Ze is kroegbaas en outdoorblogger op Life and Leaves, doet aan trailrunning en motorrijden en bezoekt graag rockconcerten. Maar een stoere vrouw? Nee zo zou Ilian (32) zichzelf niet snel noemen. Nou, voor ons ben je zeker een stoere vrouw!

Wonend in de buurt van Arnhem heeft Ilian bossen en natuur om de hoek liggen. Ze doet dan ook niets liever dan haar trailrunschoenen aantrekken en al die prachtige gebieden verkennen. Op de vraag waarom ze ooit begonnen is met sporten moet ze helaas het antwoord schuldig blijven. Al van kinds af aan werd er gesport. Haar zusje voetbalde, zij was het paardenmeisje, en het gezin ging altijd overal op de fiets naartoe. Tegenwoordig sport Ilian wel bewuster. Gezien haar horecaleven (bier en nachtelijke uurtjes), probeert ze bewust wat balans te creëren. Niet meer Netflixen , maar trailrunnen door de bossen. Of te paard het bos door.

Het verleggen van grenzen is voor Ilian één van de mooiste aspecten van de (trailrun) sport. “Fysiek is het echt knetter gaaf om te merken dat je steeds verder kan, sneller gaat, en sterker wordt. De eerste keer dat ik mijn hardloopschoenen aantrok kon ik nog geen 300 meter rennen zonder ter aarde te storten, en tegenwoordig is een 30 km trailrun door de Ardennen een gave uitdaging. En zo’n fysieke verbetering doet vervolgens mentaal ook wat met je. Je merkt dat je in staat blijkt tot dingen die je nooit voor mogelijk hield. En ik verleg m’n grenzen.” (lees verder onder afbeelding)

ilian-water

Heeft Ilian voorbeelden? Mensen die haar inspireren? Niet in het bijzonder. Ze haalt haar inspiratie uit iedereen om haar heen. Mannen en vrouwen, ver weg en dichtbij. Olympische sporters en buurmeisjes. Alles en iedereen met een persoonlijk succesverhaal.

Tot slot Ilian’s eigen succesverhaal. Het uitlopen van de “Kassios Dias”. Een halve marathon op Corfu. Vlak? Nou niet bepaald. Deze trailrun van 23,5 kilometer liep door de bergen en langs de kust van het Griekse eiland. Er waren stukken bij met een stijgingspercentage van 36%. De moeite dus. Ilian nam de tips van de lokale bevolking ter harte. “Heb respect voor de berg, en je zult van hem genieten.” En dat genieten deed ze. Uiteraard was het zwaar, maar vooral was het ontzettend kicken.

monique rotteveel online shop

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.