floradix tegen vermoeidheid

Najaarsvermoeidheid, een zomerdip, gebrek aan energie of een traag herstel na training. We krijgen allemaal nog wel eens te maken met vermoeidheid en steeds vaker zijn we hier zelf de oorzaak van.

Volgens veel health en foodbloggers ligt de oorzaak daarvan in onze voeding. Je weet wel gluten, koolhydraten, brood en dat soort dingen. Nu denk ik dat dat anders ligt. Hele generaties eten al op dezelfde manier en hebben nergens last van gehad. Dus waarom zou de voeding van onze voorouders ineens niet meer volstaan. Hoezo hebben we nu dure zaadjes, glutenvrije pasta en zuivelvrije yoghurt nodig?

 

Iedereen heeft last van vermoeidheid tegenwoordig

Hoe is het mogelijk dat we de oorzaak zien in dat wat al eeuwen voor ons werkt en we schijnbaar blind zijn voor iets wat pas de laatste jaren ons leven in is geslopen? Onze leefstijl. De continue aanwezige belasting en stress. Telefoons, mailtjes en sociale media. Maar ook zeker een verhoogde inactiviteit. Toch heb ik als kickstart na een intensieve periode en wat vermoeidheid een drankje wat deel uit maakt van mijn oplossing.

We zijn moe. Nu op dit moment jij misschien niet, maar in het algemeen zijn we wel moe. Wij als moderne mens. We hebben stress, slapen onvoldoende en bewegen te weinig. En dat heeft – in die zin hebben de foodies wel weer een punt – een direct effect op hoe we eten. Het schijnt dat we na een slechte nacht meer zin hebben in junkfood. En dat we als we stress hebben, sneller grijpen naar suikers.

 

Ik voel me moe door mijn levensstijl

Ik merk dat ik in de ongezondere periodes – want ja ook ik heb ze – slechter eet. En minder beweeg, onrustiger slaap, meer facebook en al die andere dingen doe die er voor zorgen dat ik me niet goed voel. En dan word ik moe. Ik word inactief en mijn energie gaat nog verder naar de knoppen.

Mijn back to basics methode die ik toepas zodra ik merk dat ik op die manier niet fit ben, bestaat uit een aantal vaste elementen. Ik ga bewust aan de slag met natuurlijke beweging en zorg dat ik dagelijks tussen de 10.000 en 14.000 stappen in ieder geval loop. Ook neem ik weer de tijd lekker te koken en gebruik meer dan drie groentes in elk gerecht. Snoepen stop ik mee, ik kies voor echt eten. Een mango is overigens ook een megatreat en een stuk positiever voor mijn lijf dan een taartje. En ik koop een fles Floradix.

 

Vitaminen tegen vermoeidheid

Wat is dat voor spul? En nee, ze betalen me niet om dit te schrijven. Stoere Vrouwen Sporten doet niet aan gesponsorde content. Floradix is een soort kruiden of vitaminedrank. Gemaakt van o.a. wortel, brandnetel, spinazie, hibiscus en meer. De drank is rijk aan vitamine B1, B2, 6, 12, C en ijzer. Ik neem het een paar weken en ervaar een goede boost in mijn gezondheid.

Momenteel neem ik het weer, terwijl ik ook net mijn training aan het opschroeven ben en bewuster werk aan mijn mentale staat van zijn. Het werkt voor me. Minder stress, meer beweging, beter eten en een paar weken mijn energiedrank.

Verkrijgbaar bij biologische supers en de betere drogist!

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor linkjes naar Futurumshop, Decathlon en Wiggle. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & KamillefonQCoolBlue en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.