We werden allemaal een beetje nieuwsgierig toen Ingrid in onze Stoere Vrouwen Sporten Groep op Facebook schreef dat ze “het” gewoon ging doen. Wat “het” precies is, vertelt ze zelf. Althans, deels. Wordt vervolgd…

Ergens in de vorige eeuw was ik lid van een turnvereniging. W.I.K. (Willen Is Kunnen…..ik vond het altijd maar een wat rare naam). Opeens dacht ik weer aan dit credo. Waarom?

Op vakantie in de bergen heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga “het” gewoon doen. Als je niet start, zul je nooit finishen. Wat “het” is ga ik nog niet met naam en toenaam noemen, want ik wil “het” nog een beetje onder de radar houden.

Een beetje wil ik wel verklappen, “het” is een trailrun door de bergen, een ultra. Eentje die door betere lopers dan ik niet of slechts met pijn en moeite wordt gefinisht. Nog iets meer dan 10 maanden tot de start.

Het hotel is inmiddels al geboekt, de trainingen gestart. Ook het dieet (< 10/12 kg) want minder kilo’s betekent betere vo2max en bovendien minder gewicht om mee te torsen tijdens “het”. Ik vind “het”” rete spannend maar ik durf het hier wel te delen.

De mijlpalen onderweg naar “het” krijgen ondertussen vorm: 29 oktober 100 km tijdens de Indian Summer Trail in Drenthe (in de hoop die te finishen, vooral om het effect op mijn fysieke en mentale gesteldheid te meten) èn 4 februari een nachttrail van 40 km in België (hoe zal het gaan, bij nacht en ontij moederziel alleen door de verlaten natuur).

Waarom ik voor “het” kies terwijl ik ook voor iets had kunnen kiezen dat veel makkelijker is? Niet om WIK, maar wel om KIW. Ik kan dus ik wil. Ik zie helaas veel te veel mensen om mij heen ziek worden of erger. Nu ik nog gezond van lijf en leden ben (voor zover ik weet) is het de tijd om mijn droom werkelijkheid te laten worden.

Of het gaat lukken? Geen idee. Ik ga sowieso starten. Wat er gaat gebeuren tussen start en finish tijdens “het” dat laat zich raden. De weg naar de start van “het” is in ieder geval alvast een hele mooie met meer dan genoeg avontuur. Ik houd jullie op de hoogte van “het”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.