de kinderwagen, maar ben bang dat ik dan toch nog niet aan de juiste hoeveelheid beweging kom.

  Ik zou het fantastisch vinden als ik met de armband een constante hoeveelheid beweging per dag kan bereiken waardoor ik mijn laatste kilo’s kwijt kan raken en daarna op gewicht kan blijven. De wilskracht heb ik, dit zou gewoon een super handige tool zijn!

  Keeping my fingers crossed!

 43. Wauw wat een mooie timing!
  Ik zat juist wat rond te snuffelen naar ervaringen met activiteiten meters!
  En wat zie ik hier een mooie win actie voor de vivofit Wauw.
  Waarom juist ik deze nodig zou hebben nou omdat ik vanwege mijn gezondheid meer wil bewegen en ook wil kunnen zien wat ik doe.
  En waarom wil ik dat zien nou dan kan ik doelen stellen en als dat te makkelijk gaat deze elke keer een stapje bijstellen O wacht dat doet de vivofit zelf al voor je die geeft je dagelijks een uitdaging.
  Haal je dat doel dan gaat deze iets omhoog haal je dat niet word daar ook weer naar gekeken ja dat is iets wat mij enthousiast maakt!
  Ik krijg er gewoon zin in om deze mooie armband te mogen dragen en te zien hoe weinig ik doe op een dag en zo mijn bewegings- patroon op te schroeven naar een hoger level!
  En mijn allerbelangrijkste doel is gezonder en fitter de winter in gaan en mijn conditie vast te houden gedurende de winter maanden want dat komt mijn gezondheid zeker ten goede!!!

 44. Na zeven jaar kun je niet blijven beweren dat t baby weight is dat je nog meezeult. Dan is t gewoon niet eigen vet. En moet je meer energie gaan verbranden dan je binnenkrijgt. Daar begon ik, met frisse moed mee. Ik ging vaker naar de sportschool en begon met hardlopen. Gezond eten, daar was ik al eerder mee begonnen. En toen… Kreeg ik pfeiffer. En kon ik even niks. Ik wist wel mn gewicht op t niveau te houden waarop ik zat, maar dat was t hoogst haalbare. Nog steeds is mn energieniveau erg wisselend, maar ben ik langzaamaan wel weer begonnen met sporten. De armband winnen, zou voor mij een ideale manier zijn om me opnieuw te motiveren om echt actief te worden én te blijven. Pfeiffer krijg je in ieder geval al geen twee keer, dus ik ga ervoor!

 45. Ik zou dit heel graag willen winnen omdat mijn vriendin net kanker heeft gehad en daarbij suikersiekte heeft dus erg snel aankomt. Ze is al 25 kilo afgevallen en dat vind ik erg knap. Het zou een super cadeau zijn voor haar en het zal haar zeker stimuleren om verder te strijden voor een gezond gewicht! Het is een topactie

 46. Na bijna 2 jaar niet sporten/bewegen en daar mijn tweeling van twee de schuld van geven is het genoeg geweest. Er mogen kilo’s af, er mag wat energie bij, ik mag wat minder hijgen. Conclusie: bewegen!
  Ik ben competitief ingesteld… Dat motiveert me enorm. Maar met een drukke baan, twee drukke peuters en gezinsleven en daarnaast ook nog af en toe een sociaal leven… is een teamsport voor mij bijna niet in te plannen. Ik ga dus fietsen, en proberen elk stukje beweging te pakken óf te zoeken die ik kan vinden! En daar zou deze activity tracker me wel bij helpen.. Laat dat rode lampje me maar in de benen krijgen! 🙂

 47. Ik heb altijd aan fitness gedaan, helaas door een blessure aan mijn elleboog kan dit niet meer. Ik heb 2 jaar niet meer gesport en wil nu graag weer beginnen, wat meer cardio en groepslessen waarbij ik mijn armen niet hoef te gebruiken. Ik hoop dat deze armband mij zal helpen om me te blijven stimuleren om wat te blijven doen, ondanks dat ik cardio en groepslessen minder leuk vind dan fitness.

 48. Ik zou heel erg graag de Vivofit willen winnen omdat ik aan het trainen ben voor de 1/2 marathon van Amsterdam op 19 oktober. Ik ben na een paar jaar gestopt te zijn met hardlopen weer begonnen, maar wil dat heel graag verantwoord doen. En daarbij meet de Vivofit ook de rust(slaap)momenten, en die zijn net zo belangrijk dan de sportmomenten. Rust is nu eenmaal ook training.
  Ik ben fanatiek aan het moutainbiken, wielrennen en hardlopen. Als het allemaal erg goed gaat dan zou ik graag voor een 1/2 triatlon willen trainen.

  Daarbij ben ik op 30 augustus jarig, en dit zou wel een heel erg mooi verjaardagscadeau zijn!

  Groetjes Heidi

 49. Ik hou van sporten, het is werkelijk waar mijn passie.
  Zelfs toen er vroeger nergens geld voor was in het gezin, kocht ik een springtouw en heb deze opgebruikt, tot het koord letterlijk in tweeën was geknapt.
  Alleen die tijden zijn voorbij. ik heb nu een eigen baan en zit 45 uur per week op mijn kont.
  Ik wordt er suf van, en mijn anders zo hoge conditie voel ik achteruit gaan.
  Sommige dagen als ik slecht heb geslapen kan ik met moeite 3 kilometer rennen, terwijl ik anders gerust 10 kilometer ren.. en op de racefiets jezelf tegenkomen is al helemaal zwaar!

  Mijn passie is gewoon om te sporten, het is mijn geliefde uitlaatklep..
  Om het beste uit mijzelf te halen heb ik meer nodig dan een sportstracker, ik heb een lifestyletracker nodig….een vivofit!

 50. Dat ik deze Vivofit nodig heb, dat gaat misschien iets te ver. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit apparaatje mij kan helpen om een iets gezondere actievere leefstijl te ontwikkelen. Ik beweeg veel te weinig en zit teveel. Van dat laatste ben ik me soms wel bewust. Als ik ergens op bezoek ben, blijf ik regelmatig staan. Daar wordt wel vreemd op gereageerd natuurlijk. Ik zeg dan dat zitten het nieuwe roken is. (Die vergelijking heb ik meerdere malen voorbij zien komen op internet.) Echter: als ik thuis ben zit ik vaak uren achter de computer. “En als je lang stilzit kleurt het beeldscherm van de armband rood”, las ik hier in het blogartikel. Nou, daar kan ik wat mee. Een alarmsignaal dat ik even mijn benen moet strekken…. Een leuke gadget om mezelf uit te dagen.

 51. Wow, wat een gave band.

  Het zou geweldig van pas komen, het contrast tussen een hele dag in de schoolbanken zitten en dag met een fanatieke training is heel erg groot. En een stimulans om ‘s avonds van de bank af te komen zou super zijn!

  Ik ben enorm benieuwd naar deze leuke gadget!!

 52. Grrrrr genoeg van al die:
  niet “goed smoelende” sporthorloges (vorm als wandklokken om mijn pols en kleur: géén),
  qua gebruiksvriendelijkheid nog veel te verbeteren valt én
  waar ik ook nog eens niet de batterij zelf kan vervangen zodat ik als gevolg daarvan weer zonder sporthorloge mijn sporttactiviteiten doe.
  Inmiddels liggen er een aantal al een tijdje te liggen.
  Ben er nu een beetje aan gewend maar zou toch wat inzicht willen krijgen juist in de momenten waarop ik niet gericht een sport beoefen maar wat de andere dagelijkse inspanningen van invloed kunnen zijn op je eventueel te verebeteren fitheid. Zodat je een betere indeling voor je sportmomenten kunt maken en niet als een soort ongeleid (sport)projectiel aan de gang bent.
  Moet toe geven dat dit mij nu nog wel eens gebeurd omdat ik zoals gezegd gggrrrrr weer zonder werkend sporthorloge “zit” uhhhmm sport 😉

 53. Zo te lezen verdient iedereen hier een vivofit! Ik ben me al een tijdje aan het orienteren op een vivofit/fitbit/etc maar de relatief hoge prijs heeft me er tot nu toe van weerhouden er eentje aan te schaffen. Sinds ruim een jaar werk ik in Amerika en woon hier ook het grootste deel van mijn tijd. Fietsen is er hier niet bij, te gevaarlijk zowel vanwege het verkeer als de criminaliteit. Ik mis dus dagelijks sowieso 10-15 km fietsen en vanwege diezelfde criminaliteit ga ik niet alleen buiten hardlopen na werktijd. Ik merk dat mijn lichaam om minder voeding vraagt, wat voor mij een teken is dat ik niet genoeg beweeg, of in ieder geval niet het patroon heb dat ik had en bij mij past. Ook vanwege mijn momenteel vrij onregelmatige bestaan (vaak op en neer reizen, op rare tijden skypen met het thuisfront i.v.m. tijdsverschil) vind ik het lastig om een goed patroon te behouden. Ik mis mijn oude beweeg- en eetpatroon en wil daar graag naar terug omdat ik me daarbij happy voel (en dat is al moeilijk genoeg als je geliefde/familie/vrienden aan de andere kant van de oceaan zitten). Je happy voelen gaat voor mij over een goede balans tussen lichaam en geest en daarbij maakt het niet uit wat je gewicht of kledingmaat is, of dat je een fanatieke sporter bent of lekker met de hond wandelt. Ik denk dat de vivofit mij kan helpen om die balans te vinden waardoor ik me lekker in mijn vel voel, door me bewust te maken van mijn huidige patroon en me elke dag te stimuleren om te bewegen, ongeacht de middelen die op dat moment voorhanden zijn.

 54. Dat lijkt mij nou super toe! Ik ben heel benieuwd wat ik verbrand op een ‘normale’ dag en wat het verschil is op de actievere dagen. Denk dat het enorm stimuleert en motiveert om lekker bezig te blijven en om toch die 3 dagen sporten erin te blijven houden! Ik ben enthousiast en zou het dolgraag willen uitproberen.

 55. Ondanks dat ik werk als postbezorger 5 dagen in de week 3 uur per dag, en 3 keer in de week een half uur hardloop beweeg ik nog steeds onvoldoende. Ik wil fitter zijn en zeker nog wat kilo’s kwijtraken, want net als in het blog na mijn actieve momenten van de dag plof ik daarna op de bank of achter de pc. Dus het kan beter. Denk wel dat zo’n Garmin Vivofit mij ook stimuleert om nog meer te bewegen.

 56. Ik ben 33 jaar en vanaf mijn 16 diabetes type 1 zeiden ze. Ik heb me als puber daar altijd bij neergelegt en ben daar ook zo mee omgegaan niet altijd zorgvuldig mee omgegaan. Tot dat ik op den duur 103 kilo woog en te horen kreeg dat we geen kindertjes konden krijgen bij mij het roer om ging ik wil zo niet verder!! Ik ben anders gaan leven en veel gaan sporten. Ondertussen in 3 jaar tijd 30 kilo kwijt geraakt met vooral gezond eten en hardlopen( voor kort mijn 1ste marathon gelopen). Waardoor ik van een insuline pomp naar niks gebruiken ben gekomen en heel erg blij hier mee ben. Ze zijn er dus na 15 jaar achtergekomen dat ze een grote medische fout hebben gemaakt. Ben diabetes type 2 ( genezen verklaren kunnen ze niet) en weet als ik terug val in mijn oude patroon ik weer zou moeten gebruiken. Nou houd ik alles al mooi bij ik heb een garmin210 voor hardlopen let op de hartslag ook met fietsen atb en hardlopen ik laat alles meten ivm spier en vet massa maar wat ik op mijn werk en dagelijkse leven doe nog niet kwa bewegen en dan zal de stappenteller een hele mooie oplossing. hier voor zijn. Ik ben zeker 1 die zich daar in gaat verdiepen dat ik dit stipt bij gaat houden en zou er dus heel blij mee zijn.

 57. Waarom. Nou afvallen wil iedereen wel maar na mijn blessure van het begin vanhet jaar heb ik moeite om mijn beweging ritme weer terug te vinden. Ondertussen heb ik mijn hardlopen weer opgepakt. En denk dat de garmin vivofit een mooi hulpmidde is om weer helemaal terug te komen naar mijn oude niveau. Verder ben ik ook wel eens benieuwd hoeveel ik beweeg tijdens mijn werk in de zorg hoeveel stappen dat per dag zijn.

 58. Hoi,

  Ik zou deze Garmin vivofit graag willen gebruiken om mijn luiheid in kaart te brengen en zo deze luie momenten omzetten in actie zodat mijn lijf weer wat strakker en gezonder kan worden.

 59. Nou deze zou ik graag willen winnen!

  Pas geleden ben ik geopereerd . Met die operatie is er een leven voor mij opengegaan.

  40 kilo afgevallen! Ik kan weer bewegen, sporten en genieten van het leven.

  Echter met de beweging en sporten loop ik nog tegen veel opstalkels!

  Deze gadget kan mij helpen. Mij ondersteunen daarin waar ik het nodig heb! Om van de bank te komen en toch een blokje om te gaan, het hardlopen heb ik nu opgebouwd tot 5 km. Graag zou ik dat meer willen zien worden. Rn ik hoop samen met de Garmin Vivofit!!!!

 60. Het lijkt me erg gaaf om deze hippe en vooral nuttige armband te winnen omdat ik niet z’n ster ben in hardlopen, ik doe het even heel fanatiek en daarna ‘verwaterd’ het weer, dit duurt even en dan denk ik weer “ik moet echt weer gaan sporten” en dan ga ik weer, en jullie raden t al……… 😉
  Misschien is dit een goeie motivatie!

 61. Ik probeer zoveel mogelijk te sporten. Toch zijn er dagen dat ik niet vooruit te branden ben en het liefst de hele dag op de bank zou willen liggen. Voor mij zou het goed zijn om mijn activiteiten bij te houden en op de dagen dat ik niet sport gemotiveerd te worden om toch meer te bewegen. mijn moeder heeft een Garmin vivofit dus ik heb gezien wat dat mooie apparaatje doet en wat het allemaal bijhoudt. Ik vind de Garmin vooral heel mooi vanwege de koppeling met myfitnesspall zodat je precies kunt bijhouden hoeveel calorieen je inneemt en hoeveel je verbruikt. Bovendien vind ik het heel interessant om te zien hoe (on)rustig ik slaap. 🙂

 62. Nou ik zie dat ik niet de enige ben die de Ga min wil winnen. Maar ook wil hem graag uitproberen.

  Sinds september vorig jaar ben ik gestopt met sporten (bootcamp, hardlopen en sportschool) vanwege een rugblessure die is nu zo goed als over en ik kan langzaam aan weer het sporten op gaan pakken. De afspraak bij de sportschool staat al.

  Door het niet kunnen sporten zijn er onbewust toch de nodige kilo’s bijgekomen al is mijn eetpatroon niet echt verandert.

  Naast een zittend beroep van 36 uur in de week met gemiddeld 3 uur reistijd per dag breng ik mijn dag veelal zittend Door, dus die kilo’s zijn ook niet zo vreemd. Omdat ik nu weer heel langzaam aan ga sporten zou het fijn zijn om met de Garmin te zien hoe veel ik beweeg en wat ik daar in mijn leef en beweegpatroon nog zou kunnen aanpassen om straks op een gezonde manier de kilo’s weer kwijt te raken. GrtjS

 63. Ik ben de lol in het sporten grotendeels kwijtgeraakt toen ik te zwaar werd . Mijn zieke lichaam kon niet meer wat ik wilde en ik ben nu 15 kg te zwaar.
  Geef mij de lol in het sporten alsjeblieft weer terug…

 64. Leuk!! Ik kan de viofit goed gebruiken. Ik wandel per dag twee uur in het bos, maar zit daarnaast ook veel in de auto. En ben erg benieuwd of dit nu een beetje in balans is. Daarnaast loop ik hard, MTB en racefiets ik, zwemmen en paardrijden. Lijkt me super om bij te kunnen houden wat ik nu eigenlijk precies doe.

 65. Ja deze zou ik graag winnen. Ik ben in 2012 bevallen van mijn eerste kindje en helaas daarna tot januari 2014 in de ziektewet gezeten ivm HELLP syndroom. Hierdoor heb ik nog steeds last van niet altijd goed functionerende nieren en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Om die reden, en omdat ik voorheen met veel plezier sportte, ben ik sinds januari weer gestart met sporten, enerzijds om meer energie te krijgen, anderzijds om af te vallen, maar bovenal om het plezier in sporten terug te vinden. Ik ben inmiddels op de goede weg maar weet dat ik op mijn werkdagen wellicht te weinig beweeg, de Vivofit zal daarom voor mij een mooi hulpmiddel zijn om op die dagen ook voldoende te bewegen!

 66. Geloof het of niet, ondanks dat ik aan het trainen ben voor de marathon Amsterdam in oktober heb ik het gevoel dat er dagen zijn dat ik te weinig beweeg en minstens zo belangrijk… mijn nachtrust is voor mij echt een issue. Ik ben een erg slechte slaper maar weet ook dat mijn lichaam rust nodig heeft. Misschien is het echter wel zo dat ik gewoon genoeg heb aan 6 uurtjes slaap per nacht. Daarnaast beweeg ik naast de trainingsloopjes voor de marathon eerlijk gezegd niet veel, ik heb wel een staand beroep met een werkweek van 36 uur, ga lopend (400 meter) naar mijn werk en loop dagelijks een rondje met het hondje maar voor de rest is de bank toch een heerlijke plek. Om alles eens helder te krijgen zou de Garmin Vivofit een heel mooi hulpmiddel zijn.

 67. wauw, mooi om naast de dagen dat ik sport toch een overzicht te hebben.
  Heb een zittend beroep, ga in de pauze wel altijd even een blokje om maar dat kan nooit genoeg zijn.
  Met deze Garmin vivofit kan je een mooie verdeling gaan maken.
  Zou er erug blij mee zijn…….

 68. Ja graag! Dit herkenbare verhaal is ook op mij van toepassing. Inmiddels de 30 gepasseerd nog wel steeds met veel plezier regelmatig aan het sporten, maar beweging is toch minder geworden met een zittend beroep en een auto voor de deur. En een paar kilootjes die er inderdaad ‘vanzelf’ zijn bijgekomen, niet dat ik er heel erg mee zit, maar ik zou het ook weer niet leuk vinden als er de komende jaren steeds een paar kilootjes aan blijven plakken. En ben benieuwd of ik dit inderdaad aan mijn dagelijkse beweging te wijten is en of ik mezelf met de vivofit kan motiveren om meer te bewegen! Het dagelijks dragen zal in ieder geval geen probleem zijn, want hij zit er lekker hip uit 🙂

 69. Wauw, wat een super winactie, al toen ik voor de eerste keer las over de vivofit wilde ik er een! Ik ben weer fanatiek begonnen met sporten, sinds een week loop ik ook hard. Daarnaast probeer ik ook op mijn slaappatroon te letten maar dat gaat me niet goed af. Ik zou hem graag willen winnen om dit ook in kaart te brengen en om erachter te komen hoe ik het doe als ik niet aan het sporten ben. Om zo eindelijk eens blijvend af te vallen. En ook niet onbelangrijk, ik kan leuk schrijven voor de review!

 70. Ik loop al hard met een garmin horloge en daar meet ik mijn hardloop activiteiten mee. Helaas heb ik hier met bv fitness of crossfit geen barst aan. Dus lijkt het me super leuk om dit samen te gebruiken. Ik ben door het sporten nu zo’n 13 kilo afgevallen. En ben van mijn sportkleding van maat xl en soms zelfs xxl naar M gegaan. Er moet nu nog zo’n 3/4 kilo af, dan zit ik op het gewicht wat ik wil wegen. Maar het probleem is het niet het afvallen. Dat gaat redelijk makkelijk, maar het eraf houden. Daar kan ik de Garmin Vivofit mooi bij gebruiken. Het extra zetje om te blijven bewegen.
  Groetjes Marieke

 71. ” Niet meer sporten maar meer bewegen” die slogan sprak me aan bij het lezen van je stuk.
  Tja. Daar loop ik wel tegen aan. Überhaupt meer bewegen, laat staan meer sporten….
  Ik heb al 18 jaar het Chronische Vermoeidheids Syndroom, daar is afgelopen november de diagnose borstkanker bijgekomen. Ik heb het hele behandelingsprogramma achter de rug, alleen de restverschijnselem, met name de vermoeidheid bovenop de chronische vermoeidheid, is killing.

  Ik ben al aan het planken geslagen, dankzij jullie, thanx daarvoor.

  Ik vind het gewoon moeilijk, zo niet fit te voelen, jetlag gevoel, die borstkankernaweeen, bllllll. Ik zou graag een extra stimulans willen om inderdaad meer te gaan bewegen.

  Vandaar dat ik graag voor die band wil gaan.

  Xx

 72. Al 35 kg afgevallen van het medicijngewicht dat ik bijgekomen was na longemboliën in beide longen. Die hebben mijn hart beschadigd wat chronische vermoeidheid veroorzaakt. Toch geef ik 2 x per week spinning class voor kankerpatiënten en train sinds een aantal jaar voor de 166 km lange LIVESTRONG Challenge. Erg blij toen ik jaren na een hit en run ongeluk dat me op krukken achterliet weer mocht gaan fietsen, wat ik iedere dag doe, binnen of buiten. Maar overdag heb ik een kantoorbaan, dus te weinig beweging denk ik. en door pijn 24/7 slaap ik slecht. Dit apparaat zou me helpen gericht te werken aan het fit blijven op het werk, mijn gezondheid dan nog verder vooruit te zien gaan en de deelnemers aan mijn spinning classes (kanker patiënten) te laten zien hoe ook zij vooruitgang kunnen bieden.

  Dus bij deze mijn motivatie om te winnen, ik ga vast duimen .

 73. Wie zou die nu niet willen winnen!!!
  Ik mag vanaf september weer gaan beginnen met hardlopen. Ik kan wel heel veel redenen bedenken waarom…. Maar het is gewoon gigantisch handig om deze vivofit te gebruiken om alles bij te houden. Niet zelf meer hoeven rekenen en te turven.

 74. Ik ben begonnen met lopen sinds een poosje. Ik lag best lekker op schema vond ik zelf.. wilde gaan deelnemen aan de dijk tot dijk loop en aan de crossrun. Toen kreeg ik een tailors bunion (mijn kleine teen is door de reuma die ik heb verkeerd gegroeid, waardoor het kommetje teveel naar buiten steekt) Mijn teen moet daarom door gezaagd worden en in de goede stand gezet worden met een plaat en een schroef. Dat houdt in dat ik nu al 8 weken niet heb kunnen hardlopen, want de hele bunion is ontstoken en ik kom met GEEN mogelijkheid in mijn schoenen (sowieso zwaar irritant want ik moet dus gewoon fitnessen op mijn sokken ). 3 September mag ik onder het mes.

  Aangezien ik de komende weken daarna niet verwacht weer te kunnen lopen (herstel is 2 maanden geloof ik, voordat je weer in je schoenen past en kan gaan opbouwen) is dit apparaat wel een ideaal iets om toch een beetje te “trainen” Ik haal ontzettend veel voldoening uit bewegen, maar door die operatie kan ik niet doen wat ik het liefst zou willen doen. Volop trainen, keihard aan de bak en genieten van sport. Om toch in beweging te blijven en niet al het opgebouwde werk te verliezen kan dit apparaat mij motiveren om net dat stukje extra te lopen, al dan niet met krukken, om net dat stukje extra te rijden met de rolstoel en de hond ernaast.

  Daarnaast ben ik ook gewoon ontzettend benieuwd hoeveel stappen ik naast het sporten nou daadwerkelijk zet. Plus, helemaal handig, ik weet hoeveel ik tijdens het sporten verbrand, maar hoeveel verbrand ik tijdens de dagelijkse passen? En hoeveel ga ik verbranden en lopen tijdens mijn herstelperiode? Dingen die voor mij best belangrijk zijn.

 75. In 2012 was ik verslaafd aan lopen en gezond leven (diëten). Maar door een blessure ben ik lang buiten strijd geweest. En dat merk ik. Zowel aan m’n conditie als aan m’n weegschaal 🙁

  Ondertussen ben ik wel terug bezig, maar ik vind de verslaving niet direct terug. Ik wil echt zo graag weer verslaafd worden aan lopen EN gezond leven! Destijds voelde ik me stukken beter dan nu… Voel me echt ongelukkig zoals ik nu ben. Ik loop al wel met een hartslagmeter en m’n afstanden houd ik bij met m’n smartphone, maar ik wil constant bijhouden hoeveel ik beweeg en hoeveel calorieën ik verbruik. Ik ben er zeker van dat ik op die manier de motivatie voor het gezonde leven weer terug vind. En dat dankzij jullie 😀

 76. De laatste tijd blijft mijn bureaustoel op mijn heupen hangen als ik op wil staan. Dan ga ik maar weer zitten. Volgens mijn collega moet ik meer bewegen maar ik weet niet hoe. Met dit horloge weet ik hoe laat het is en dat het inderdaad tijd wordt om in beweging te komen om van mijn zitvlees af te komen

 77. Oeh… cijfertjes! Dat is natuurlijk altijd leuk.

  Vooral benieuwd of zo’n gadget als deze kan helpen in het vinden van de goede balans tussen sporten, bewegen, ontspanning, slapen en eten. Sinds een paar weken ben ik veel aan het fietsen. Dat vind ik erg leuk en is voor een (goed) doel, maar ik merk wel dat ik er door uit balans ben. Soms heel moe, sommige dagen honger als een paard, door het extra sporten niet altijd meer zin in de standaardlunchwandeling, … Erg nieuwsgierig of de cijfertjes kunnen helpen om weer een nieuwe balans te vinden.

 78. Ik denk altijd dat ik een actief leven leid, maar ik heb geen bewijs! Door deze activity tracker wordt óf mijn vermoeden bevestigd, óf ik moet meer bewegen! Ben heel erg benieuwd of deze Vivifit ook daar dan aan zal bijdragen, aan een actiever leven.

 79. JAAA…..die wil ik winnen! Ik heb een kantoorbaan en sport ook regelmatig in de sportschool. Loop regelmatig hard en ben best benieuwd of ik op de kantoordagen ook voldoende beweging heb. Als ik het zo lees dan zal er na het gebruik van de Garmin vivofit best een aanpassing nodig zijn op de kantoordagen. Ik hoop met deze aanpassing dat het afvallen beter gaat en daarna blijvend is ipv te gaan jojoen. Ik ga duimen…….voor de Garmin Vivofit.

 80. Ik twijfelde eerst of ik zou reageren maar toen dacht ik; ‘why not, ik verdien dit!’ Want… Ik ben al een poos bezig om een gezonde leefstijl te krijgen. Geen dieet, geen obsessieve sportmani’s maar een stabiel gezond & fit leven. En dat gaat met vallen en opstaan. Sporten lukt altijd wel omdat ik dat leuk vind en omdat ik doelen stel om naar toe te werken. Maar toen ik jullie stuk las begon ik te twijfelen of ik wel voldoende beweeg door mijn zittende werk. De Garmin Vivofit zou mij kunnen helpen bij dit laatste stukje! Deel graag mijn ervaringen :)!

 81. Ik ben best wel sportief en toch zijn er ook dagen – vooral werkdagen op kantoor- dat ik amper van mijn stoel lijk te komen. Ik zou dus graag mezelf wat extra op peppen ook die dagen meer te bewegen, want wees nu eerlijk: afvallen of niet, je voelt je gewoon ook beter als je meer beweegt.
  En naast een fan van sporten/bewegen ben ik ook een groot liefhebber van gadgets allerhande. Zo’n vivofit lijkt me dus de ideale stimulans!

 82. Ik heb écht een Vivofit nodig. Ik ben een sportfanaat en heb al vele sportieve prestaties behaald maar … ik ben overtraind geraakt en geblesseerd. Ik heb de Alpe d’HuZes gefietst, vervolgens ben ik fanatiek gaan gewichtheffen met als doel het NK. Maar toen ging het mis. Problemen in de buikstreek en operatie, gewichtheffen mag en kan niet meer en weg is mijn droom. Na lang denken mijn zinnen weer gezet op het triathlonnen, maar bij het opbouwen weer terugval i.v.m. shin splints. 7 maanden fysiotherapie incl shockwave maar meer dan 5km hardlopen zal ik niet meer kunnen … het is chronisch … nog een passie weg … wat moet ik nu? Ik weet het even niet meer. Ik moet een nieuwe sport bedenken waar ik me volledig in kan storten, liefst 3 a 4x per week en wat past in mijn mamaschema. Maar wat ?? De Vivofit kan mij in ieder geval helpen om weer meer te bewegen want nu doe ik heel weinig.

 83. Wel of niet…wel of niet reageren…wel of niet sporten…wel of niet eten…wel of niet…Een maand geleden heb ik me via Facebook aangemeld bij Stoere Vrouwen sporten na eerst de vraag…wel of niet. Dat werd een wel en al meteen een stimulans na al die positieve reacties en artikelen op de website. Want soms zakt de moed je wel eens in de schoenen tijdens dit toch wel mooie leventje. Een leven dat op rolletjes loopt. Sporten hoorde bij mijn opvoeding en geef ik ook weer door aan mijn eigen kinderen. Na wat vervelende blessures en wat zwangerschappen kwam het sporten op een lager pitje te staan. Met twee vriendinnen de vraag gesteld…wel of niet. Ook toen een wel want we wilden weer graag fit worden en blijven. Maar wanneer één van die vriendinnen bijna een jaar geleden te horen krijgt dat ze een zware vorm van borstkanker heeft wordt die mooie wereld toch wel wat donkerder. Wat waren wij en vooral zij blij dat we eerder voor wel hadden gekozen want wat scheelt het veel om met een fit lichaam een slopende ziekte te willen bestrijden. Zware maanden waarin sporten niet eens ter sprake kon komen. Nu na alle bestralingen en chemo’s weer werken aan herstel door figuurlijke maar ook letterlijk eerste stapjes. En dan ben je weer meer dan blij dat je alleen aan de zijlijn van dit proces hebt gestaan…Maar op die momenten weer bewust wat een fit lichaam voor je kan doen. En ja laat ik eerlijk zijn ik doe het ook om mijn gewicht op peil te houden. En wat maakt het eigenlijk ook uit welke reden je ook hebt om te sporten; als je maar sport. De één doet het voor zijn gewicht, de ander voelt zich mentaal fitter en een ander omdat ie het gewoon fijn vindt. De vraag is dan wat een Vivofit daarin kan bijdragen. Geeft het je daadwerkelijk een doel of wordt het een “way of life”?? Ik denk dat het vooral belangrijk is zicht te krijgen in m’n beweeggedrag en aan de hand daarvan bepaalde doelen te stellen zodat ik me in de toekomst niet meer af hoef te vragen…wel of niet. To be continued?? I hope so…wel of niet.

 84. Voor een goede vriendin die zich dit jaar weer voor t eerst sinds tijden fysiek beter in d’r vel voelt & weer dingen kan ondernemen. Ook het sporten hopelijk weer, het liefst tennist ze weer maar dat lukt niet. Nu, wandelen lukt wel – ook voor goed doel- en de Vivofit zou haar zeker helpen om letterlijk te zien wat ze nu al bereikt (heeft), wandelend voor haarzelf en anderen 😉

 85. Goed stuk rose!
  Ik dacht dat ik op een gemiddelde kantoordag voldoende bewoog. Ben toch zo’n onrustig tiep, dacht ik? Totdat ik de polar loop ging gebruiken. Wat bleek, er waren dagen dat ik echt veel te weinig in beweging Was! Zo’n ding geeft echt inzicht en stimuleert extra bewegen. Ik hoef m niet te winnen heb dus al iets dergelijks. Maar ik gun m van harte aan Corine Mojet, voor haar autistische kind!
  X nicoline

 86. Sinds een half jaar fanatiek aan het fietsen, na slechts een uurtje fitness per week… Dus het gaat al veel beter met mijn conditie en algehele gesteldheid. Maar het zit hem toch ook in die andere uren. Druk op kantoor, kinderen. … zo’n armband zou voor mij een mooie “schop-onder-mijn-kont” zijn. Bewust zijn en blijven. Ben ook erg benieuwd of dat op de langere termijn ook echt gaat werken. En 30 augustus word ik 44….. zou een mooi kadootje zijn !!!!

 87. Omdat sporten mijn grote passie is. Het afgelopen jaar is voor mij een jaar geweest waar te veel in is gebeurd. En in april ben ik thuis gekomen met een burn out. Het sporten heeft mij er doorheen gesleept en ik kan ook echt niet zonder. Via runkeeper registreer ik nu al veel maar de Vivovit zou het feest compleet maken. Als ik de Vivofit zou winnen kan ik de periode volledig achter mij laten. Jullie zouden me er heel erg blij mee maken.

 88. Dag allemaal,
  ik lees zulke herkenbare verhalen op deze website… Ik ben een alleenstaande moeder met de leeftijd van Kate Moss, maar niet meer het figuur. Toen mijn dochter 2 was ben ik opgenomen in een eetstoorniskliniek. Daarna heb ik te maken gehad met een sportverslaving. Ik sportte zeker 10 uur per week. Inmiddels werk ik fulltime, mijn dochter is 11 en ik sport een stuk minder. Loop hard, doe aan pilates en yoga en elke ochtend mijn 7 min workout. En ik blijf maar groeien. Tis nog niet erg, oftewel: t kan erger. Ben er al mee naar de dokter geweest en naar een dietiste, heb zelf een opleiding tot voedingsdeskundige gedaan. Helpt allemaal niets. Zijn inderdaad hormonen in disbalans, deels door stress. En krijg dat maar eens weg 🙂 Bij mij is sporten en eten altijd een moeilijk punt. Ik wil zo graag weer eens plezier in sporten zonder weer door te slaan. En lekker in mijn lichaam zitten… Ik hoop net zoals de rest kans te maken op dit mooie hulpvolle dingetje, in de hoop bevestiging te krijgen dat ik het wel goed doe!!
  Fijne week allemaal xxx

 89. Ik zou heel, heel, heeeeeeeeeeel graag de Garmin Vivofit willen uitproberen.
  > Waarom? Omdat ik helemaal uit balans lijk te zijn.
  Anderhalf jaar geleden 16 kg afgevallen….inmiddels weer 8 kilo aangekomen.
  >
  > Anderhalf jaar geleden liep ik 5 km binnen 23 minuten, nu red ik het niet eens meer in 27….en loop ik met allerlei blessures.
  >
  > Slapen deed ik altijd als een roos, nu word ik iedere nacht wakker. Bovendien voel ik me overdag vaak futloos en moe. Zeker dat onderdeel kan misschien wel eens heel veel info opleveren.
  >
  > En het ergste is nog….ik voel me machteloos omdat ik eigenlijk niet weet waar te beginnen…..
  >
  > De Vivofit zo een mooi duwtje in de goede richting zijn. Komt bij dat ik dol ben op dit soort gadgets. Voor het hardlopen gebruik ik de Garmin 310…geweldig! Hartslagband heb ik dus al.
  >
  > De vivofit zou me serieus blij maken. Het zou heel welkom zijn bij een nieuwe start naar een gezond en actief leven! het zou m inzicht geven in mijn dagelijks leven als ik niet aan het sporten ben. Het zou…….gewoon super gaaf zijn.

 90. Wat een ontzettend leuke winactie, natuurlijk doe ik ook mee!

  Waarom ik graag een vivofit zou willen hebben is omdat ik (op aanraden van de fysio) nu al een hele poos niet meer mocht hardlopen en ik nu weer sta te popelen om het hardlopen weer op te bouwen. Ik moet nog wel op mijn knie letten en knie oefeningen doen, want de pijn is nog niet volledig weg, maar ik ben in ieder geval al blij dat ik nu pijnloos kan hardlopen. Ook zou ik graag willen kijken hoe sportief ik ben, ook op doordeweekse dagen.

  Wat ik echt vreselijk jammer vind is dat ik mijn geplande eerste hardloopwedstrijd van 8km op de run van Bussloo niet zal kunnen doen, ook vanwege mijn blessure. Ik hoop dat de vivofit mij een extra motivatie kan geven voor Januari, wanneer ik alsnog aan mijn eerste hardloopwedstrijd zal meedoen.

  x -Robin

 91. Na 20 weken zwangerschap stond ik nog met de racefiets op de Cauberg. Nu, veertien weken later, heb ik dermate veel last van bekkeninstabiliteit dat de trap naar vierhoog en de wandeling van en naar de auto lichamelijk al zwaar genoeg zijn. Na mijn bevalling (eind september) zal ik dan ook langzaam de belasting weer moeten opbouwen naar het oude fiets- en hardloopniveau, beginnende met wandelen, waarbij de Garmin Vivofit natuurlijk uitstekend van pas komt!

  En ik ben benieuwd of mijn slaap echt zoveel wordt beïnvloed door de komst van een kleine… 😉

 92. Dank jullie Ernestine en Nicoline voor het nomineren. Het is fijn te voelen dat er mensen zijn die een beetje inschatten hoe extra moeilijk het is voor een autistisch meisje in de puberteit om, naast alle andere “problemen” en stress, ook nog “vat” te leren krijgen op gezond bewegen/ leven ipv van lijnen…

 93. Wat een leuke winactie!

  Had ik deze Garmin maar gehad voor mijn vakantie. In Portugal viel ik ondanks dat de wijn rijkelijk vloeide en ik genoot van het heerlijke eten toch af. Hoe dat kan? Ik denk door het vele bewegen, het slenteren door de stad, de heuvels trotseren, maarja dit is slechts een gok. Met de Garmin Vivofit had ik het kunnen meeten. Hoeveel beweeg ik op een normale kantoordag? Overdag niet zo veel, maar ik loop wel 2x een kwartier naar het station, zit ‘s avonds veel op de fiets naar afspraken en maak de nodige kilometers op het hockeyveld of rennend op het asfalt. Vivofit, I think I need yout!

 94. Ik sport 5 keer in de week en heb daarnaast ook een vrij actief leven maar heb dus echt geen idee hoeveel meters ik maak op een dag. Laat staan hoeveel calorieën ik verbrand. Ik ben al wel behoorlijk wat centimeters kwijt geraakt maar kilo’s amper ik ben benieuwd of de vivofit hier nog wat meer inzicht in geeft met betrekking tot mijn activiteit en calorie verbruik en mijn inname. Ben ook sinds 3 weken begonnen met hardlopen 2x per week dus daarbij is de vivofit ook erg interessant! Kortom ik zou hem dolgraag willen testen!

 95. Eindelijk heb ik de stok achter de deur gevonden die ik zocht om binnenkort (6 september) te starten met een start-to-run cursus! Het lijkt me geweldig om het effect van die inspanning te kunnen volgen: een extra motivatie om door te zetten als het zwaar is (want dat zal het best wel eens zijn).

 96. Wauw wat zou ik graag zo een armband winnen!

  Mijn motivatie? Ik sport 5 dagen per week, waaronder ik onwijs veel hardloop en naar de sportschool ga. De kilometers die ik maak op het asvalt of op de loopband zijn natuurlijk makkelijk te tracken, maar alle andere kilometers totaal niet. En ik denk dat ik met mijn actieve leventje echt heel wat meters maak en calorieen verbrand.
  Al een hele lange tijd ben ik bezig met kilo’s afvallen, waar de strijd 3 jaar geleden begon, zijn we nu nog steeds bezig. Maar mijn motto…liever langzaam en dat het eraf blijft, dan snel en dat het er dubbel weer aan komt. Nu -10 kg lichter, zijn de laatste loodjes het zwaartse en moeten die laatste 4 kg er ook af.

  En ik denk dat niets mij beter gaat helpen dan jullie super win actie de Garmin Vivofit! 😀

  Want gezond leven, je lekker voelen en fitaal zijn willen we tenslotte allemaal!

 97. Wowie, wat een gaaf paars ding!

  Ik loop al twee jaar met een knieblessure, en nu lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Maar ik moet natuurlijk wel genoeg blijven bewegen. Een uitdaging, omdat mijn knie soms behoorlijk roet in het eten kan gooien. Dus ben ik op zoek naar andere manieren van bewegen, beetje krachttraining en af en toe wat wandelen. Maar de motivatie is soms ver te zoeken. Ik fiets graag en ben benieuwd of dat voldoende is om fit te blijven, ik gok van niet want ik herken mezelf heel erg in het verhaal van ‘s ochtends fietsen en ‘s middags wielrennen kijken, heerlijk! Maar daar word ik niet beter van natuurlijk! Dus wat meer blijven bewegen en gemotiveerd worden door zo’n kekke armband is natuurlijk heel gaaf! Ik kan het in m’n hoofd heel mooi plannen, maar in de praktijk wint de afstandsbediening het toch vaak. Maar wie weet gaat die Garmin daar verandering in brengen!

 98. Ja! Ik wil hem ook graag winnen! Net als de vele andere reacties ben ik een tijd terug ook veel afgevallen maar ik ben er nog niet. Na een blessure en operatie ben ik best wat aangekomen en ondanks dat ik nu 5 keer in de week sport vliegt het er nog niet af. Mijn 10 jaar oude basic polar telt alleen calorieën, en dat zou een smoes kunnen zijn om hem te willen winnen.
  Het ergste is dat ik me slecht voel in de rol die ik heb binnen onze derby – league als krachttrainer voor de beginners, en als assistent begeleider bij de startersgroep van mijn wielrenclub. Hoe kan ik nou een voorbeeld zijn voor de andere dames als ik zelf telkens als laatste boven kom op die klim? Of als ik ook puffend en hijgend neerstort tijdens wallsits en planken? Ik hoop dat de vivofit me kan helpen waar ik het laat liggen in de conditie opbouw!

 99. Al jaren zeg ik “”ik hoef niet meer te bewegen, ik loop genoeg” met thuis een kalvermesterij, tel er 3 kinderen en een huishouden bij.
  Maar dan er op een dag achter komen dat, dat niet helemaal waar is en sinds een half jaar verslaafd ben aan het hardlopen steeds een stukje meer. Op de dagen dat het niet kan omdat er gewoon even geen tijd is, jezelf afvragen beweeg ik wel genoeg of heb ik dat wel gedaan vandaag??
  wat lijkt het mij super om gewoon te weten, je hebt het wel gedaan genoeg bewegen vandaag of juist het tegen over gestelde hup, je schoenen aan en gaan !!

 100. Ik sta te kijken van het feit dat als je veel sport je nog wel eens te weinig kunt bewegen. Ik ben erg nieuwsgierig geworden nu hoe dat bij mij zelf is. Ik probeer een paar avonden per week te sporten, doe dan wat les mills lessen en daarnaast nog wat cardio. Ik hoef niet af te vallen maar zou zelfs graag willen dat er een paar kilo bij kwam. Ik ben dan ook erg benieuwd of de Garmin Vivofit wat voor mij kan betekenen.
  Ik hoop dat ik een goede kans maak om hem te winnen 🙂

 101. Na veel ritmestoornissen en wegrakingen heb ik op mijn 17e een pacemaker/ICD gekregen. Ik was altijd groot sportfan, maar hierna is dit helemaal verdwenen. Nu 10 jaar later is nog steeds het vertrouwen in mijn lichaam niet helemaal terug, maar stap voor stap kom ik steeds dichterbij. Omdat het voor mij als hartpatiënt wel erg belangrijk is om te bewegen en ik heel graag de laatste stap naar een volledig vertrouwen in mijn eigen lichaam wil zetten, lijkt dit mij een mooi hulpmiddel.

 102. Komt ook mijn stukje schaamteloze zelfpromotie ;)..

  Heel veel wat jij hierboven beschrijft herken ik, Rose! Neem nu afgelopen zaterdag, na 45 km fietsen op de Posbank, kom ik verregend thuis. Onder de douche om vervolgens met een dekentje op de bank te kruipen en een uur te slapen. Mede door mijn sportieve prestatie van die morgen, maar ook dankzij de gebroken nachten in de zorg van ons zoontje. Of neem de dinsdag, mijn dag volledige dag werken en dus ook -minimaal- 8 uur achter de computer. Nu ‘boek’ik deze dag weg als rustdag, maar eigenlijk zou het fijn zijn als ik mijn stappen toch maak.

  Aankomende 10 september vertrekken wij naar Italië om daar fietsend de Gavia, Mortirolo en Stelvio te beklimmen. Dit alles uit naam van Damian, ons 8-jarige zoontje die lijdt aan een progressieve energiestofwisselingsziekte, voor stichting Energy4All, die zich inzet voor ontwikkeling van een medicijn. Hiervoor heb ik afgelopen periode hard getraind. Zowel op mijn fiets als in de sportschool, als hardlopend. Daarnaast waren afgelopen jaar veelvuldig te aanwezig op diverse hardloopevenementen. Kortom, sportief leven om zo energie te creëren voor kinderen die dit niet hebben.

  Hoe fijn zou het zijn om eens een concreet beeld te krijgen van mijn energieke leven, zowel ‘s nachts als overdag.. En wat kan daar beter bij helpen dan deze prachtige Garmin Vivofit!

 103. Ik wil dolgraag deze Garmin Vivofit winnen, omdat hij supergoed bij mijn nieuwe paarse Nike Lunarglides staat! En natuurlijk ook om eindelijk inzichtelijk te krijgen of ik echt zo sportief ben als ik me voordoe, terwijl ik in werkelijkheid uuuuuren zit te facebooken, op de bank zit te Netflixen en bij mijn “actieve” baan als verpleegkundige in werkelijkheid meer dan de helft van de tijd op mijn kont zit te rapporteren of interessante gesprekken voer met patiënten terwijl ik op hun bedrand naar mijn (ook mooi paars) gelakte teennagels staar.

 104. Een maand geleden ben ik aangereden en daarnaast afgelopen week met mijn eerste baan begonnen. Ik heb nu een zittend beroep en als gevolg van mijn aanrijding lukt sporten nog even niet. Sport en bewegen is erg belangrijk voor mij maar heb totaal geen inzicht in of ik wel voldoende beweeg. Ik vind het belangrijk om fit te zijn en hoop hiermee met de vivofit meer inzicht te krijgen! Ik schrijf graag en zal mijn bevindingen zeker met de wereld willen delen!

 105. Gelukkig zie ik op de valreep deze geweldige actie nog! Wat is er belangrijker dan je gezondheid? Als ik mij fit voel dan voel ik mij meteen ook happy. Ik merk meteen verschil als ik eens druk voor school ben geweest of op het werk druk was en daardoor niet heb kunnen sporten of het gezond eten er bij ingeschoten is. Ik ben helemaal voor het meer naar je lichaam luisteren en je fit voelen en ben druk bezig dit automatisme te maken. Daarom zou deze vivofit mij enorm helpen! Super toffe actie dus deze vivofit! Ik probeer graag nieuwe dingen uit en zou met alle liefde mijn bevindingen willen delen 😀

 106. Ik wil wel kans maken op deze prachtige Garmin Vivofit. Ben namelijk erg benieuwd hoe goed ik bezig ben in de laatste fase van mijn marathontraining. Krijg namelijk vaak te horen dat het lopen van marathons niet gezond is. Hopelijk kan de Garmin Vivofit het tegendeel bewijzen.
  Trouwens ook leuk om de resultaten te zien tijdens de marathon in Berlijn! Ik heb al een Garmin hartslagmeter dus ik kan direct met de Vivofit aan de slag.
  Kortom een extra motivatie om er een onvergetelijke Berlijn marathon van te gaan maken over 34 dagen….
  Zie jullie positieve reactie graag!

 107. Omdat meten weten is en ik daar graag hulp bij wil, nu ik verander ben van een rokende te dikke luiwammes met te veel verkeerde eetgewoonten naar een niet rokende 20 kilo lichtere gezonder etende sportieve dame en nog 3/4 jaar heb voor mijn 50ste om de puntjes op de “i” te zetten.

  Daarom dus 🙂

  Graag hou ik jullie dan bij met leuke blog-stukjes over mijn ervaring met de Garmin.

  Groet van Dulleke

 108. Waarom ik graag de vivofit wil? Ik ben aan het trainen voor een halve marathon nadat ik merkte dat er weer kilo’s bij waren gekomen nadat ik 15 kilo was afgevallen 2 jaar terug. Dus ik fanatiek een mooi trainingsschema precies volgen en ik was weer op de goede weg tot dat ik een horloge kocht. Ook speelt er mee dat er op mijn werk een hoog personeels te kort was waardoor ik elke dag aanwezig moest zijn op de lokatie, ik was gesloopt.. Het horloge heb ik nu een half jaar en ik snap er nog niets van, dan doet hij wel me ronde meten dan weer niet dan wel me hartslag dan opeens een hartslag van 260 HELP ik ben de weg kwijt met dat ding, boekjes bij gepakt, vader er bij gepakt niemand snapt t ding. Ook wil ik er op letten dat ik wel genoeg voedingsstoffen binnen krijg wat in verhoudingstaat met me verbranding zodat ik nadat ik weer op me streefgewicht zit niet weer terug val in oude gewoontes net als nu zodat ik weer er wat kilo’s bij krijg! Dit is waarom ik graag de vivofit zou winnen. Groetjes en succes iedereen!

 109. Ik sport eigenlijk al mijn hele leven, ben inmiddels 60, maar bijna dagelijks in de sportschool, doe altijd mee aan groepslessen, maar sta er nooit bij stil, wat ik nu beweeg en verbrand, zou toch geweldig zijn omdat naar al die jaren eens te weten

 110. Op de middelbare school werd ik altijd gepest omdat ik zwaarder ben dan de anderen. Nu op het MBO wil ik dat alles gaat veranderen en ben ik begonnen met sporten en gezonder eten. Dat valt niet mee en vooral het bewegen, dus dit zou een geweldige motivatie zijn om meer te bewegen of een blokje om te lopen. Dus ik hoop dat jullie me dat stukje motivatie gunnen.

 111. Goh, ik heb opeens een fulltime baan. En daar ben ik héél blij mee hoor! Na een jaar zoeken na het afronden van mijn studie werd het ook wel eens tijd. Maar wel merk ik dat ik veel minder beweeg. Ik zit namelijk 40 uur per week op een bureaustoel. Tussen de middag lekker een lesje pilates of een hele dag fietsen zit er nu niet meer in. Nu plof ik na het werk neer op de bank. Tijd voor een wake-up call! Want dit maakt me moe, lusteloos en mijn kleren zitten te strak.

 112. Dit is niet alleen een meetinstrument maar ook nog eens een mooi sieraad voor de sportieve vrouw. We weten allemaal dat bewegen gezond is maar weten we eigenlijk wel of we voldoende bewegen? Ik heb zelf een speciale key vanuit de sportschool… Saai ding eigenlijk. Dus bij deze waag ik een gokje…

 113. Leuke actie, heb hem gedeeld op facebook.
  Ben benieuwd hoe gaat werken en mij gaat helpen.
  Wil steeds verder en harder kunnen…dus kom maar op

 114. Hai Rosé, wat een mooi apparaat! ! Style en nog nuttig ook. Vroeg heb ik veel gesport en was een stok achter de deur niet nodig, tegenwoordig ben ik door alle drukte vergeten om goed voor mezelf te zorgen. Ik zie dit als de oplossing!! Bewegen, bijhouden en hierdoor weer perfect in shape voor het najaar 🙂 dus ik voel me erg geroepen om je te helpen met het testen van dit prachtige apparaat. (En je help me op gewicht te komen en te blijven!!) Gr Babs

 115. Veertien jaar geleden ben ik, op 25-jarige leeftijd, getroffen door een hersenbloeding. Ik bleek een aangeboren bloedvatafwijking in mijn hersenen te hebben. Na twee operaties werd ik gezond verklaard, de afwijking was volledig verwijderd. Door de bloeding functioneerde de linkerkant van mijn lichaam niet naar behoren maar dat herstelde zich gelukkig relatief snel.

  De meeste gevolgen van mijn hersenletsel zijn op het cognitieve gebied en zijn dus onzichtbaar. Naast 24/7 hoofpijn en constante vermoeidheid, overgevoeligheid voor externe prikkels, aandacht- en concentratiestoornissen is mijn vermogen tot zelfmonitoring ook aangetast.

  Dit kenmerkt zich ondermeer in periodes met gebrek aan initiatief of juist overenthousiasme, waardoor ik op diverse gebieden, zoals eten en bewegen, flink over mijn grenzen ga. Dit maakt sporten in mijn eentje lastig. Tijdens de zomervakantiesluiting van mijn sportschool besloot ik zeven 30 dagen challenges uit te voeren, een powerhoop aan te schaffen en het hardlopen weer op te pakken. Dit met vervelende blessures tot gevolg. Na ruim twee weken was ik genoodzaakt met alle thuisoefeningen te stoppen zodat mijn overbelaste lichaam kon herstellen.

  Ik hoop dat de Garmin Vivofit voor mij enerzijds als een rem en anderzijds als een stimulans kan gaan werken zodat ik misschien iets minder afhankelijk kan worden van de mensen om mij heen.

 116. Hoera! En toen kreeg ik opeens een mailtje dat Futurumshop mij had gekozen als winnaar! Ik heb de Garmin Vivofit inmiddels binnen en ben een beetje aan het ontdekken hoe het ding werkt. Dankjewel!! Ik ben er heel blij mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.