Magnesium is een fantastisch goedje, een waar wondermiddel. Want door een beetje magnesium te gebruiken, ontspan je beter en herstel je lekkerder. Wij gebruiken magnesium voor herstel na training, maar ook in drukke periodes met veel stress. Rose vertelt waarom.

Een beetje sporter weet het wel: niet alleen keihard trainen zorgt ervoor dat je beter wordt in de sport waar je zo veel van houdt. De kwaliteit van je herstel speelt net zo’n grote rol. Pas al je na je training goed herstelt, heb je iets om op verder te bouwen. Dat komt doordat je van herstellen sterker wordt, je lichaam herstelt de schade in je spieren na het sporten en doet er nog een klein schepje bovenop.

Herstellen doe je het beste als je fysiek en mentaal ontspannen bent, niet te veel hooi op je vork neemt en je lichaam de kans geeft om uit te rusten. Ik merk dat het me niet altijd lukt om ontspannen te zijn en mijn lichaam de nodige rust te geven. Logisch, ik geef meerdere keren per week training, heb het erg druk met Stoere Vrouwen Sporten, moet vaak op pad naar opdrachtgevers en maak me soms ook best wel zorgen of we het gaan redden met onze mooie site. Niet bepaald de beste ingrediënten voor optimaal herstel. Het is ook niet zomaar dat ik soms echt moe ben en mijn benen kramperig en zwaar aanvoelen. Ik ben hierin niet de enige. Of je nu hele triathlons doet of drie keer per week je blokje om maakt, we kunnen allemaal wel wat herstelhulp gebruiken.

>> Lees ook: Beter herstel door het knuffelhormoon

 

Magnesium voor herstel en ontspanning

Een vriendin raadde me aan om een keer magnesium te proberen en duwde me een flesje in mijn handen. Daar zat een soort transparante olie-achtige gel in, die bij het opsmeren onwijs prikte aan mijn benen. Niet tof, dat kan ik je vertellen! Toch moest ik het van haar blijven gebruiken, want zo legde ze uit, magnesium wordt het anti-stress mineraal genoemd.

Zowel een druk leven als fysieke inspanning zijn vormen van stress op het lichaam. Door magnesium te nemen, help je jezelf en je lichaam hiermee om te gaan. Magnesium heeft een kalmerende werking op spieren, bloedvaten én ook je geest. Het helpt mineralen als calcium, zink en kalium te reguleren en ook iets doet met het vitamine D gehalte in je lijf. Dus ik bleef maar smeren, ook al voelde het niet fijn. Magnesium voor herstel

Ook Astrid is in de weer met magnesium. Dat doet ze al sinds ze vorig jaar toen ze door overtraining haar triathlon in Noorwegen af moest zeggen. Volgens haar is magnesium een van de redenen waarom ze zo nu en dan gaat floaten. Ze ligt dan zo’n drie kwartier in een bak met water wat rijk aan magnesium is. Niet alleen het drijven en het gevoel gewichtsloos te zijn zorgen ervoor dat ze zich daarna beter voelt. De magnesium die via haar huid in haar lichaam komt doet ook zijn werk.

>> Lees meer over Astrid’s ervaringen met floaten

Omdat ik floaten iets te duur vind en wel de fijne effecten van magnesium wil hebben, ben ik het zout van Zechsal gaan gebruiken. Dit kan je oplossen in een badje. Ik neem dan een lekker voetenbadje terwijl ik naar een serie op Netflix kijk. Dat vind ik fijn en vooral nu de zomer in aantocht is en ik mijn voeten weer slipperproof wil krijgen.

De olie gebruik ik ook nog steeds, maar nu wel anders: ik smeer het niet meer op mijn hele benen, maar alleen op de zool van mijn voeten. Daar neemt mijn huid het net zo snel op en prikt het niet. Het effect is voor mij enorm. Vooral direct na een training vind ik het lekker, ik voel de ontspanning in mijn benen komen. De dag erna voelen mijn benen een stuk minder hard en vermoeid. Op avonden waarop ik nog druk in mijn hoofd en lijf ben, zorgt de magnesium ervoor dat ik stukken rustiger naar bed ga en zodoende goed in slaap val.

Koop magnesium bij onze partners

Ik wil echt niet meer zonder, dus daarom vertel ik je nog een beetje meer erover. Het bekendste merk is denk ik Zechsal. Van hen koop je heerlijk badzout om in je bad of een klein voetenbadje te gooien. Maar ook hebben ze fijne magnesiumolie die je makkelijk onder de zool van je voet kunt spuiten. Inmiddels hebben ze ook de Zechsalsport lijn gelanceerd. Hun oude vertrouwde magnesium, verrijkt met OptiMSM en ook verkrijgbaar als een gel.

Magnesiumolie kopen wij zelf bij Holland & Barrett, waar je het vaak met een leuke korting kunt kopen.

Wist je trouwens dat als je via de linkjes op onze site koopt, we daar bij veel winkels een kleine vergoeding voor krijgen? Wij krijgen dan een klein percentage van het aankoopbedrag, en daar houden wij de site van draaiende. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, alle kleine beetje helpen ons echt!

Liefs Rose


Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op Instagram, Facebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

 

Stoere Vrouwen Sporten Shop
Stoere Vrouwen Sporten Shop
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
  1. Hi, wat interresant om te lezen! Wat weten jullie van magnesium in pil/tablet vorm? Hebben jullie dat wel eens gebruikt? Ben benieuwd:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.