zelfliefde en zelfvertrouwen

Een hele industrie draait tegenwoordig op het idee, of misschien wel de illusie, van de beste versie van jezelf. Maar wat is eigenlijk de beste versie van mezelf. Is dat fysiek, mentaal, in mijn keuzes, gedrag? Of allemaal?

Als je wilt, kan je zo’n negentig euro per maand betalen voor een online fitnessprogramma dat je belooft die versie van jezelf te vinden. Goedkoper zijn tijdschriften. Sommige speciaal voor vrouwen met op de cover teksten als ‘de buik die je altijd hebben wilde’ of ‘de mooiste Pasen met je gezin’.

 

Up en Down

Maand in, maand uit koop je het blad, je leest de artikelen, denkt er over na en je doet wat ze zeggen. Maar dan is het Pasen en zit je daar met je dikke pens, jengelende kinderen, verbrande bak-het-zelf-croissantjes en ruzie met je partner, vlak voordat je ouders over de vloer komen om paaseieren te zoeken met hun kleinkinderen in de tuin. Terwijl het regent.

De beste versie van jezelf. Het is maar relatief. Ik heb dagen gehad waarop het best haalbare was, dat ik mijn computer het raam niet uit gooide. Gelukkig zijn er ook zat dagen geweest waarop ik het veel beter deed. Maar over de 14.760 dagen van mijn leven wil de beste versie van mezelf nog al eens fluctueren.

 

Lachen om mezelf

Wat is nou eigenlijk de beste versie van mezelf? Is dat de afgetrainde versie van mij die ik zo’n tien tot twintig jaar geleden was? Of is het juist de al wat meer gevulde versie die zichzelf meer dan ooit liefdevol behandeld? Ben ik op mijn best als ik een liefdevolle tante voor mijn neefje en nichtje ben. Of stil ben aan de telefoon om een huilende vriendin aan de andere kant van de lijn ruimte te geven?

Ik heb heel veel beste versies van mezelf. En er zijn dagen waarop het hoogste wat ik halen kan een glimlach om mezelf is nadat ik iemand in het verkeer voor de naarste dingen heb uitgemaakt. Een glimlach omdat ik mezelf begrijp en vergeef voor het waardeloze gedrag wat ik laat zien. (lees verder onder afbeelding)

inspiratie voor vrouwen

 

Krekelige Heks

Die beste versie van mezelf? Die is er niet altijd, maar wel is er de bereidheid om over het algemeen de mooiste versie van mezelf te zijn. Zelfs al valt het me soms zwaar of word ik overgenomen door een krekelige, nare, gemene heks die ook in me huist of holle, bolle Gijs die buiten mijn wil om een taartje bij de koffie bestelt.

Het enige wat ik kan zijn is de beste versie van mezelf op dit moment. En het enige wat ik kan doen is de beste keuze maken voor mezelf op dit moment. Soms is dat een taartje, een andere keer is dat een trap onder mijn kont. Maar het kan ook zomaar een dag vrij zijn, terwijl het de week daarop tot twaalf uur doorwerken is.

 

ik ben gelukkigFit for Life

De beste versie van mezelf zijn is een kwestie van het moment en de mogelijkheden die ik dan heb. Ik betaal geen negentig euro voor de beste versie van mezelf middels een fitness programma, omdat ik niet vind dat een afgetrainde Rose op dit punt de beste versie van mezelf is. Een energieke,  gelukkige en sterke Rose wel. En die ben ik door te sporten, door te delen, door tijd voor mezelf te nemen en tijd te reserveren voor de ander. Door de stilte op te zoeken en in contact te komen met mijn bron en door de chaos in te stappen om plezier te hebben met mijn mensen. Door te leven.

Maar je raadt het vast al. Zo is het niet altijd geweest en weet je wat? De garantie dat ik morgen deze versie van mezelf ben, heb ik met mijn 40 jaar ook niet.

Ik heb vandaag, mezelf en nu.

Liefs Rose

 

CLASSIC Stoere Vrouwen Sporten TOP | TSHIRT | LONGSLEEVE – voorverkoop t/m 15 maart

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.