Op dit moment zit Lisette achter de computer. Ze kijkt op Franse sites om de beste fiets- en wandelroutes te vinden voor tijdens haar vakantie. Vaste prik. Vakanties kiest ze niet uit op all inclusive tarieven en scherpe deals maar op mooie bergen, de natuur en de rondjes die ze daar kan maken.

Tot zo’n vier jaar geleden zat ik alleen op tennissen. Dat deed ik drie keer per week. Mijn sportmomenten in mijn week. En eigenlijk bracht ik de rest van de tijd door met dagelijkse dingen. Ik woonde in Alkmaar en werkte in Amsterdam. Met de trein ging ik daar ‘s morgens naartoe en ‘s avonds weer terug.

Tegenwoordig loop ik ook hard en zit ik op de racefiets. Naast dat ik meer beweeg, is het effect hiervan veel groter op mijn leven. Het is een onbeschrijfelijk verschil. Ik ben nu zo graag buiten. Zelfs als het regent. Het heeft me echt veranderd en ik merk dat ik steeds vaker voor de natuurlijke, gezonde optie kies. Ik zoek de natuur actief op. Mooie plekken om te rennen, met minder huizen. Minder mensen, meer groen.

De natuur waardeer ik steeds meer. Met een kilometer rennen ben ik uit de bewoonde wereld. Heerlijk langs de weilanden en landbouwgrond rennen. Het enige wat je ziet zijn schaapjes en een paar mede- sportievelingen. Heerlijk om gericht te trainen maar ook om alleen even je hoofd leeg te maken met je blik op oneindig! Gewoon omdat dat kan!

Vroeger bleef ik thuis als het regende. Nu niet, ik ga lekker rennen. Ik vind dat fijn zelfs. Allereerst is er meer zuurstof in de lucht als het regent en dat sport lekkerder. Maar de natuur is ook mooi als iedereen binnen zit. En voor de regen hoef je echt niet te schuilen hoor. Met een petje op mijn hoofd merk ik er nauwelijks iets van. En de materialen waar sportkleding van gemaakt wordt, drogen echt snel op. (lees verder onder afbeelding)

Lisette 02

Toch vind je me zo nu en dan ook in de stad. Ik vind de natuur mooier en leuker om in te lopen en fietsen, maar de stad is praktischer voor wat betreft stoepen en fietspaden. Overdag kies ik voor natuurlijk gebied, maar ‘s avonds niet. Dan vind ik de bewoonde wereld wel wat makkelijker. Daar is meer licht en ook meer mensen. Dat is mij wat veiliger.

Ik ga volgende week op vakantie. Zoals altijd kiezen we ons vakantie adres uit op de natuur er om heen. Wij checken met de slopes of Europe of de berg een mooi percentageverschil heeft en dan gaan we een camping zoeken. Volgende week gaan we richting twee bergen. Die wil ik oplopen. Als die lekker gaan, doen ik misschien de Alpe d’Huez er ook bij. Op de fiets of lopend. Hoe dan ook mijn vakantie is in de natuur, in de berglucht en buiten.

sportbikini

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.