Kennen jullie Beat the Sun, dat is een hardloopevenement waarvoor 24 amateuratleten geselecteerd worden om op de langste dag van het jaar een estafetterace rond de Mont Blanc te lopen. Erlinde Schep (34) zit al bij de laatste 50. Help jij haar mee om de finale te halen?

“Het is echt te gek, uit meer dan 40.000 inzendingen wereldwijd ben ik geselecteerd als één van de 50 halve finalisten. Hartstikke leuk, maar ik wil natuurlijk dolgraag rondom de Mont Blanc rennen. Alle werelddelen zijn vertegenwoordigd: twee Amerikaanse teams, drie Europese teams, twee uit Azië en ook een team uit Afrika. En in elk team is dus plek voor drie amateurs. Het doel is om in minder dan 16 uur – tussen zonsopgang en zonsondergang – rondom de hoogste piek van Europa te trailrunnen. Dat betekent in estafette dwars door Frankrijk, Italië en Zwitserland.”

“Dit soort evenementen zijn voor mij de ultieme uitdaging, en die heb ik echt nodig als het om hardlopen gaat. Vroeger deed ik het er maar een beetje bij, om in conditie te bleven. Ik deed aan paardrijden op wedstrijdniveau, heb nog op de mountainbike gezeten, aan kickboksen gedaan en de allermooiste sporten zijn voor mij surfen en skiën. Mijn liefde voor het hardlopen is pas ontstaan toen ik vijf jaar geleden met een collega ging trainen voor de Zevenheuvelenloop. Vanaf dat moment deed ik het niet alleen om in conditie te blijven en vond ik het ook niet meer saai.”

“Tegenwoordig word ik heel gelukkig van hardlopen. Vooral het trailen (off road en in de natuur) vind ik geweldig. Om gemotiveerd te blijven, heb ik het wel nodig om steeds nieuwe doelen te stellen. Het is heel tof om doelen te realiseren die in eerste instantie onmogelijk leken. Zo liep ik dit voorjaar de Marathon van Rotterdam in 3.44 en ben ik in voorbereiding op die marathon naar Kenia gegaan voor een hoogtestage. Daar zat ik dan als recreatieve loper tussen allemaal topatleten. Iedereen was super aardig en het was heel inspirerend om daar in m’n eentje te zijn.”

“Van anderen hoor ik wel dat ze mij een stoere chick vinden, en dat klopt ook wel. Oké, ik kan ook heus een zacht gekookt ei zijn maar ik heb wél de ballen om dingen te doen die anderen misschien niet zo snel durven. Bovendien vergt mijn trainingsschema ook best wat discipline en doorzettingsvermogen. Al die dingen zorgen er wel voor dat mijn zelfvertrouwen groeit, en dat neem ik natuurlijk ook mee in andere facetten van mijn leven. Of, zoals nu, in mijn beslissing om me aan te melden voor Beat the Sun.”

Hoe kun je Erlinde helpen? Ga naar haar persoonlijke stempagina op Beat the Sun en de rest wijst zich vanzelf. Stemmen kan elke dag tot en met vrijdag, dus laten we er met z’n allen een #votedaily van maken! 

spirit of mo triathlon banner

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

1 Comment
  1. Super leuk artikel Erlinde! Ik vind jou inderdaad een super stoere chick. Wij stemmen elke dag zo vaak als wij kunnen, vrienden en familie in binnen- en buitenland ingezet, want we kunnen geen betere hebben om Europa te vertegenwoordigen!
    Dus iedereen STEMMEN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.