Over het voorkomen van blessures worden veel artikelen geschreven, vooral voor hardlopers, want bij die sport krijgen je benen het soms zwaar te verduren. Rekken, strekken, massage, yoga, herstel en kousen worden er gebruikt en met resultaat. En sindskort is er ook de ‘Versterk je enkel-app’ die voor veel lopers het verschil tussen plezier en pijn zal maken.

 

Enkelblessures

Wist je dat de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure is? Meestal komt dit door ene misstap, dan ga je door je enkel en heb je pijn. Dat weet iedereen wel. Minder bekend is dat zwakke enkels de oorzaak van veel andere blessures kunnen zijn. Een zwakke enkel is minder stabiel en zorgt ervoor dat de spieren in je schenen en kuiten of het knie gewricht de instabiliteit moet opvangen. Hierdoor worden deze spieren meer belast en verhoog je bij elke stap die je neemt de kans op blessures.

 

Krachttraining

De meeste sporters doen aan krachttraining om hun hoofdsport te ondersteunen. Ze doen oefeningen om hun kracht of explosiviteit te doen toenemen of versterken hun core om de stabiliteit en kracht verdeling in hun lichaam te ondersteunen. Daarvoor planken ze, doen ze de legpress, squats, push-ups, sit-ups en wat allemaal nog meer. Maar de meeste oefeningen eindigen ergens halverwege het onderbeen. De kleine oefeningen voor de enkels en voeten vergeten we bijna allemaal.

 

versterk-je-enkel-appVersterk je enkel app

Voor zowel Apple als Android is er nu een app met oefeningen voor je enkels. Als je deze oefeningen elke dag of om de dag even doet, kan je je enkels en daarmee de rest van je benen enorm versterken. Wij horen en lezen elke week wel over pijntjes en gedoe en vooral vóórdat je pijntje een blessure wordt kan je met deze app veel doen. Versterk je enkel, versterk je loop en heb plezier!

Apple

Android

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.