Onze Lotte kletste een tijdje geleden met Leontien van Moorsel. Je weet wel, die meervoudig wereld- en olympische kampioene op de fiets. Sportvrouw van het Jaar, beste renster van Nederland en moeder. Sporten is niet meer het allerbelangrijkste in haar leven. “Eén uurtje per dag sporten is genoeg joh!”

Eén uur per dag. Sport je nog steeds elke dag dan? “Nee… Ik beweeg zes dagen in de week, laat ik het zo zeggen. En dat doe ik heel gevarieerd. Soms wat krachttraining, een rondje hardlopen of ik pak de fiets. Of ik sta een half uur op de crosstrainer en daarna even op de loopband. Net waar ik zin in heb.” Leontiens grootste beweegreden (letterlijk) is dat ze van sporten goed in haar vel gaat zitten. “Als mensen zeggen dat ik er goed uit zie, durf ik dat te bevestigen omdat ik me ook goed voel van binnen. Dát is wat sport brengt.”

 

“Wat is nu één uurtje van je dag?”

Maar net als veel vrouwen heeft de oud-renster ook een carrière, een man en is ze moeder. “Mijn dagen zijn gevuld met de sponsorwerving voor Het Leontienhuis. Daarnaast heb ik een commercieel bedrijf met mijn man Michael, ben ik mama van Indy (8) én wil ik regelmatig bewegen.” Hoe dan? “Goed plannen. Ik zeg altijd: hoe belangrijk vind jij het om te sporten en er daadwerkelijk beter van te worden? Wat is nu één uurtje van je dag? Pak die fiets, bel een vriendin en ga samen wat doen!”

De passie die Leontien voor sport voelt deelt ze via de Leontien Ladies Ride en Ladies Run. “Het evenement draait om gezelligheid en elkaar motiveren. Een leuke stap om je grenzen te verleggen, want dat kan je het best samen doen.” Is een evenement nog te hoog gegrepen? “Ga dan eens met een trainingsmaatje wat verder dan normaal. Fiets je normaal twintig kilometer? Doe er nu dertig. Drink desnoods op de helft een kop koffie en fiets terug.” Een doel voor ogen houden is volgens Leontien het belangrijkste. “Sporten om geld op te halen voor een maatschappelijk project is ook een sterke motivatie. Jouw lichaam is gezond. Jij rent die tien kilometer voor een ziek persoon. Wees daar trots op.”

interview Leontien van Moorsel

“Stoere vrouwen zijn lekkere vrouwen!”

Maar trots moeten we volgens Leontien altijd op onszelf zijn. “Ben blij met wat je hebt, in plaats van ongelukkig te zijn met wat je niet hebt. Spiegel jezelf niet aan de afgetrainde top. Ik sport nu zoals veel vrouwen, en ben gelukkiger dan ooit.” Ook gelukkiger dan toen je tot die afgetrainde top behoorde? “Ja. Ik zou alles over willen doen, maar dan zonder de acht jaar dat ik sport met mijn eetstoornis combineerde. Ik vind mijn leven 100% leuker dan tijdens mijn wielercarrière. Mijn leven is zoveel rijker. Met mijn kleine meid, Michael en de hondjes. Van afgetraind zijn word je niet gelukkig.”

Afgetraind zijn. De fitgirl-hype viert hoogtij, waardoor het bodyimage erg belangrijk is geworden. “Ja, doe normáál!” klinkt Leontien fel. “Wie ziet nu die sixpack? Ik heb er niks op tegen om slank te zijn, maar wel gewoon verantwoord. Soms eet je een keer teveel, maar dat doe je niet zeven dagen in de week want voel je je niet lekker. Zo is dat ook met sport. Bewandel die middenweg. Met af en toe een wijntje en lekker eten. En daar hoort een lekker lichaam bij. Stoere vrouwen zijn lekkere vrouwen!”

Gezelligheid en elkaar motiveren, dat is wat wij bij Stoere Vrouwen Sporten ook hoog in het vaandel staan. Daarom zijn wij erbij op zaterdag 2 juli in Hardenberg. Kom je ook? Er zijn tochten van 35, 65 en 100 kilometer. Heb je geen fiets of is het lastig om eentje mee te slepen? Geen probleem, bij inschrijving kun je een exemplaar reserveren. Meer info op www.leontien.nl.

yogapants monique rotteveel online shop

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.