Voor onze Vlaamse fietsvrouwen en hardloopsters: kennen jullie Ladies Fun Sports al? Het brein achter deze on- en offline community is Angélique Dupré, de Belgische Rose zeg maar. Angélique organiseert niet alleen allerlei recreatieve evenementen, ze heeft ook net haar eigen fietskledinglijn gelanceerd. Hoogste tijd om onze Vlaamse collega aan jullie voor te stellen.

Het idee voor een vrouwensportnetwerk kreeg Angélique tijdens haar studie Sportmanagement. “Ladies Fun Sports is ontstaan vanuit mijn eindopdracht. Vrouwen op de fiets waren toen nog een uitzondering en ik wilde dat veranderen. Inmiddels zijn fietsende vrouwen een ware hype geworden. Ik miste alleen echt mooie fietskleding voor vrouwen, en ik stond daar niet alleen in. Kort geleden heb ik Little Black Bike gelanceerd, mijn eigen lijn. Ik zit nog in volle opstart maar het is de bedoeling dat het merk zowel online als via de gespecialiseerde fietswinkels wordt verkocht.”

Ooit deed Angélique atletiek op wedstrijdniveau maar een blessure betekende einde carrière. Bij toeval belandde ze op de fiets. “En daarmee is ook gelijk mijn motivatie veranderd. Ik sport nu om mijn zinnen te verzetten. Ook het sociale aspect vind ik belangrijk. Alleen sporten vind ik maar niets, ik ga het liefst op pad met anderen. Met mijn vriend is lastig, hij is professioneel mountainbiker. Daarom sport ik voornamelijk met vrouwen. Ons niveau is verschillend maar dat is niet erg. Boven op de hellingen wachten we op elkaar. Wij hebben niet zo’n haantjesgedrag, zoals meestal bij mannen wel het geval is.”

Het moederschap heeft weer een nieuwe impuls gegeven aan het sportleven van Angélique. “Ik ben vooral een fervent fietster, maar dat blijkt praktisch wat minder haalbaar sinds ik 15 maanden geleden mama werd van dochtertje Aimée. Tegenwoordig kies ik meer voor de loopschoenen en fitness. Dat laatste doe ik dan om 7:00 uur, nog voor de start van mijn werkdag. En dan geef ik ook nog een keer per week spinningles. Ik zit dan wat minder op de fiets, maar ik blijf altijd sporten omdat ik het mentaal nodig heb. Ik krijg tijdens het sporten vaak nieuwe ideeën voor sportieve projecten, dus noem het gerust een inspiratiebron.”

Of ze zelf een stoere sportvrouw is, weet Angélique eigenlijk niet. “Ik hoop het”, antwoordt ze bescheiden. “Ooit was ik Vlaams kampioene en behaalde ik zilver op het Belgisch kampioenschap atletiek, dat zijn hele mooie prestaties. Nu ik enkel recreatief sport, ben ik het meest fier op mijn fietstochten van Gent (België) naar Rome en Barcelona. Ik deed ook al eens een sprint triatlon maar ik ben niet zo’n goede zwemmer en baantjes trekken doe ik echt niet graag.”

Dat sport als een rode draad door Angélique’s leven heen loopt, is wel duidelijk. Ze studeerde niet alleen Sportmanagement maar haalde daarvoor ook al haar bachelor in de Lichamelijke Opvoeding. En ze bewondert veel vrouwelijke sporters. “Vooral in atletiek en wielrennen, daar ik kijk echt naar op. Vroeger was Kim Gevaert mijn grote voorbeeld maar nu vind ik vooral de prestaties van Dafne Schippers super! Verder heb ik enorm veel respect voor ‘gewone’ vrouwen die na een zware ziekte opnieuw beginnen lopen of fietsen.”

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.